自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 18-6-17 10:44
多謝資訊,等我再研究下。請問佢地送貨有冇得揀星期六架?

星期六日公眾假都有,今日買最快可以聽日送,但多人揀左就要揀遲幾日。
如果決定買野會揀一兩樣就按付款睇下送貨時間,跟住出返去再揀野,睇下有冇優惠code,未按確定唔會真付款,買開野信用卡唔會比密碼所以要小心諗清楚先按確定。

男爵府

回覆樓主

入返訂單紀錄,會睇到有d貨未送

珍珠宮

王國教室勳章

vet 發表於 18-6-15 12:57
送漏幾件,又冇電話可以問,email又冇回覆,黑店! 幾百蚊冇左

佢哋宜家係勁差,我試過收爛件,收成袋水的frozen food ...
十二點打電話話一點到,等到夜晚,來到就放曬响門口走左去,簽都無簽但少左貨,CS話我簽收曬,死好多細胞至有一個CS覆
又試過約左全日無理....

但會好多人衝出嚟話,唔係啊,我未試過,好好㗎,點會咁啊,係咪真啊

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

算死草 發表於 18-6-17 14:14

星期六日公眾假都有,今日買最快可以聽日送,但多人揀左就要 ...
唔該晒你

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

回覆樓主

你上網睇下你張單,未到個d野簽收左未

大宅

回覆樓主

我都試過等佢客服接聽,等左成個鐘都等唔到,仲要突然斷線再排過,我嬲到當自己黑仔算了,無再幫襯過。

子爵府

bmuimami 發表於 18-6-15 13:14
可能我好彩,一個月訂三四次,已幫趁半年有多未試過有問題

我都係,訂過好多次,冇問題,係有1次嘅贈品遲送,有時佢特價平過超巿,我覺得ok喎

大宅

vet 發表於 18-6-15 12:57
送漏幾件,又冇電話可以問,email又冇回覆,黑店! 幾百蚊冇左

我從未試過漏喎
咁唔好彩
後來有無追番

子爵府

算死草 發表於 18-6-16 19:57
可能佢地揀時段多貨要送,放工時間又易塞車,我覺佢地送貨算唔錯,試過等實惠送貨11am等到8pm,所有電話長 ...

吉之島咪仲差 ,我試過等sofa 等到零晨12 點半先送到 。裝埋成點半添

大宅

Ronnym 發表於 18-6-15 13:50
我以前好鐘意用HKTV MALL買野, 有時D 野係貴D, 但用佢D CASH DOLLARS 計返條數, 其實價格都OKAY 既
我住村 ...

我同你有類同經歷。。我唔係住村屋,只係要行四級樓梯先有(emoji)上樓,都試過送貨員打黎話唔送上門。。。但我以往買左兩年都未試過話唔送上門先離譜。。我有雪藏野,聯絡左客服話可以改期再送,送返俾我嘅野已經變壞,再聯絡客服,係fb留埋言又話幫唔到手,已經跟進及了解送貨情況!以前其實一路用我都覺得幾好,因為方便,講真。。。唔買重野都唔會貪佢有得送貨啦!但HKTVMALL送貨真係越做越差,送貨員又無禮貌。。上次個送貨員唔肯送貨仲要主動俾員工編號我就直接cut我線,自從呢次,就算有咩優惠有咩買我都唔會再幫襯囉!

伯爵府

hclingling 發表於 18-6-18 04:20
我同你有類同經歷。。我唔係住村屋,只係要行四級樓梯先有(emoji)上樓,都試過送貨員打黎話唔送上門。。。 ...

.............. 送貨既可以咁樣話唔送? 有無攪錯。。。
不過送貨打電話比你都好丫,我果次影都無唔好講電話。。如果我係你,我會響樓下交收。解決左件事,以後唔再幫襯。。。好過搵佢地cs..... online chat真係side氣,錢黎架。。。咁chat法點安心丫

我而家真係連打開佢地website都嫌side我手指力。

大宅

Ronnym 發表於 18-6-18 08:19
.............. 送貨既可以咁樣話唔送? 有無攪錯。。。
不過送貨打電話比你都好丫,我果次影都無唔好講電 ...

我有提議過落樓下交收,但係個送貨員勁冇禮貌,話咁唔岩規矩,要我自己聯絡CS,要投訴就xxxxxx,我姓x,跟手就cut我線!我打返俾佢,已經直飛留言。。。。

伯爵府

bmuimami 發表於 18-6-15 13:14
可能我好彩,一個月訂三四次,已幫趁半年有多未試過有問題

Same, 我嗰d 送貨有早無遲,又未試過送漏野。

男爵府

回覆樓主

一個月都會幫襯佢2-3次,揀時段係冇用的,經常唔跟時段送貨,不過我屋企長期有人,都接受到,但試過幾次送漏野,等佢個Live chat真係一等等成個幾鐘,好心請番多d人手啦

男爵府

twotigers 發表於 18-6-17 11:21
其實係唔係可以去消委會投訴?

費架,消委會,投訴比海關可能好啲

男爵府

回覆樓主:

我都係,第一次既經歷好差,亦都係最後一次,永不再訂。

珍珠宮

Kristytracy 發表於 18-6-20 05:49
費架,消委會,投訴比海關可能好啲

其實要投訴啦,咁嘅服務,淘寶仲好過佢

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

Ashleycorina 發表於 18-6-17 14:23
佢哋宜家係勁差,我試過收爛件,收成袋水的frozen food ...
十二點打電話話一點到,等到夜晚,來到就放曬 ...

仲會話佢地送貨好好禮貌㗎!

伯爵府

hclingling 發表於 18-6-20 01:04
我有提議過落樓下交收,但係個送貨員勁冇禮貌,話咁唔岩規矩,要我自己聯絡CS,要投訴就xxxxxx,我姓x,跟 ...

有性格

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

所以我之前講,
真係好抗拒網購
送咗件爛嘢嘅話。
點平都好~
己經無仇報
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

首頁

尾頁

跳至