在職全職

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Del

翡翠宮

heily123 發表於 18-6-14 09:00
與一個90後的同事相處問題,這同事A性格一向口沒遮攔,但對自己唔差,故久而久之加埋另一位同事B我們三個有 ...

直头同A落閘啦。明知佢把口咁。公司好難識到朋友。既然明知同佢吾夾。就少同佢倾計。客峉氣氣。只講公司。私事千祈吾同佢倾。以免傷心!咁大个人要識保留自己。

瑪瑙宮

要, 唔係你就越黎越辛苦, 佢又唔知你辛苦. 最憎人把口唔收.

子爵府

BK Milk勳章

與一個90後的同事相處問題,這同事A性格一向口沒遮攔,但對自己唔差,故久而久之加埋另一位同事B我們三個有 ...

只當佢係普通朋友,講下新聞,天氣,八卦野。屋企,自己野就唔好同佢講喇。

男爵府

開心吸收勳章

我有個同事都系甘樣.口沒遮攔.而且勁負能量.
我唔知道幾時因為咩事踩親拒條尾.然後拒就唔再同我講野.
我都莫明奇妙.講真,做同事成日見真系唔想面阻阻,但叫過拒幾次都唔應我.甘上菜就無謂再有接觸了.
公事好少會同拒有來往.甘就算啦.當系聽少D是非.諗深一層.唔使聽甘多負面野其實都系一件好事.
人生苦短,千萬唔好因為某D人而唔開心.
我們都要開心過好每一Day!!!!

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

無人叫你同佢面阻阻,叫你同佢一句Hi,一句bye遮,hello 你好,唔該拜拜,這個智慧,你懂的。
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

做飯腳..傾閒計算啦...

首頁

尾頁

跳至