親子旅遊

跳至
[中國] 三亞酒店

首頁

尾頁

大宅

想一家三口去三亞玩4日, 小朋友3歲, 想揾一間有多少少兒童玩的設備, 如泳地有滑梯, 近沙灘的, 如有小朋友playland仲好, 請問大家有無推介?

子爵府

Bbfungfung 發表於 18-6-13 11:38
想一家三口去三亞玩4日, 小朋友3歲, 想揾一間有多少少兒童玩的設備, 如泳地有滑梯, 近沙灘的, 如有小朋友pl ...
Clubmed, 港龍4日3晚的話可參考: 星期日晚機去星期四晚機回 (連機票大人約$6500全包)
3日2晚的話: 星期五早機去星期日晚機回 (連機票大人約$5000頭全包)

因為我早幾日問左

大宅

回覆 pigmei 的帖子

CLUBMED有無小朋友泳池? 即有滑梯或其他小朋友玩水的設施???

子爵府

回覆 Bbfungfung 的帖子

Yes. Has kid's play room too

子爵府

Bbfungfung 發表於 18-6-13 14:30

CLUBMED有無小朋友泳池? 即有滑梯或其他小朋友玩水的設施??? ...
建議自已帶浮物,無提供

wcpcelia    發表於 18-6-13 17:18

大宅

另外, CLUBMED有無小朋友玩沙的用具可借???

子爵府

Bbfungfung 發表於 18-6-19 16:33

另外, CLUBMED有無小朋友玩沙的用具可借???
應該無!

男爵府

回覆樓主

Shangri-La 三亞都好正,佢有2大1小 package 包幾餐,去年$5000 3晚未計機票

男爵府

brima 發表於 18-6-19 18:32
Shangri-La 三亞都好正,佢有2大1小 package 包幾餐,去年$5000 3晚未計機票
請問你係邊度book嫁

大宅

回覆 brima 的帖子

$5000包幾餐, 唔錯喎, 請問邊道BOOK?

複式洋房

上年住亞龍灣Hilton同海棠灣Grand Hyatt, 一千人仔一晚左右。Hilton 泳池正但小朋友玩的野唔多, 主要為左方便去森林公園玩, 同睇下中國第一灣亞龍灣。海棠灣Grand Hyatt 就幾正又新, 早餐豐富, 兒童俱樂部都算多野玩, 泳池有瀡滑梯。小朋友的話隔來shangri-la 同 sofitel都考慮過, 不過GH好似Grand D。今年新的亞特蘭提斯都似好正, 但會貴d。

男爵府

willvss 發表於 18-6-20 12:14
上年住亞龍灣Hilton同海棠灣Grand Hyatt, 一千人仔一晚左右。Hilton 泳池正但小朋友玩的野唔多, 主要為左方 ...

請問森林公園好不好玩,因為我book咗Hilton

複式洋房

shan1016hk 發表於 18-6-20 14:07
請問森林公園好不好玩,因為我book咗Hilton
其實冇乜野玩, 上面吊橋, 試婚屋個D景點仲要另外收錢。 但當行下公園, 睇下風景係OK的。

男爵府

babycute2009 發表於 18-6-20 08:48
請問你係邊度book嫁

洒店官網直接book

大宅

由去三亞機場去CLUB MED, 可以點去? BOOK CLUB MED接送又好似貴咗D!!

別墅

Bbfungfung 發表於 18-6-27 11:20

由去三亞機場去CLUB MED, 可以點去? BOOK CLUB MED接送又好似貴咗D!! ...

Club med 我不建議,上年暑假去過,酒店很舊

別墅

回覆樓主

我上年住club med 4日3夜,酒店很舊,浴室去水有問題,感覺不好,走那天剛遇上10號風球,已經前一天問酒店可否延遲check out,竟然話要收費$100一小時!
當然準時check out 後,我地轉了去海棠灣香格里拉玩多3日2夜,間酒店好得

大宅

回覆 Amandacheng630 的帖子

謝謝你的資料!

別墅

Bbfungfung 發表於 18-6-28 09:08

謝謝你的資料!

Welcome (emoji)如果小朋友3歲,可選擇香格里拉,今年暑假我會去理文索菲特,你可以上網了解下,好多嘢玩,我小朋友4歲,三亞真係一個好地方,去了一次就愛上,唔洗去泰國咁遠啦(emoji)

大宅

請問海棠灣香格里拉有小朋友泳池嗎?

首頁

尾頁

跳至