親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

happykk 發表於 19-3-28 13:47
你住大明宮附近?
Day1. 城牆,永興坊
Day2. 兵馬俑,華清宫

唔識晒. 大雁塔要睇噴泉應該幾點要去到等? 如果我諗住登埋塔的話, 我應該幾點要離開陝博, 幾點要睇完大雁塔呢?

伯爵府

同埋我都想問吓, 西安空管嚴重嗎? 我怕會DELAY 好多呀. 我上年去南京, 去程冇乜遲, 但回程遲咗一粒鐘先飛呀. 如果去程有遲, 又打亂晒行程.

子爵府

chanwendy 發表於 19-3-28 14:11
唔識晒. 大雁塔要睇噴泉應該幾點要去到等? 如果我諗住登埋塔的話, 我應該幾點要離開陝博, 幾點要睇完大 ...

你要check哂你想去既地方開放時間、表演時間。決定埋每個地方逗留幾耐,再加交通時間,先容易编行程。

大雁塔我冇登塔,因為安排唔到日頭去。去完陝博坐巴士去大雁塔廣埸,食完晚飯後睇咗一陣噴泉表演

子爵府

chanwendy 發表於 19-3-28 14:12
同埋我都想問吓, 西安空管嚴重嗎? 我怕會DELAY 好多呀. 我上年去南京, 去程冇乜遲, 但回程遲咗一粒鐘先飛 ...

空管同delay冇得預計wo,其實Delay 1個鐘已經好小事

伯爵府

happykk 發表於 19-3-28 15:09
你要check哂你想去既地方開放時間、表演時間。決定埋每個地方逗留幾耐,再加交通時間,先容易编行程。

大 ...

好, 唔該晒

水晶宮

畀面勳章

henhen 發表於 18-10-25 15:26
我12月去西安, 上華山應該超凍.
石窟由火車站打的去要幾耐? 車費大概多少? (睇完相都好想好想去埋)
...

你好,可否分享一下十二月去西安的情況?景點多人嗎?天氣如何,特別華山? 打算西峰索道上丶行到北峰索道落。但如果太凍,唔行了,因為十年前其實已經行過一次,今次主要帶小朋友睇下,如果天氣唔好就索道來回北峰算了。

另外想問大家,西安往華山的高鐡會上網買定車票嗎

水晶宮

畀面勳章

kphlns 發表於 18-10-27 11:21
我聖誕節會去西安五天,也會去龍門石窟。請問是在ctrip先買高鐵車票,到西安再取票嗎?謝謝你
...

你好,可否分享一下十二月去西安的情況?景點多人嗎?天氣如何,特別華山?

首頁

尾頁

跳至