自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想知煲湯功能完成後要幾耐時間先會自動減壓完成?點解我等咗3個鐘都未開到蓋既?
仲有,我用咗咁多次,個開蓋指示燈從未著過燈,咩情況先會著呢?謝謝

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我都係用PRIMDA。。但另一個MODEL。。
我用過2個都係要等"浮子閥"跌返下去先開到。。
有時太耐我會輕輕擰下個蓋。。。咁粒的就會趺下去就開到。。
入面可能係有氣壓谷住。。又或者左右撥下出氣果個扣。。。
放到D氣無哂就開到。。。
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

男爵府

家家公主 發表於 18-6-15 17:37
我都係用PRIMDA。。但另一個MODEL。。
我用過2個都係要等"浮子閥"跌返下去先開到。。
有時太 ...

其實浮子閥是不是紫色嗰粒嘢啊?

翡翠宮

回覆 chitingn2000 的帖子

我個粒係銀色.....我記得我之前果個都一樣係銀色

若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

男爵府

家家公主 發表於 18-6-15 17:57

我個粒係銀色.....我記得我之前果個都一樣係銀色

買回來用咁多次,無一次成功完成,打去CS又無人聽,激死

翡翠宮

chitingn2000 發表於 18-6-15 17:58
買回來用咁多次,無一次成功完成,打去CS又無人聽,激死

咁你平時煲完湯點樣打開

男爵府

家家公主 發表於 18-6-15 17:59
咁你平時煲完湯點樣打開

說明書話完成程序後會顯示END,但我部機無號示END,只顯示0000,之後每次我等成最少一個鐘,佢都開唔到蓋,我就唯有用人手放氣,先開到蓋

翡翠宮

https://youtu.be/8osN6GEziJQ

男爵府

家家公主 發表於 18-6-15 18:03

https://youtu.be/8osN6GEziJQ

呢條短片我睇過,我岩岩想煲湯,蓋上蓋子後,連煲湯制都按唔到,無反應。但按煎炒功能又有反應喎,比佢吹漲

翡翠宮

明白..咁真係要打上去公司問下....
你買左幾耐呀?? 不如果直接拎上去比佢地睇下...

翡翠宮

其實 PRIMDA 既煲..雖然有分好多不同既煮法...時間不同..
但我以前買果陣..個姨姨話其實按邊個製既煮法都係一樣..
只要你自己因返咁上下時間就OK...

你呢個新款我唔知係咪一樣...
我用緊呢個就係...PC6520 就係...

男爵府

家家公主 發表於 18-6-15 18:06

明白..咁真係要打上去公司問下....

檢查要自己拎上去?

男爵府

家家公主 發表於 18-6-15 18:10

其實 PRIMDA 既煲..雖然有分好多不同既煮法...時間不同..

我明,我諗緊係咪自己唔識用。但我已經按照說明書做法,但都不成功,好費解

翡翠宮

係呀.....

維修中心

地址: 香港九龍紅磡鶴園東街4號恆藝珠寶大厦1樓106-107室

電話: (852) 2365 0655

電郵: [url=][email protected][/url]

辦公時間:

星期一至五

上午9時至下午1時 /

下午2時至5時30分

星期六

上午9時至下午1時

星期日及公眾假期休息

男爵府

家家公主 發表於 18-6-15 18:11

係呀.....

即係唔洗整,佢返工我返工(emoji)(emoji)(emoji),我部機4月份買的

翡翠宮

打去問下.....

男爵府

家家公主 發表於 18-6-15 18:14

打去問下.....

多謝您的解答

翡翠宮

chitingn2000 發表於 18-6-15 18:15
多謝您的解答

客氣

禁止訪問

男爵府

丫丫lam 發表於 18-6-15 18:27
會唔會爆炸嫁

唔會卦,哈哈

首頁

尾頁

跳至