跳至

首頁

尾頁

洋房

請問有冇小朋友讀緊伊斯蘭小學可以分享一下?老師及校長有愛心嗎?

大宅

BK Milk勳章

littlejill 發表於 18-6-12 14:36
請問有冇小朋友讀緊伊斯蘭小學可以分享一下?老師及校長有愛心嗎?

我仔都派左入伊斯蘭小學,你有無叩門?

洋房

回覆 man1214 的帖子

今年九月我先揀學校,我有諗過揀伊斯蘭小學

子爵府

littlejill 發表於 18-6-12 22:59

今年九月我先揀學校,我有諗過揀伊斯蘭小學

你有無去過參觀學校?

洋房

回覆 jellyfishes 的帖子

打去問左九月份先有開放日

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

舊年有睇過留言,唔算太差,小班教學,佢地都係學普通學校嘅野,有時好睇小朋友,我女佳寶,每班都有2個 印巴同學,溝通無問題。
想認識多啲屯門友

別墅

我女兒都派左伊斯蘭,去咗四間學校叩門~有一間第二輪面試~現在只好等消息~😉我想分享下,嗰日去伊斯蘭小學,我帶埋我女兒去註冊~同佢坐低嗰陣時老師問佢你鍾唔鍾意睇書㗎~嗰度有啲書睇跟住,我囡第一句就話唔鍾意睇書😅老師問佢咁你鍾意乜嘢,佢即刻答打機🤪。跟住又走來走去,校長同一個老師喺度介紹佢間學校有什麼活動資源~佢張枱放滿晒啲中英數書本比參考~我問佢多唔多我哋本地人佢話一半一半,我囡第一個感覺話好鍾意,因為好多老師同佢傾計同玩😊學校附近環境都不錯👍🏻隔離已經係市鎮公園嗰個大公園同爬蟲館😅😅我覺得校長給我印象好好~所以我對叩門的壓力不是很大~最重要不要給壓力小朋友😊😊

伯爵府

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 DHA勳章

Melissa515 發表於 19-6-13 11:35

我女兒都派左伊斯蘭,去咗四間學校叩門~有一間第二輪面試~現在只好等消息~&#12852 ...

我仔同我朋友個仔都派到呢間。
我朋友同老婆去幫個仔去註冊時,都同副校傾左10幾分鐘,結論係感覺唔錯,就算叩唔走都應該可以欣然接受。
至於我去註冊時,可能都晏啦,老師覺得我咁晏嚟,應該好無心讀,anyway,無機會同老師傾,其實我都想了解間學校多少少。

別墅

回覆 pppsze 的帖子

上星期六去咗佢哋嗰啲活動,今次我帶埋爸爸一起去這間小學,上到去小朋友就喺禮堂度玩遊戲,之後校長就係另一間課室同我地家長講解學校讀書情況~我己決定比我女兒在這間學校讀書,現在來看這間學校主要不是看學生的成績,而係關心學生的心情同情緒, 活動多過~默書、測驗同考試~(我不是勤力的媽媽)最令我改去這間學校的原因之一,是有一堂德育堂,德育書第一頁已經教你孝順父母後還有教其他禮貌另外主要我女兒註冊嗰日我帶埋佢去~佢好鍾意啲老師👩‍🏫沒有抗拒~之後都要等開學看下我女兒學習的情況,看下適不適應~

大宅

回覆樓主:

但係有d問題,就係基督徒朋友,其實介唔介意入唔同宗教的小學?

首頁

尾頁

跳至