論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問問大家既印傭有無話今日15/6 要去維園集體祈禱?

尋日個工人姐姐俾左封類似係印尼個邊發出既信,內容大概係想傭主俾佢地去參加個活動。我第一次請工人,咁岩今朝可以自己湊仔就俾左佢去,但我問返其他同事d工人又無呢樣野

所以想問下大家有無聽過

複式洋房

2021勳章

yamasasa719 發表於 18-6-15 09:21

尋日個工人姐姐俾左封類似係印尼個邊發出既信,內容 ...

今日印尼新年,應該有節目,我工人都放假

子爵府

冇要求去,又冇要求放假
只係星期日話會去agent 公司大食會,係agent 邀請的

我俾咗封利是,加一盒mask 送俾佢

工人啱啱俾咗d 相我睇,佢两個女,老公,亞媽新年影d 相,個個著晒靚衫

佢話大女,11歲,喊,因為掛住佢!

王國會長

牛年勳章 2021勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

我姐姐要求星期日放假, 不過都有講過今日維園有活動

每日望住佢哋就充滿力量啦!

複式洋房

回覆樓主

原來係咁!唔該哂大家(emoji)

大宅

回覆樓主

我姑奶個印印今朝都去咗維園,話拜神

複式洋房

happyvc 發表於 18-6-15 15:30
我姑奶個印印今朝都去咗維園,話拜神

係呀,佢都係話去pray, 12點前都返左黎lu

大宅

剛經維園附近都有印尼人聚集食野

複式洋房

我工人都放假

雲母殿

2021勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

冇要求去,又冇要求放假 x2

大宅

回覆樓主:

朋友工人尋日早上都有去拜神

翡翠宮

wcpcelia 發表於 18-6-16 18:01
冇要求去,又冇要求放假 x2
我姐姐一樣

wcpcelia    發表於 18-6-19 14:38

首頁

尾頁

跳至