懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

JM...產後你地仲有冇搽肚紋個D膏架.....但我D紋都唔算好勁.....但都有少許, 邊款用好?

mustela?
clarins?
Chicco?
回覆 紫薯NaNa 的帖子

Hello 紫薯NaNa,懷孕期間荷爾蒙轉變加上皮膚拉扯令纖維斷裂,而出現肚紋/妊娠紋,一般生完BB後會慢慢自然轉淡,建議媽媽搽含維他命E嘅潤膚膏或者橄欖油、椰子油等等,每日沖完涼趁皮膚仍留有水份時打圈搽和按摩,有助加強滲透。產後身體復元後,多做帶氧運動(跑步),促進身體新陳代謝和排出廢物,亦可以有收緊/強化肌肉作用。 BB幾大呀?

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

大宅

海綿肚仔專家@牛欄牌 發表於 18-6-15 14:58
回覆 紫薯NaNa 的帖子

Hello 紫薯NaNa,懷孕期間荷爾蒙轉變加上皮膚拉扯令纖維斷裂,而出現肚紋/妊娠紋, ...

我b 就黎5個月啦

民房

我用緊一隻德國既天然有機P牌,效果幾滿意。
香港只有幾間門市可以搵到,不過價錢就有小小貴><

紫薯NaNa 發表於 18-6-15 15:58
我b 就黎5個月啦

通常產後6-8周子宮已經能夠恢復到懷孕前狀態,BB已經5個月,媽媽可以勤D做腰腹運動黎收緊/強化腹部肌肉,運動時間/難度由少漸多,每日堅持練習仲係修腹最有效方法添 媽媽可參考以下產後運動資料:

http://www.fhs.gov.hk/tc_chi/health_info/woman/15658.html

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至