自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

rosey2056 發表於 18-6-18 10:56
其實水電煤,2個人一個月咪2千蚊,佢揾4萬都要你出,佢唔係好肯照顧你喎。要問佢攞錢,可能要等到有左 bb ...

俾我,睇咁既牌面,男人冇膊頭丶冇腰骨,早就唔會同佢一齊丶更加唔會嫁。
既然嫁左就一定唔會同佢生仔,因為這類人係唔會改變,問佢攞家用好似行乞咁,到時比完時就會扮大爺。
靠人不如靠自己,搵過份工啦

珍珠宮

回覆樓主:

jm有無諗過生小朋友?
如果生
叫佢俾一半人工你先好生
咁度既老公
好無安全感
又大男人
有可能閒時叫下g
佢有乜好
點解要嫁佢

子爵府

畀面勳章

回覆樓主

樓主,既然佢叫你唔好轉工,咁你立刻打蛇隨棍上,話你揾得少唔夠錢俾日常開銷,但佢又唔俾你轉工,叫佢出曬屋企所有支出啦,包括一齊去旅行,出街食飯,用夫婦名義送嘅禮等⋯⋯

你果份人工,只for你自己用、娘家同埋儲蓄,
然後記住唯持呢個模式,等佢習慣,佢嘈叫你俾錢就呻窮話佢一向知你份糧就係得咁多㗎啦,叫佢賭少次咪慳返到d錢返來洗lor

大宅

木土土 發表於 18-6-17 18:28
「佢衫褲鞋都係我買的」

Sorry ,我只唸到「死蠢」二字

點可能係你買比佢,我同 c6一樣揾咁多,去買衫一齊埋單,佢自動攞信用咭出黎啦,雖然我俾無所謂。你要習慣等佢比,慣左比就好自然。有咩大男人買野等老婆比錢,成份糧比晒老婆就無所謂

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

咁睇牌面,你老公對你好差,你要自我增值,轉工,儲錢,對自己好d啦。

比上不足 ,比下有餘           願我們身體健康 ,闔家平安

子爵府

畀面勳章

回覆樓主

剛剛醒來時候,我向他直言,給了家用,要自己付機酒,跟沒給分別,我也要求他按以前的模式,加2000家用,可能對其他人而言,2000沒有很多,但至少他願意給。再次謝謝大家讓我有勇氣去要求!

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

真是唔明樓主,同居4年都睇唔清楚老公嘅為人? 咁嘅人一早走頭,佢有咩好處另你嫁佢?
佢自己租樓都要交租,你做咗佢免費工人,仲要你貼錢養埋佢

男爵府

manshan86 發表於 18-6-17 18:47
回覆 木土土 的帖子

佢唔想我轉工. 可能驚我識左弟2個. 無安全感我爸話佢自卑

他梗係驚你唔要他,付出一千,收穫咁多,有人幫他做家務,買晒衫褲鞋,聽話,任勞任怨,我都想娶你喇,講笑

子爵府

回覆樓主:

樓主唔該你為自已諗多DD,對佢唔需要禁generous,你諗下佢賭錢都一萭幾仟上落,你都唔洗幫佢慳

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

manshan86 發表於 18-6-18 11:30
剛剛醒來時候,我向他直言,給了家用,要自己付機酒,跟沒給分別,我也要求他按以前的模式,加2000家用,可 ...
樓主, 解決

子爵府

畀面勳章

回覆樓主

真的謝謝大家因為身邊沒有朋友已經結婚所以我都沒有意見可以參考。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主

咁都叫解決左,樓主真係一個好易滿足既人

侯爵府

剛剛醒來時候,我向他直言,給了家用,要自己付機酒,跟沒給分別,我也要求他按以前的模式,加2000家用,可 ...

其實.... 唔係貪佢嗰小小錢,當然2000固然係極度少,但個問題係在於佢唔體諒你亦唔錫住你,明知你入不敷支,仍然由你自己捱死自己,自私,淨係諗自己,你唔計佢,但佢好計你,重點喺呢度

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

vivibabyvivi 發表於 18-6-18 12:03
咁都叫解決左,樓主真係一個好易滿足既人

真係一個好老婆!!!

侯爵府

cy101 發表於 18-6-18 12:04
真係一個好老婆!!!

你咁講,樓主以為你真係讚佢,誤以為呢D係好老婆行為呀

珍珠宮

回覆樓主

仲以為真係解決咗
竟然2000元一個月都想度縮
真係太太太孤寒
似夾錢生活多過娶老婆
如果我係樓主,一定掉返2000元俾佢
跟手搬走

珍珠宮

amber-darling 發表於 18-6-18 12:04
其實.... 唔係貪佢嗰小小錢,當然2000固然係極度少,但個問題係在於佢唔體諒你亦唔錫住你,明知你入不敷支 ...

明顯係度縮男人
似夾錢生活多過娶老婆
樓主同居呢幾年,好似完全俾個男人洗腦

侯爵府

manshan86 發表於 18-6-17 18:29
回覆 andyman 的帖子

我都想請教下你..你收你老公家用.. 如果你去SHOPPING..你老公會唔會話你??比說話你聽 ...

唔會囉,老婆娶返來要錫架

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

機酒? 應該係機票嗎?
大家好, 我是脾脾蟲  

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

amber-darling 發表於 18-6-18 12:08
你咁講,樓主以為你真係讚佢,誤以為呢D係好老婆行為呀
咁我加番個公仔先!

首頁

尾頁

跳至