自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

想請問 7月11公佈dse成績,8月6號 公佈遴選結果。 7月尾至8月頭期間的7至8天,可唔可以去旅行?

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

snoopymama 發表於 18-6-10 12:25
想請問 7月11公佈dse成績,8月6號 公佈遴選結果。 7月尾至8月頭期間的7至8天,可唔可以去旅行? ...

有咩可唔可以!自己咩成績都估到8成,點會唔識 plan。 btw,已考完咁耐,宜家又淡季都唔去,明知放榜日子,又明知之後有嘢要跟,點解要堆埋喺嗰個時間做?

伯爵府

減齡達人勳章

想請問 7月11公佈dse成績,8月6號 公佈遴選結果。 7月尾至8月頭期間的7至8天,可唔可以去旅行? ...

好似有d係放榜之後至會interview,有錯請指正

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

除非十拿九穩
否則放榜後有時有面試

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

唔係會有面試咩,點會果段時間去旅行

珍珠宮

印第安公主 發表於 18-6-10 12:49
好似有d係放榜之後至會interview,有錯請指正

係呀7月尾可能會有interview

大宅

謝謝你們的回覆。

因現在有義工工作,唔可以去旅行 。
等我再諗諗先!

大宅

放榜後去好D。會有面試ga。

別墅

jarjane 發表於 18-6-10 12:57
係呀7月尾可能會有interview

即係七月尾先有interview. 咁放七月中應該沒有interview or registration.

男爵府

snoopymama 發表於 18-6-10 13:09
謝謝你們的回覆。

因現在有義工工作,唔可以去旅行 。

義工都唔可以攞假?甘咪慘過返工?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

11B 發表於 18-6-10 12:48
有咩可唔可以!自己咩成績都估到8成,點會唔識 plan。 btw,已考完咁耐,宜家又淡季都唔去,明知放榜日子, ...

有d interview 係放榜前後進行,所以好難講。

子爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

可能會有interview

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

你自己決定。不過改為聖誕節先去會唔會好啲?失去機會,人哋可能聯絡唔到你
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

long.mum 發表於 18-6-10 14:13
即係七月尾先有interview. 咁放七月中應該沒有interview or registration.

唔敢講得咁肯定呀
放榜後幾日(即七月中)係非常重要,因為要根據成績重新排位, 之後就可能要為面試作準備

首頁

尾頁

跳至