親子旅遊

跳至

首頁
23456...14

尾頁

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

breadbb 發表於 18-6-8 00:38
我本身係17/6出發 住到7月6
成20日咁多
就係住airbnb先有得洗衫

我地本來係6/16到東京的, book左7日6夜民宿.

睇完呢單報導, 即聯絡Airbnb, 佢地開頭覆都話照租比我地, 同時屋主在申請中. 點知一日後話退全額不能租了 ... 暫時仍未收返d錢.

不過, 同時我地即搵酒店 ... 係貴左dd, 但個人安心d唔駛驚住住下被人封屋.

樓主都係快d搵酒店先啦!

*我地一行6人, 4大+一個15m大及4歲. 如果無屋住我真係企左o係度.*

男爵府

好媽媽勳章

koan922 發表於 18-6-10 02:11

睇完呢單報導, 即聯絡Airbnb, 佢地開頭覆都話照租比我地, 同 ...

有冇話幾時先收返啲租錢?佢點過返俾你?

其實而家響Airbnb有上架果d是否全部合法?

男爵府

ctslhkc 發表於 18-6-11 18:24

我7月中,之前問左民宿主人話申請緊,昨日見未有消息,我直接問左airbnb,佢地覆我地個間冇問題,有牌

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

ctslhkc 發表於 18-6-11 18:24

我諗落左架既就係有疑問既民宿. 所以, 準備出發既JM最好預備定酒店, in case去到民宿封左都有後著.

聽親戚講已經收回全數退款了.

複式洋房

koan922 發表於 18-6-10 02:11

睇完呢單報導, 即聯絡Airbnb, 佢地開頭覆都話照租比我地, 同 ...

多謝你嘅關心,已經取消了給全數退款在信用卡戶口了,而且還有驚喜,佢哋送咗張同等價值嘅優惠券俾我在一年内用,非常值得表揚。

男爵府

睇完你地嘅問題我都好擔心,我一行9人,4大4少年1小童,8月會去東京,就是睇完呢個新聞,已經叫朋友send email去問,屋主答佢應該沒問題。。。
我同朋友講,不如找定後備啦,但佢地唔想貴。。。
另一問題,9個人只得一個浴室,我都唔知點算。
其實我自己偷偷地訂咗一間酒店,當然訂埋佢地啦,但沒有同佢地講,因為怕我朋友唔鍾意。
但價錢就,我朋友一家四口會貴一倍,另一家兩位多千幾蚊,而我,因為細b唔計錢,所以算是無多無少。。。
其實係未真的15號就會知訂咗嘅民宿合唔合法呢~?

男爵府

好媽媽勳章

小麵麵 發表於 18-6-12 16:43
睇完你地嘅問題我都好擔心,我一行9人,4大4少年1小童,8月會去東京,就是睇完呢個新聞,已經叫朋友send em ...

我都好想知,宜家在網站仲訂到的是否ok?

用戶要求終止服務

回覆 花花爸爸 的帖子

我7月頭去東京,已經收到airbnb既email,話我可以全數退款,加送100蚊比我下之用.

大宅

小麵麵 發表於 18-6-12 16:43
睇完你地嘅問題我都好擔心,我一行9人,4大4少年1小童,8月會去東京,就是睇完呢個新聞,已經叫朋友send em ...

9個人用一個洗手間,點可以呀,不如你住酒店la,去旅行去到咁辛苦,不如自己一家人去算

男爵府

Jaymon 發表於 18-6-12 17:11
9個人用一個洗手間,點可以呀,不如你住酒店la,去旅行去到咁辛苦,不如自己一家人去算
...

兩個洗手間,一個浴室。。。我都唔知點算。
我老公請唔到假,是朋友叫我去的,我都怕同老公講,只得一個浴室,兩個洗手間。。。

大宅

小麵麵 發表於 18-6-12 17:18
兩個洗手間,一個浴室。。。我都唔知點算。
我老公請唔到假,是朋友叫我去的,我都怕同老公講,只得一個浴 ...

真心提意伱book hotel . 成村人每日都要排隊去冼手間,去旅行最緊要開開心心,想慳咪住d平價 hotel ,起碼大家玩完返去有d私人空間,晩晚返到去仲要排隊冲涼,遲早返面

男爵府

Jaymon 發表於 18-6-12 17:25
真心提意伱book hotel . 成村人每日都要排隊去冼手間,去旅行最緊要開開心心,想慳咪住d平價 hotel ,起碼 ...

我已經同我朋友講咗,佢答我得一個浴室有咩所謂。。。我最唔想就是因為沖涼同洗手間問題而嘈,但佢咁樣答我,我估佢會比我同個女優先用啦。。。
我女4歲,點都要第一個去沖涼,冇理由叫個細路女等。
但佢d女都是青春少女,一陣發脾氣就大穫啦。。。
問題是,佢沒有諗自己兩位千金會唔會唔高興。。。我怕佢地發媽咪脾氣咋。。。

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

我8月兩間bnb都係等緊license....
airbnb話問緊幫我取消,我仲要再book 過曬

大宅

filicity 發表於 18-6-12 17:05
回覆 花花爸爸 的帖子

我7月頭去東京,已經收到airbnb既email,話我可以全數退款,加送100蚊比我下之用. ...

我都收到,你會點做

大宅

ctslhkc 發表於 18-6-12 16:55
我都好想知,宜家在網站仲訂到的是否ok?

我都想知,我訂嗰間都仲可book. 佢既booking都好full下。 暫無收到airbnb 通知要取消。但我自己私下已預訂酒店3間房,希望快啲知道,唔駛煩。

水晶宮

畀面勳章

小麵麵 發表於 18-6-12 18:04
我已經同我朋友講咗,佢答我得一個浴室有咩所謂。。。我最唔想就是因為沖涼同洗手間問題而嘈,但佢咁樣答 ...

其實你地應該事先商量清楚丶衡量各方因素先決join埋一齊旅行
Join前你冇諗過住民宿?定你全盤放手俾朋友搞?你要俾佢地知道你意願嘛

Btw你朋友d仔女係會發老脾的青春少艾⋯⋯同你女似乎唔太啱玩

男爵府

sandymungmung 發表於 18-6-11 23:08
我7月中,之前問左民宿主人話申請緊,昨日見未有消息,我直接問左airbnb,佢地覆我地個間冇問題,有牌
...
你SEND去邊個E-MAIL問佢地? 我都BOOK左7月中,屋主早兩日同我講佢地申請到,旦係我今日CHECK又發現下左架.....所以好擔心,因為我地3個FAMILY,11個人去.....不過我都已經BOOK左酒店....THANKS.

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

小麵麵 發表於 18-6-12 18:04
我已經同我朋友講咗,佢答我得一個浴室有咩所謂。。。我最唔想就是因為沖涼同洗手間問題而嘈,但佢咁樣答 ...

咁又老實講,比我,我雖然唔會話一定同小朋友爭,
但我都唔會老馮覺得因為係小朋友所以一定要第一個沖涼喎 .........................
個人覺得無「無理由叫個細路女等」既道理,
如果你真係好著緊小朋友番到去一定要第一時間沖涼,
咁你真係唔多適合同人地 share 洗手間用,
係未有嘈交之前,
都係分房住比較好

現實D諗,
你地咁多人,
每人當沖 15 分鐘(其實女仔應該唔得,洗埋頭都要半個鐘啦),
咁沖完一輪都至少兩三個鐘,
咁你地日日都一定會好夜訓,
就只係為左等沖涼。。。。然後朝朝等刷牙去洗手間小個便又係等等等,
只係諗下都煩,
無可能大家會無事羅

男爵府

karen_szeman 發表於 18-6-13 11:38
你SEND去邊個E-MAIL問佢地? 我都BOOK左7月中,屋主早兩日同我講佢地申請到,旦係我今日CHECK又發現下左架... ...

唔係email,直接在apps入面支援個度呀

禁止訪問

首頁
23456...14

尾頁

跳至