親子旅遊

跳至
[韓國] Jeju Air

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

1213 發表於 18-6-27 09:24
今年 2月坐, 坐前問過唔可以合併計算, 去時係分開磅行李的, 但回港果程 staff 叫我地一次過放晒 4 個喼上去 ...

剛回港回程真係好鬆,我見好多跟團手提超重2kg照過,仲有超重20”手提喼入閘後(上機前)空姐會主動幫寄創(唔洗加錢),免稅店貨先勁,好多水貨客,手拿4大袋勁滿,連空姐想幫手搬上頂都搬唔起,市提唔起都可以帶上機,全機行李勁爆。

伯爵府

hashtag旅遊勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

kaheiboy 發表於 18-7-1 12:33
剛回港回程真係好鬆,我見好多跟團手提超重2kg照過,仲有超重20”手提喼入閘後(上機前)空姐會主動幫寄創 ...

回程時,手提行李超重可以免費寄艙咁好?
我回程因冇免費寄艙額,都怕手提行李會超重,想知係咪可以到場買行李額?
みんなで一緒に笑う

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

sinoyo 發表於 18-8-2 18:11
回程時,手提行李超重可以免費寄艙咁好?
我回程因冇免費寄艙額,都怕手提行李會超重,想知係咪可以到場買 ...

我同你剛相反之前買多件行李你但其實冇買咁多野只好當白比多件行李費。行李如果之前買定會有折,唔記得幾耐前可以cancel添,不過收唔收手續費就唔知。

其實好多人超重係duty free取貨,我回程時有起碼2-30人好似水貨團咁,有個帶頭人指示佢地點邊道當場拆包裝入落個袋,每人倆個(fit上機size長方袋)但重量一定過10kg(連男人雙手都攞唔起),我登機前,空姐會周圍行,見如果大件式者超重會安排寄倉(仍地話冇額外收費)。我係6月尾時見到咁,依家仲會唔會收費就唔知啦,因為機上行李多,就算我座位係前排5行好早上機,機倉都好爆冇位放行李,要空姐取回佢地自己個喼我先勉強放到手提行李,如果易碎品放上去好大機會爛。

伯爵府

hashtag旅遊勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

kaheiboy 發表於 18-8-3 08:17
我同你剛相反之前買多件行李你但其實冇買咁多野只好當白比多件行李費。行李如果之前買定會有折,唔記得幾 ...

因為我係經第三方訂票,所以唔可以係網上加購行李...
希望到時可以順利上機,多謝你既分享﹗

みんなで一緒に笑う

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

7月尾回港,地勤比我夾喼2件29.6
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

首頁

尾頁

跳至