網購天地

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

平平常常 發表於 18-6-15 21:48
我去年買過柴火大院綠色那款有機的,我覺得好吃,米香與口感都好,它和金鳳,我會選它。我看到有人說紅色 ...

TKS...原來2個牌子是同一間來...

剛剛拍左單啦, 2個牌子都有買, 不過買D 500G 果類多, 想試多幾個種類, 柴火大院綠色果款有機米買左2.5KG X 2...... 見到好幾款都半價7折等, 不過, 運費好貴, 唔敢買太重...今次13KG,扣左5KG都要成56元運費...

上個月帶阿女去深圳行街, 佢是第一次上大陸, 晌間商場食店食野, 叫左個白飯跟餸, 一路不停口話好味好味, 成個白飯空口食曬....所以想淘D米來食下, ...講真, HK現在想買中國絲苗都唔知去邊買...
Stay Hungry , stay foolish !!

珍珠宮

hinhin_ma 發表於 18-6-16 00:01

剛剛拍左單啦, 2個牌子都有買, 不過買D 500G 果類多, 想試 ...

用綠色有機那款米煲粥,很好吃,香港買的泰國米完全比不上。

絲苗米我不熟悉。東北米,在香港很難買到好吃的。

伯爵府

2018母親節勳章

lyh80115 發表於 18-6-15 18:52
唔係618問題,應該係新帳號比較唔穩定,我個帳號就好穩定。或者過一排再試下。内地仲有好多網站玩,唔洗太 ...
年輕真好!
我冇咁多嘢要買亦冇乜銀両,iherb、淘寶、gmarket同京東夠玩啦!

翡翠宮

etoile 發表於 18-6-16 17:41
年輕真好!
我冇咁多嘢要買亦冇乜銀両,iherb、淘寶、gmarket同京東夠玩啦!
...

其實我多數用同事嘅銀兩買嘢

伯爵府

2018母親節勳章

lyh80115 發表於 18-6-16 17:42
其實我多數用同事嘅銀兩買嘢

又多口ㄧ問:京東大药房同京東超市點解要分開俾錢?咁送貨都分單?

翡翠宮

etoile 發表於 18-6-16 18:35
又多口ㄧ問:京東大药房同京東超市點解要分開俾錢?咁送貨都分單?

係呀,有獨立訂單號。

翡翠宮

hinhin_ma 發表於 18-6-16 00:01

剛剛拍左單啦, 2個牌子都有買, 不過買D 500G 果類多, 想試 ...

買收音機同保溫壺,仲有Quota,順手買包2.5kg油粘,今次唔買東北米啦。

另外個保溫壺連保溫杯抵買呀,今日¥189,買多¥11減30,再用全品類券就好平

珍珠宮

lyh80115 發表於 18-6-17 19:36
買收音機同保溫壺,仲有Quota,順手買包2.5kg油粘,今次唔買東北米啦。

另外個保溫壺連保溫杯抵買呀,今 ...

現在天貓超市買柴火大院紅色包裝的有機五常稻花香都抵。

2.5公斤價格99元,兩件五折。拿了貓超的199-40券,買兩包米加一件1元的東西,199-99-40,等於60元有5公斤,算是好價錢。

子爵府

虎到金來勳章

平平常常 發表於 18-6-17 22:28
現在天貓超市買柴火大院紅色包裝的有機五常稻花香都抵。

2.5公斤價格99元,兩件五折。拿了貓超的199-40券 ...

是直送或集連?加唔到,顯示香港無貨

翡翠宮

princessgw 發表於 18-6-18 02:17

揀自營先可以直送香港,最好搭又貴又輕嘅貨一齊買,容易凑夠¥199,免5kg運費,除送上門,近日增加自取點。

珍珠宮

princessgw 發表於 18-6-18 02:17

我是送去國內代收地址。
香港地址下不了單。

子爵府

虎到金來勳章

lyh80115 發表於 18-6-18 09:38
揀自營先可以直送香港,最好搭又貴又輕嘅貨一齊買,容易凑夠¥199,免5kg運費,除送上門,近日增加自取點 ...

我好努力係京東買$199而到5kg.
昨日買了一單,超$199但過了5kg,補$7

而家砌緊第2車。

我見佢話tmall 有, 唔駛煩。因tmall 包10kg 及送上門

子爵府

虎到金來勳章

平平常常 發表於 18-6-18 09:43
我是送去國內代收地址。
香港地址下不了單。

請問由國內代收地址,再轉到香港運費要多少?

翡翠宮

princessgw 發表於 18-6-18 09:43
我好努力係京東買$199而到5kg.
昨日買了一單,超$199但過了5kg,補$7

發現貓超有唯一直送嘅大米。我今日都砌一車京東,買電腦零件。

【趁热抢 柴火大院五常稻花香大米5kg 东北大米五常大米】http://m.tb.cn/h.3bWFB63 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述€pcpk0C9pPMb€后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)[来自超级会员的分享]

珍珠宮

lyh80115 發表於 18-6-18 09:38
揀自營先可以直送香港,最好搭又貴又輕嘅貨一齊買,容易凑夠¥199,免5kg運費,除送上門,近日增加自取點 ...

今年618,淘寶比京東更落力,更有吸引力。我感覺618都快給馬雲拿下了。

昨晚半夜前15秒,極速買兩包柴火大院綠色包裝有機五常大米。原價128元5公斤,15秒內第二件0元,加上貓超249-50券,兩包就是256-128-50=78元。超抵。

hinhin_ma    發表於 18-6-18 23:06

珍珠宮

princessgw 發表於 18-6-18 09:47
請問由國內代收地址,再轉到香港運費要多少?

要看個別私人集運公司的收費。他們的國內代收倉庫免費代收包裹。之前本版都有挺多貼是討論這些集運的。有些是首公斤9元,之後每公斤7元,也有一些是首公斤10元,之後每公斤5元,...不能盡列。

如果是住的近深圳,經常去深圳又不怕麻煩的、也有人會送去深圳關口的代收點,每個包裹給代收費,包裹到了深圳後,就在代收期內自己去提貨。

翡翠宮

平平常常 發表於 18-6-18 09:56
今年618,淘寶比京東更落力,更有吸引力。我感覺618都快給馬雲拿下了。

昨晚半夜前15秒,極速買兩包柴火 ...

又未必,因為我唔係專注買米,買貴嘢多。我同事部notebook當初4788,4588時申請保價回水200;今日4488又回多100 天貓華為要貴¥200。

另外朋友買咗部美的電磁爐,300頭加免運,平天貓¥60。

翡翠宮

平平常常 發表於 18-6-18 09:56

昨晚半夜前15秒,極速買兩包柴火 ...

又帶出一個秘訣,就係喺京東買完貴嘢要繼續留意價格走勢,尤其618。我琴晚12點特登去睇係¥4488,即申請保價就回到¥100,而家部notebook去番¥4588,就回唔到¥100了。

珍珠宮

lyh80115 發表於 18-6-18 10:19

又未必,因為我唔係專注買米,買貴嘢多。我同事部notebook ...

那也是。我一般是要買手機就先看京東。
這次618貓超確實比較京東超市落力得多。

珍珠宮

lyh80115 發表於 18-6-18 10:29
又帶出一個秘訣,就係喺京東買完貴嘢要繼續留意價格走勢,尤其618。我琴晚12點特登去睇係¥4488,即申請保 ...

capture 當時的價格畫面,然後發給京東申請保價?還是需要當時就聯繫客服申請保價?

首頁
12345...6

尾頁

跳至