家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

笑得好勳章

前兩日計番各方親友比阿b d利是錢,由佢出世到之前新年,有差唔多三萬蚊,齋擺系屋企好定投資好?如果系投資有咩好推介?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

donuthk 發表於 18-6-15 17:38
前兩日計番各方親友比阿b d利是錢,由佢出世到之前新年,有差唔多三萬蚊,齋擺系屋企好定投資好?如果系投 ...

咁又唔好齋擺喺屋企, 承受唔到風險就港幣定期。
或買銀行股、公用股
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

分3場買西班牙 win。

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 18-6-15 18:35
或買銀行股、公用股

買行股邊隻好?939?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

rex13 發表於 18-6-15 21:46
買行股邊隻好?939?

利申,現有銀行股5、3988。
以前有939同1398,11(賺左d,所以放左)

我都等緊再入939

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 18-6-15 21:50
利申,現有銀行股5、3988。
以前有939同1398,11(賺左d,所以放左)

Thx....我自己本身供緊隻939..
但又唔想同自己個啲溝埋,所以我想請問一下,如果銀行ac可唔可以同小朋友聯名做投資ac

寶石宮

rex13 發表於 18-6-15 22:30
Thx....我自己本身供緊隻939..
但又唔想同自己個啲溝埋,所以我想請問一下,如果銀行ac可唔可以同小朋友聯 ...

應該唔可以用小朋友戶口, 我係中國銀行開咗個家庭投資戶口。 不過你可以再去銀行問一問得唔得

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 18-6-15 22:34
應該唔可以用小朋友戶口, 我係中國銀行開咗個家庭投資戶口。 不過你可以再去銀行問一問得唔得
...

家庭ac⋯⋯我都未聽過,本身我自已都系用中銀,等我了解下先⋯唔該晒⋯

寶石宮

rex13 發表於 18-6-15 22:38
家庭ac⋯⋯我都未聽過,本身我自已都系用中銀,等我了解下先⋯唔該晒⋯
...

有家庭account,兩個或以上都係中國銀行理財戶口可以開.
之前宣傳可以免存倉費.你去問下

男爵府

資本咁少最緊要個投資係保本既,我自己蝕一蚊都肉痛

大宅

笑得好勳章

crystal媽咪 發表於 18-6-15 18:35
或買銀行股、公用股
系BB既利是錢,都唔想蝕晒,想幫佢儲多個錢

大宅

笑得好勳章

tungchingkai 發表於 18-6-15 19:13
分3場買西班牙 win。
我冇睇,唔識

首頁

尾頁

跳至