自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019勳章

阿仔3年都係同一個男班主任,從未遇過咁好的老師,佢真係好有heart,睇得出佢真係盡心盡力做個好老師。就快畢業了,我想買份禮物多謝老師呢3年好用心教阿仔,今日行黎行去都唸唔到買咩,好煩。請大家比意見。

複式洋房

scyu88 發表於 18-6-11 02:45
阿仔3年都係同一個男班主任,從未遇過咁好的老師,佢真係好有heart,睇得出佢真係盡心盡力做個好老師。就快 ...

送3年以來的合照,加張心意卡。記住唔好送太貴重的,或阻地方的禮物。

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

朱古力。

我送dvd回顧d 相,同埋小朋友既勞作。冇時間整就送朱古力。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

送一枝筆。

大宅

阿仔3年都係同一個男班主任,從未遇過咁好的老師,佢真係好有heart,睇得出佢真係盡心盡力做個好老師。就快 ...

寫張心意卡

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

買盒Godiva or ghirardelli,朱古力就算自己唔係好鍾意食都一定有家人朋友鍾意食

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 睛靈勳章

回覆樓主:

送禮唔好啦!始終係學生,送張心意咭咪得囉!

男爵府

回覆樓主

認真地寫張咭,老師已經好開心。

水晶宮

回覆樓主

整張多啲啲手工嘅心意卡 youtube好多可以學
又可順便親子吓
老師收到實好開心

wcpcelia    發表於 18-6-11 17:21
我好百搭o架! 煲魚,煲牛,煲瘦肉,煲甘荀乜都得!!

侯爵府

jollyma 發表於 18-6-11 06:44
送禮唔好啦!始終係學生,送張心意咭咪得囉!

伯爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主

老師唔收得禮物㗎。朱古力等食物通常放staff room 同同事分享。最多送個連小朋友相嘅相架,咁都仲可以放檯頭。不過,老師張檯多嘢到一個點。。。
其實食物都ok,目的係喺俾所有老師知道佢受家長學生歡迎。

寶石宮

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我會叫女整心意咭同寫表信比校長讚賞佢

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

heilok 發表於 18-6-11 08:11
老師唔收得禮物㗎。朱古力等食物通常放staff room 同同事分享。最多送個連小朋友相嘅相架,咁都仲可以放檯 ...

自己仔女就話啫,有幾何放人哋仔女張相係枱頭呢,盞老師要處理。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

與其買d無謂野,不如寫封信俾校長表掦下佢。 唔知果d "好老師" 獎可唔可以提名,可以的話, 呢個就係實質嘅支持。

伯爵府

回覆樓主:

我會選擇送友刻名筆做紀念

大宅

回覆樓主

一盒朱古力加卡

男爵府

2019新春慶豚圓

ChloeMa 發表於 18-6-11 08:23
與其買d無謂野,不如寫封信俾校長表掦下佢。 唔知果d "好老師" 獎可唔可以提名,可以的話, 呢個就係實質 ...

無乜用,你搵到啲家長夾份,捐啲學校需要嘅設備,先至係實質支持。

你話到個先生咁好,咪去做搞手咯。

水晶宮

Amy1974 發表於 18-6-11 08:36
無乜用,你搵到啲家長夾份,捐啲學校需要嘅設備,先至係實質支持。

你話到個先生咁好,咪去做搞手咯。

你係咪想覆過樓主。

子爵府

写封讚揚信比学校……升職都快啲……

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

我會寫感謝信比校長+朱古力或靚靚水果,食物可以同所有老師分享

其實我仔學校個個老師都好好的

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊