網購天地

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

jkswoo 發表於 18-6-17 17:22
榮耀衰在冇B7,響香港少條頻道可以用

我用落ok,可能我低用量啦。

榮耀V10 4+64GB減到¥2079包郵,又送耳機,無B7都抵…

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

333s 發表於 18-6-17 13:19
榮耀v9?
我係自己安google store, 好簡單的

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

裝係易,但有d機會唔夾,間中收唔到wts通知,小米行貨都有出現

翡翠宮

oceandeepsea 發表於 18-6-18 09:32
裝係易,但有d機會唔夾,間中收唔到wts通知,小米行貨都有出現

我部榮耀9初初係唔開app都收唔到wts,系統更新咗幾次之後而家又ok。微信就一向優化得好好。

別墅

回覆樓主

有無邊部機係支援多開軟件 ,同時登錄到微信或wts咁

禁止訪問

大宅

lyh80115 發表於 18-6-17 11:40
刀仔鋸大樹就榮耀play,4+64GB¥1999,用華為旗艦970CPU,加上GPU Turbo技術,遊戲性能大大提升,是否超高 ...

thx
[url=http://www.snugglepie.com][img]http://www.snugglepie.com/ezb/362025.png

翡翠宮

s20071166 發表於 18-6-19 00:15
有無邊部機係支援多開軟件 ,同時登錄到微信或wts咁

我部榮耀9可以雙開呢5個apps:

大宅

lyh80115 發表於 18-6-19 23:05

我家人近5x歲,想淘部類似魅藍note 5 設備,但大陸網 已停售,咁仲有邊部類近,細mon 啲都可以?
價錢約人仔750元送私集,

翡翠宮

大内密探e 發表於 18-6-24 12:42
我家人近5x歲,想淘部類似魅藍note 5 設備,但大陸網 已停售,咁仲有邊部類近,細mon 啲都可以?
價錢約 ...

行貨M5 note,即係魅藍note 5,港幣1099,又有保用,好過内地買。

https://www.meizustore.com.hk/products/meizu-m5-note

大宅

lyh80115 發表於 18-6-24 13:06
行貨M5 note,即係魅藍note 5,港幣1099,又有保用,好過内地買。

https://www.meizustore.com.hk/produc ...

若果較note 5 外,華為有冇類近的,細機啲,仲有乜嘢選擇?

翡翠宮

大内密探e 發表於 18-6-24 13:26
若果較note 5 外,華為有冇類近的,細機啲,仲有乜嘢選擇?

榮耀9青春版,5.65寸,機身等於以前5.2寸嘅機。899人仔,3+32GB,4色選擇,8月有得更新GPU Turbo,性能有大提升。

京東買直送香港自取點,運費¥9.7人仔,不過要等5日。任何信用卡付款,7日有壞包退。

https://item.m.jd.com/product/6008133.html

大宅

lyh80115 發表於 18-6-24 18:20
榮耀9青春版,5.65寸,機身等於以前5.2寸嘅機。899人仔,3+32GB,4色選擇,8月有得更新GPU Turbo,性能有 ...

以操作易上手嚟講,問題①榮耀vs 華為 類近嗎?
問題② 若① 答案係yes的話,榮耀9 vs 魅藍note 5 vs 華為Y6pro 2018 呢三款邊部最耐用值得購買呢?

翡翠宮

大内密探e 發表於 18-6-24 19:05
以操作易上手嚟講,問題①榮耀vs 華為 類近嗎?
問題② 若① 答案係yes的話,榮耀9 vs 魅藍note 5 vs 華為 ...

華為、榮耀個系統一樣,Y6pro配置太差,唔用得;魅族note5其實都有啲舊,榮耀9青春版外型、配置更好,而内地版更新、支援又好啲,例如前面講到嘅GPU Turbo佢都有份,港版唔知幾時有。

内地買榮耀就要自己裝個谷歌安裝器app,用嚟幫你安裝全套google apps。

別墅

lyh80115 發表於 18-6-19 23:05

Qq分身無用,wechat/whatsapp/message 都有用的,fb就無咩太大作用

翡翠宮

s20071166 發表於 18-6-29 03:03
Qq分身無用,wechat/whatsapp/message 都有用的,fb就無咩太大作用

係呀,我啲QQ好友都轉曬用微信。

男爵府

好媽媽勳章

mandy952 發表於 18-6-14 12:53
想買部平平地,可否裝Google play,thx

小米安裝google play都好易,去小米應用或百度找到*谷歌安裝器* 就可以了。續步按制便可,好容易,一兩分鐘安裝完。

琥珀宮

jencheng 發表於 18-6-29 21:26
小米安裝google play都好易,去小米應用或百度找到*谷歌安裝器* 就可以了。續步按制便可,好容易,一兩分 ...

thx

別墅

lyh80115 發表於 18-6-29 09:20

係呀,我啲QQ好友都轉曬用微信。

睇情況。宣傳 qqq都有作用

大宅

剛剛買了這部俾老人家, $399, 夠用了.
魅族(MEIZU) 魅蓝A5 手机 磨砂黑 移动联通4G(2G+16G)
http://item.jd.com/13924286279.html

首頁

尾頁

跳至