自由講場

跳至

首頁
23456...18

尾頁

水晶宮

有些亂倫父親。理直氣壮對女説。你係前世情人。。真係好恐怖

大宅

cattz288 發表於 18-6-17 12:32
人地講下就憎, 都幾攞黎煩

我都唔想憎,佢哋自己同老婆老公仔女講咪算囉,但係都要post喺FB到畀全世界睇,真係好銀眼嘛

水晶宮

回覆樓主

人地講又無咩嘢

自己唔會咁講

公爵府

Abbie_mimi 發表於 18-6-17 11:39
樓主有冇仔女呀?父親對女真係好似情人咁好,有乜問題?

唔係吓話?父親會對女做情人做嘅事?

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主

講得浪漫d咁啫,唔駛太認真喎

侯爵府

回覆樓主:

same feeling

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

幸福花 發表於 18-6-17 12:36
有些亂倫父親。理直氣壮對女説。你係前世情人。。真係好恐怖

唔好拎d咁極端既case講喇! 佢地變態架!
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

littlesister 發表於 18-6-17 12:52
講得浪漫d咁啫,唔駛太認真喎

係囉~d鬼鬼對住仔女都係叫sweetheart
放下自在

水晶宮

BKsquare 發表於 18-6-17 12:44
人地講又無咩嘢

自己唔會咁講

我自己從來無咁講,不過已習慣其他人咁講!

男爵府

減齡達人勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 Xmas吸收勳章

回覆樓主

咁少事都話憎,揾自己嚟煩

男爵府

回覆樓主

我都勁憎,咩情人呀,好便態

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

siu-mai 發表於 18-6-17 11:47
正如樓上jm所講,父母就是父母,子女係自己骨肉,同情人嘅感情係完全兩回事
...

哎呀!終於有人同我一樣 我以為係我問題.... 我一路都覺得衣個terms好銀耳,我係好錫我老豆,錫到燶,但一拉埋 「情人」呢兩個字,我就覺得好怪,完全唔係果回事,完全唔係果種愛! 真係有d嘔心feel 唔係講笑
大事化小, 小事化毛.........

侯爵府

yurijm 發表於 18-6-17 11:59
認同
我早排都想開post講
其實成日將呢啲錯誤人倫觀念掛在口邊

二奶三奶道德上好錯,我唔會咁樣形象小朋友,講笑都唔會。

珍珠宮

siu-mai 發表於 18-6-17 11:23
如題,另有啲話不孝子女返嚟搵父母尋仇都係

真係超憎

冇所謂,現同仇人好friends

子爵府

bmuimami 發表於 18-6-17 11:50
用二奶三奶又差啲

係大婆同二奶啊

老婆係三奶

咁講堅嘔心

男爵府

減齡達人勳章

Moonlight819 發表於 18-6-17 11:49
正是,我個囝仔真的好像是我的前世情人般處處保護我,你自己不喜歡,別人講有什麼問題?!
...

我都係,我仔真係仲情人過老公,我自己好鐘意呢種感覺!有人唔鐘意都唔會理啦,佢係我個仔,唔駛人地批評

禁止訪問

回覆樓主

侯爵府

goat 發表於 18-6-17 12:29
你個仔對你的保護係出於子女對父母愛, 係親情, 而唔係愛情, 相信你個仔一定分到你係佢阿媽, 佢將來個情人一 ...

講得好好,唔明啲人幾十歲都分唔清親情同愛情。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

dislike
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

joeyjoey223 發表於 18-6-17 13:21
我都係,我仔真係仲情人過老公,我自己好鐘意呢種感覺!有人唔鐘意都唔會理啦,佢係我個仔,唔駛人地批評
...

絕對是,你不喜歡你的事,別人也有他們的自由,為什麼憎?!況且情人是形容那種sweet的感覺,但有些人會用他們污糟的思想想了其他!

首頁
23456...18

尾頁

跳至