自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

近排對手工梘有啲興趣 ! 因為朋友送咗一件畀我 . 我見坊間有時有啲diy班, 大家有冇上過啲好嘢可以推介? 目標係柴娃娃玩下兼有製成品!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mmya 發表於 18-6-14 00:16
近排對手工梘有啲興趣 ! 因為朋友送咗一件畀我 . 我見坊間有時有啲diy班, 大家有冇上過啲好嘢可以推介? 目 ...

我都想學呀

伯爵府

開心吸收勳章

近排對手工梘有啲興趣 ! 因為朋友送咗一件畀我 . 我見坊間有時有啲diy班, 大家有冇上過啲好嘢可以推介? 目 ...

在葵涌 我冇上過,朋友上過,覺得唔錯,平但用料靚。

因我自己已識打,和喜歡自學,所以冇去上。

寶石宮

2023年兔年勳章

wai4919 發表於 18-6-14 10:48
在葵涌 我冇上過,朋友上過,覺得唔錯,平但用料靚。

因我自己已識打,和喜歡自學,所以冇去上。

請問可以講多少少大約係邊

子爵府

手工皂環保又無添加物,用黎洗面沖涼都咁正!

但希望jm日後造手工皂時,能關注使用「棕櫚油」會嚴重影響到紅毛猩猩嘅生態環境同家園問題,而停止使用呢隻油。因為其實仲有好多其他油品可以選擇使用。

最近有一條關於人類為取得棕櫚油而剷平棕櫚樹林、紅毛猩猩用手擋剷土車嘅片段響fb 被瘋傳。睇完真係令人心酸。我有整開手工皂,都決定唔再使用棕櫚油了!

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主

我上過,喺百利,n年前團購買的,幾好玩,佢講到製成品曉飛的,我地都好緊張 拎回家 話要等十幾日先用得... 但最後放埋左一二邊無理佢
大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

回覆樓主:

諗住有班學,可有得玩有得用!

伯爵府

開心吸收勳章

Poyau 發表於 18-6-14 16:03

fb ~打vanilla garden
就找到拉
佢幾個朋友都讚佢好,你比較下
同樣價錢,佢係有1000g 制成品
其他公司得500g

我初學時,不是跟她學的和從來冇跟佢學過,作冇意中找到幾平,推介比朋友,跟著佢地都好滿意

寶石宮

2023年兔年勳章

wai4919 發表於 18-6-14 20:35
fb ~打vanilla garden
就找到拉
佢幾個朋友都讚佢好,你比較下

謝謝

伯爵府

開心吸收勳章

Poyau 發表於 18-6-14 16:03

最滿意係佢教我朋友制作完之後怎樣快靚正咁清洗用品

之前跟那個是沒有教的,仲好保留,怕你唔上堂。

這個佢完全唔介意你唔回頭,有咩唔識仲可直接問在fb 問佢,佢真係有問必答,我都推介左比其他想學朋友

男爵府

回覆樓主:

我都想知

寶石宮

2023年兔年勳章

wai4919 發表於 18-6-14 21:04
最滿意係佢教我朋友制作完之後怎樣快靚正咁清洗用品

之前跟那個是沒有教的,仲好保留,怕你唔上堂。

幾好 上完堂可以繼續問

首頁

尾頁

跳至