自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

1. 三間酒店: 探索者, 好萊塢同香港迪士尼樂園酒店, 係因為香港迪士尼樂園酒店有海景所以相對貴o的?
2. 所謂普通同豪華分別係個樓層? 見而家做優惠普通升豪華, 即係個樓層同景觀自動好o的
3. 早餐可以 walkin 食? 見有 package 連埋二人早餐貴多 $800, 其實 walkin 同 package 個早餐有無分別?
4. 可唔可以自己帶食物?
5. o的房係一間四人大房? 會唔會有兩間雙人房
6. 如果上網訂的話, 係唔係用信用咭訂房位持有人, checkin 都要出現?
7. 其他旅行社同迪士尼官網係唔係差唔多價? 同 hotels.com 之類都好無賣.

Great thank

子爵府

畀面勳章

martinnitram 發表於 18-6-15 23:22
1. 三間酒店: 探索者, 好萊塢同香港迪士尼樂園酒店, 係因為香港迪士尼樂園酒店有海景所以相對貴o的?
2. 所 ...

1.因為星級分別,樂園酒係5星所以最貴,其他只有4星

2.普通同豪華景觀唔同

3.早餐可以walkin,但一D都唔平,我直頭覺得唔直果個價

4.我相信無一間酒店係會理會客人帶咩入房食,(除非味道好強果D,例如:榴槤、火鍋之類,先會禁止)

5.迪士尼所有酒店都一樣,多數係2張雙人床,但都有一張200x200床既房,攞房時同佢講佢會儘量安排

6. 只需訂房人取房,信用卡持有人同訂房人係可以不同名

7. 你自己上網查下,有時係會不一樣價,貴D平D都唔一定

寶石宮

2023年兔年勳章

啫喱黃 發表於 18-6-16 01:50

2.普通同豪華景觀唔同

謝謝分享

侯爵府

回覆樓主

1. 房間大細不同,景觀不同,酒店設施不同(不過入住其中一間酒店都可以通用三間酒店設施)

2. 樓層分別,景觀分別,迪士尼樂園酒店有d仲有露台

3. walkin可以,有位就

4. 自己帶食物入房,無人check你,一般麵包小食零食無問題,但你應該不會在房吃火鍋啩

5. 一間房有兩張雙人床

2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

大宅

香港廸士尼酒店除海景,它的房間佈置,酒店內的設計,都是跟全統的童話內的宮廷一樣,及精心加插廸士尼人物,令住客身處童話世界。另外兩間是新起,插入了不少唔同主題,有新鮮感,無咁童話啦!
其實入住任何一間酒店,都可以享用三間酒店內的設施,如游池...詳情可在預訂或入住時問清楚。
在checkin時如有住客當天生日,只要跟服務員說,他會送個生日章給你,其他員工見到會跟你說生日快樂,另外,如住客有買入場券,酒店都會送一張VIP卷,到時入場,可選指定遊戲唔可以用特快通道玩,仲好過fastpass。不過,這個唔知是否係咪成日有的,訂房時可以問埋。
住客還可以享有提早8點優先入場。
至於房間,酒店會有不同類型的房,如雙人床,king size床,兩間連房等,但會比較少,要提早預訂,及在訂前說明想要那類房。我見還有BB床及小朋友床欄提供添。

男爵府

Thank all, 請問而家係唔係仲有個迷宫係到? 上年好似話裝修, 有o的位封o左

男爵府

同埋請問訂酒店時, 係唔係要比哂入住 4 個資料? 可唔可以到拎時再補資料? thx

男爵府

啫喱黃 發表於 18-6-16 01:50

2.普通同豪華景觀唔同

想請問就咁去酒店買野泊車洗唔洗錢?thx

大宅

2018復活節勳章

回覆 MHamm 的帖子

"住客還可以享有提早8點優先入場。"

你係指樂園?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

MHamm 發表於 18-6-17 09:33
香港廸士尼酒店除海景,它的房間佈置,酒店內的設計,都是跟全統的童話內的宮廷一樣,及精心加插廸士尼人物 ...

講開生日快樂,我地一人行有兩個人戴左襟章,全日得一個職員講生日快樂,其餘d人一係見唔到,一係眼神閃縮見到扮睇唔到。

首頁

尾頁

跳至