懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今朝去個廁所突然流血嚇到即入急症,醫生檢查過後,話好多懷孕媽咪都會有不明嘅血流出,即無結果而家要留院一晚觀察!
有無媽媽試過無啦啦流血,醫生又話不明原因?

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

系吖,真係好多媽媽都有流啡架,出院之後你都需要好好休息吖

大宅

CiCiTang 發表於 18-6-17 20:35
今朝去個廁所突然流血嚇到即入急症,醫生檢查過後,話好多懷孕媽咪都會有不明嘅血流出,即無結果:nau ...

請問你幾多周?血量是多少?

大宅

今朝去個廁所突然流血嚇到即入急症,醫生檢查過後,話好多懷孕媽咪都會有不明嘅血流出,即無結果:nau ...

我流過5次血,入左5次醫院,醫生檢查後,都係結果檢查無原因,最後我B36週4生。

大宅

Annie2345 發表於 18-6-17 20:55
我流過5次血,入左5次醫院,醫生檢查後,都係結果檢查無原因,最後我B36週4生。
...

請問你孕中期時有冇流血流啡呀?我依家19w已經流左2w啡

大宅

我都係甘,醫生又係話原因不明呀

男爵府

rubyapple 發表於 18-6-17 20:54
請問你幾多周?血量是多少?

22週,去個小便突然成個廁所都係血

男爵府

Annie2345 發表於 18-6-17 20:55
...

流過5次?嗰陣幾多週?

大宅

pappu1024 發表於 18-6-17 21:13

珍珠宮

回覆樓主

都有相當部分媽咪會流啡,今晚留院先喇,要臥床

大宅

pappu1024 發表於 18-6-17 21:13

我懷孕中期開始流血流啡,入左5醫院,到最後我BB36週4出世。

大宅

CiCiTang 發表於 18-6-17 21:16
22週,去個小便突然成個廁所都係血

中期開始流血流啡

民房

回覆樓主:

我都試過係23W流鮮血,最後入院撿查都找不到原因,醫生建議唔好太粗勞。我你上個月中生B,39W1D

伯爵府

真係好多媽咪都係甘樣,自己都試過有少少

男爵府

我要做媽媽 發表於 18-6-17 20:40
系吖,真係好多媽媽都有流啡架,出院之後你都需要好好休息吖

知道

男爵府

EricaNgai 發表於 18-6-17 21:48
我都試過係23W流鮮血,最後入院撿查都找不到原因,醫生建議唔好太粗勞。我你上個月中生B,39W1D
...

希望一陣再見醫生,無乜特別嘢啦

大宅

回覆樓主

我早期試過,休息左兩星期。暫時順利中。加油準媽媽

別墅

我依家22weeks,尋晚收工又係無啦啦流血,醫生check完話我入面冇發炎,正常,bb心跳都正常,冇流產跡象,冇原因地流血

複式洋房

回覆樓主

我都試過兩次,我都只係臥床,冇去急症。第一次約7周,臥咗兩個星期之後冇流啡。第二次接近11周,流啡流咗幾日,臥咗一個星期。我上網睇好多人都因為少少出血就去醫院,但原因都係不明。因為冇排組織,所以我會睇多一陣個情況點先,先決定點做。13周之後就穩定好多,但就多咗分泌同容易有念珠菌。

大宅

我接近28w時上廁所突然抹到鮮血,成張紙巾,因為上胎冇試過又咁突然,又覺得佢好似不斷流最後叫白車入醫院。入到醫院之後冇再流,醫生睇咗亦都唔見再有血,最後住咗一晚就出院,醫生話有機會有陣時會輕微胎盤剝離,但太輕微超聲波係睇唔到。冇原因,又沒有什麼可以做。只有自己留意小心多休息

首頁

尾頁

跳至