意見反饋
義工

自由講場 今日: 83|主題: 1005847

跳至
地球最孤獨的一點...

水晶宮

國民生產總值:63346

尼莫點(只是一片汪洋大海中的一點)...尼莫點所處海域與最近有人住的陸地最少相隔2,700公里,最快嘅船都要15日才到達...所以被稱為地球最孤獨的一點,地球所有報廢衛星都以墜落尼莫點為目標(已經有超過400個衛星墜落此處附近),成日有人造流星雨睇,都唔算好孤獨姐

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

超級版主

國民生產總值:133425

2018母親節勳章 2018復活節勳章 2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

櫺囹桼 發表於 18-6-14 09:23
尼莫點(只是一片汪洋大海中的一點)...尼莫點所處海域與最近有人住的陸地最少相隔2,700公里,最快嘅船都要15 ...
尼莫點(Point Nemo)距離當地最近的人類,竟然是身在地球之外400公里高處的太空站人員
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

水晶宮

wong2323 發表於 18-6-14 13:03
尼莫點(Point Nemo)距離當地最近的人類,竟然是身在地球之外400公里高處的太空站人員
...

舉頭望太空站

大宅

國民生產總值:2447

以為又講緊北韓

寶石宮

國民生產總值:289737

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 狗年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

伯爵府

國民生產總值:17012

2018復活節勳章 王國教室勳章

回覆樓主:

長知識了

侯爵府

國民生產總值:22302

2018勳章

櫺囹桼 發表於 18-6-14 09:23
尼莫點(只是一片汪洋大海中的一點)...尼莫點所處海域與最近有人住的陸地最少相隔2,700公里,最快嘅船都要15 ...

謝謝分享

公爵府

國民生產總值:25096

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

國民生產總值:7669

HiPP勳章(1) 2018勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

有相片看看當地的風景嗎?

男爵府

國民生產總值:8968

回覆樓主:

謝謝分享

水晶宮

KK20010609 發表於 18-6-14 13:31
有相片看看當地的風景嗎?

除左海洋之外都是海洋

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

別墅

國民生產總值:579

櫺囹桼 發表於 18-6-14 13:36
除左海洋之外都是海洋

伯爵府

國民生產總值:17816

回覆樓主:

有幾多人口呢?

伯爵府

國民生產總值:18306

2018復活節勳章 畀面勳章 親子達人勳章 親子王國15週年勳章

回覆 mln 的帖子

海黎架~~~無人

伯爵府

國民生產總值:15346

2018勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

公爵府

國民生產總值:25104

2018勳章 熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

回覆樓主

有趣

珊瑚宮

國民生產總值:101071

2018復活節勳章 狗年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

回覆樓主:

珍珠宮

國民生產總值:31772

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 狗年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 我的育兒心得勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

複式洋房

國民生產總值:348

別墅

國民生產總值:783

2018勳章

但點解會係果一點?其他海洋呢?我以為係果啲小島黎。

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.