婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

\\\\del\\\\

大宅

你同6299一齊住?如果唔係,你鑽咗佢都唔知啦

大宅

\\\\del\\\\

大宅

咁咪係囉,既然唔係一齊住,只要你同老公覺得OK,咁咪鑽囉!至於去長洲食飯,問吓62早啲食得唔得?或者就下大肚家嫂出嚟香港食…可行嗎

大宅

其實懷孕嘅整個過程,都有太多未知之數。為咗BB健康,我會等BB出世後再鑽牆,因為將電視掛牆並非必要及緊急要做嘅事。
你6299係迷信嘅人,你地鑽咗牆,佢地一定好唔安樂,好擔心。你有咗BB係成家人都開心嘅事,何必要為D咁小嘅事搞到大家咁煩惱憂心呢,唔值得咁做呀。😊😊
至於62生日飯,都係以BB健康為首要考慮。如果你覺得辛苦,就唔好去。你6299知道你舟車勞頓唔舒服,相信都會體諒你。叫老公帶份厚禮加上你打個電話祝福,相信老人家都已經好開心。

伯爵府

勞氣小妹 發表於 18-6-16 21:03
而家6個月,老公想係BB出世前做好所有準備功夫
所以買左新電視,就打算掛牆
問左我媽,佢話鑽牆同打釘個陣 ...

問清楚食早定夜,同埋你地唔係同住鑽佐佢地都唔知

大宅

吃飯事件,不要預先説,當日突然感到不舒服,到時缺席即可

大宅

回覆樓主:

電視唔掛牆咪買個腳架座枱睇住先,生完得閒先再考慮掛唔掛牆,其實掛牆对电視机散熱都唔係咁好。
至於去長洲唔想去咪唔去囉,你都話大肚前去長洲好辛苦,根本同大肚都冇乜關係。我上個月同我差不多八十歲的父母去長洲食,玩,行咗成日,仲踩埋單車添,佢地巳经要話休魚期完左要再去。

大宅

唔好鑽。問得即係迷信。
生日飯唔好去。

大宅

回覆樓主

唔好鑽,你地覺得差在嗰幾個月咩?部電視!搞到老人家心掛掛,有乜謂?! 生日你地可以嗰晚係長州過夜嗎?

大宅

如果樓主係陀bb頭一至三個月有冇周圍同人講?如果你一早知道bb小氣沒有周圍同人講,就證明你已經有少量迷信,你只係岩聽就信唔岩聽就唔信者。 至於電視機掛牆與否, 其實並不重要,如果bb出世時身體上某一部分有兩個鑽孔,你到時就要會超級後悔, 嚴重的可能要留醫院,不嚴重的就可能身上臉上有印記,何必要為咗電視機鑽孔而影響bb一生,bb仲有幾個月出世 都不爭在等多幾個月吧!

大宅

\\\\del\\\\

大宅

\\\\del\\\\

大宅

\\\\del\\\\

翡翠宮

回覆樓主:

個肚突出黎先同男家講,即係你都當佢地無到咁滯
咁诜乜在意佢地點睇?鍾意釘咪係咁釘
吾鍾意去吃飯咪吾好去

公爵府

照睇你6299都無乜得罪你啦,反而你就樣樣攪對抗,佢哋比間屋你哋住都算係咁啦。你有咗又唔比佢知,佢哋無發你老脾算係咁啦,62生日你又揾諸多藉口來講,6個月啫,唔係就來生得卦,返工你都無問題,咁去食飯又幾難 ,長州有快船正接返香港,半小時都到啦,大肚又唔係大哂,e家話大肚唔去,出年又話bb細又話唔去,遲d小孩返學又唔去,你唔想去就永遠有藉口,一年一次生日飯你都唔比面,真係要62大壽先肯去咩,仲要人説服你,你唔鍾意咪唔好去囉,有時有d野係互相尊重,你連基本都唔做,就唔好話6299有問題啦。睇怕將來bb出世,你連見都唔想比佢哋見啦。

子爵府

Miulo 發表於 18-6-17 17:43
照睇你6299都無乜得罪你啦,反而你就樣樣攪對抗,佢哋比間屋你哋住都算係咁啦。你有咗又唔比佢知,佢哋無發 ...

有當過人地是6298 ma?

屋就識住人,有左都唔想佢地知

大宅

\\\\del\\\\

大宅

\\\\del\\\\

大宅

件事解決左
del

首頁

尾頁

跳至