6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下坐嗰part bb青蛙坐要用手撐住地下咁算唔算pass?同埋扶企係點為知pass?要腳板掂晒地?

子爵府

casmile 發表於 18-6-12 22:57
想問下坐嗰part bb青蛙坐要用手撐住地下咁算唔算pass?同埋扶企係點為知pass?要腳板掂晒地?
...

印像中坐喺檯撐到幾秒就ok

男爵府

...

我記得不用手撐住坐幾秒已經合格。
你呢幾日幫bb訓練下唔用手撐住坐,我都用用幾日訓練我b,好快學識。
六個月唔會測試扶住企

男爵府

開心吸收勳章

...

姑娘扶住bb 企時佢唔可以用腳尖企

複式洋房

回覆樓主

剛去完健康院,check坐,無人扶住,自己坐吾坐到一陣。姑娘同佢玩左幾下至check。
企嗰part,,姑娘用雙手撐起BB,睇下佢對腳仔會吾會有力向下撐,吾會真係要佢企。

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

6個月好似就check坐吧我記得

複式洋房

回覆樓主

自己坐要維持到5秒
我個女上星期去檢查未坐到
9個月要返去再check..
不過姑娘都話有快有慢,唔係有問題(emoji)

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我女坐得唔穩不倒翁咁,姑娘問我我話唔知算識唔識坐(我以為要坐穩嗰種),跟住姑娘話識唔識坐你都唔知呀,我話點知你地標準係點為止識,總之不倒翁咁都pass啦 ……識唔識企姑娘無問……
我覺得間間或個個姑娘標準都唔同!

大宅

...

我記得係坐到穩就得
但我女坐到向前鐘定實左 姑娘都話ok
之後會抱係bb睇下佢對腳夠唔夠力企
我女對腳好大力 踢到張床都震左震

大宅

回覆樓主

其實唔會好嚴,6個月應該唔會要求放開手坐,企就睇抱住佢佢兩隻腳會離地定放係地,我衰左呢樣,因為6個月前我根本練都冇同佢練過

首頁

尾頁

跳至