自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有無jm記得亞視2008年時播過呢套韓劇? 記得香港版本主唱小雪 讓你愉快
好想搵番黎睇

【劇名】總有艷陽天、六兄妹、六個孩子

【韓文劇名】육남매

【首播日期】1998年

【主演】 張美姬、宋恩惠、盧亨昱、李燦浩、李泰京、李美美

【集數】100集

六十年代,戰後的韓國一片蕭條,人民都在逆境中掙扎求存。一個生於顯赫家庭的女孩,因為殖民解放後家道中落,而被迫下嫁一個貧窮的男人,婚後兩人誕下五名子女,誰知丈夫還未見到他們長大成人就突然離世,而第六名女兒剛巧就在他離開後一百天出生。

一個未曾踏出社會半步的母親剎那間成為一家七口的支柱,面對迫人的生活及姑母的勸說,她竟然把小女兒賣給城內一對不能生育的夫婦,換來的卻只是一包白米!懂事的大兒子和大女兒不忍與妹妹手足分離,遂冒險潛入醫院把妹妹帶回家中;他們此舉亦觸動了內疚的母親,決定要咬緊牙關,守護著這個家的每個孩子!

七口子的艱辛溫馨生活亦由此展開 …
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

複式洋房

亞視最有印象係玻璃鞋,男女都好靚好浪漫,完全唔似依家既小鮮肉韓劇風格

男爵府

lalau88 發表於 18-6-11 10:58
亞視最有印象係玻璃鞋,男女都好靚好浪漫,完全唔似依家既小鮮肉韓劇風格 ...

我……全三銁,好正

水晶宮

回覆樓主:

記得好好睇童星做得,我同媽咪有追,好想睇返

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Fion710 發表於 18-6-11 11:14
記得好好睇童星做得,我同媽咪有追,好想睇返
係呀,呢幾年都搵吾到邊度可以睇番,我記得以前未追晒架

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

冇睇過,好睇嗎?

水晶宮

tsung 發表於 18-6-11 11:34
冇睇過,好睇嗎?
我自己就覺得好好睇好感動的,但因為無睇最後個結局,所以想搵番來睇

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

ic34 發表於 18-6-11 11:47
我自己就覺得好好睇好感動的,但因為無睇最後個結局,所以想搵番來睇

原來咁,謝謝推介

寶石宮

2023年兔年勳章

tsung 發表於 18-6-11 11:52
原來咁,謝謝推介

首頁

尾頁

跳至