懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

9週 ivf 想自然排出,必要時才塞藥,但醫生話塞藥勁痛,或需要去急症。有無jm可分享自然排出方法同塞藥係咪流血到要去急症室?

大宅

回覆樓主

係辛苦的,好似肚痾嗰種痛,會發冷,有個moment 我記得仲會一邊瀉,一邊流血,但係血又唔係話真係多得好恐怖,如果你用超厚m巾,都接得住,但要換得密,當年我想慳錢,同埋唔想全身麻醉,決定用藥,但藥效一過咗,就會冇晒感覺。係幾個鐘頭嘅事,完全冇入醫院。

當年我食第一次藥清唔晒,醫生要我入醫院做手術清,我堅持食多次藥,咁佢就加藥俾我,最後都成功清乾淨。係返診所檢查時,我同醫生講,仲有少少流啡的情況,醫生就發現有啲血塊留咗響子宮頸,佢幫我夾番晒出來,放心,係絕對可以接受的感覺,果次之後,再照一次, 100%康復了

其實食第一次藥,我係冇乜感覺的,只係有流血,上面嘅經歷,係加左藥嘅時候嘅描述,希望幫到你

複式洋房

sodaleave 發表於 18-6-16 19:09
係辛苦的,好似肚痾嗰種痛,會發冷,有個moment 我記得仲會一邊瀉,一邊流血,但係血又唔係話真係多得好恐 ...

感激你咁詳細嘅回覆,真係幫到我有個心理準備!

我都希望唔想用手術都搞得惦!

想請問你去醫生度同你清走宮頸嘅血係喺診所度做就可以,好快搞惦?

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

塞藥對子宮傷害少D。

別墅

siutei 發表於 18-6-16 14:46
9週 ivf 想自然排出,必要時才塞藥,但醫生話塞藥勁痛,或需要去急症。有無jm可分享自然排出方法同塞藥係咪 ...

我有朋友係食中藥排,話唔係好痛,以m痛

大宅

siutei 發表於 18-6-16 21:55
感激你咁詳細嘅回覆,真係幫到我有個心理準備!

我都希望唔想用手術都搞得惦!

診所做的,番去覆診時我同醫生講,食完藥之後仲有少少流啡,佢幫我照就見到子宮頸仲有D血塊冇流出來,佢即場幫我搞掂左,5分鐘攪掂

複式洋房

sodaleave 發表於 18-6-17 15:57
診所做的,番去覆診時我同醫生講,食完藥之後仲有少少流啡,佢幫我照就見到子宮頸仲有D血塊冇流出來,佢即 ...

多謝各位嘅回覆!

首頁

尾頁

跳至