自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

請問影印身份証和舊回鄉卡的要求是怎樣?官網寫回鄉卡要正反兩面,是否一張A4紙出晒正反兩面?而香港身份証應該只要有相片那面,是否可一張A4紙影2張身份証副本?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我係身份證正面+回鄉卡正面+回鄉卡背面
影喺同一張
一式兩份

414928    發表於 18-6-7 21:06

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

拎齊資料去果度影印,$12搞掂唔使自己煩。

水晶宮

回覆樓主:

我其實影咗不同的配撘, 最終職員收咗:

回鄉卡 正反 面一張 A 4

身份證 正面在另ㄧ張A4。

ㄧ式2份

414928    發表於 18-6-7 21:06

寶石宮

2023年兔年勳章

sharon26788 發表於 18-6-7 19:37

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

如母為子申請,阿妈Id都要影印兩份,但可親子影印在同一頁

有錯請指正

伯爵府

Jasmine-4711 發表於 18-6-8 14:49

有錯請指正

即母lD十子|D影一張?

翡翠宮

TAKTAKB 發表於 18-6-8 15:05

我几年前母子ID card影在同一張A4,衰左,要俾佢賺兩元影印一張。同人要分開影印。

男爵府

sharon26788 發表於 18-6-7 19:37

$12咁貴?

珍珠宮

414928 發表於 18-6-7 18:50
請問影印身份証和舊回鄉卡的要求是怎樣?官網寫回鄉卡要正反兩面,是否一張A4紙出晒正反兩面?而香港身份証應 ...

去到比錢職員影,唔使煩

侯爵府

2024年龍年勳章

TAKTAKB 發表於 18-6-8 15:05

我上個星期係旺角整, 除左媽媽,佢連爸爸身份証同回鄉證都要copy。
我淨係影左自己嗰d, 無影爸爸, 要係佢度影埋。
要架咩?定佢坤我

伯爵府

hahaha1231 發表於 18-6-8 15:47
我上個星期係旺角整, 除左媽媽,佢連爸爸身份証同回鄉證都要copy。
我淨係影左自己嗰d, 無影爸爸, 要係 ...

記憶中系爸媽是但一個咋喎

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

414928 發表於 18-6-7 18:50
請問影印身份証和舊回鄉卡的要求是怎樣?官網寫回鄉卡要正反兩面,是否一張A4紙出晒正反兩面?而香港身份証應 ...

回鄉卡文件

回鄉卡正面(上),身份證(下)
回鄉卡背面

各複印2份

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

Jasmine-4711 發表於 18-6-8 14:49

有錯請指正

五一同兩個仔續證

文件如下:

回鄉卡背面
父/母身份證 (邊個做監護人影邊個)
出世紙

各複印2份

伯爵府

小倩 發表於 18-6-8 15:54
回鄉卡文件

中旅好鬼煩,如去旺中,我會系下面有個商場仔影相十影印(平過中旅),免煩

翡翠宮

阿媽(陪去果個家長)的回乡証都冇影過,只影阿媽身份証及係申請表倒填全家人資料。阿爸冇去应唔洗影,佢袋袋平安

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

我全部分開影印。

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

我上次幫仔做新證。
要父母passport & id,回鄉卡我地過晒期,老公唔係到,所以職員只收我個張回鄉證。

王國長老

TAKTAKB 發表於 18-6-8 15:57
中旅好鬼煩,如去旺中,我會系下面有個商場仔影相十影印(平過中旅),免煩
...

我係俾佢收完錢
睇住佢點影&點排之後mark低
免得下次又俾人劏

珍珠宮

回覆樓主:

身分證正面+反面 = A4
回鄉證正面+反面 = A4
父或母身分證正面+反面 = A4
(全部1式2份)
仲有出世紙

首頁