自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

我一心認為自己應該單身,因我都3x ,一路無拖拍,自己表達能力low, 常給公司的女同事鬧,不打扮,性格隨和,妹妹格。但這幾個月來左個新男同事,同他工作好夾,自己說野一舊舊但他都聽得明,他結了婚,我當他大佬,其實我心想如果有個咁男人做老公都不錯,我是不是要去找下似他的男生?
大家可否同我說結婚的好處和不好處? 我想重新想下

大宅

回覆樓主:

公事上夾,唔代表男女關係上夾。
結唔結婚都係睇你遇唔遇到
一笑置之就是了

男爵府

單身好

伯爵府

回覆樓主:

有無途徑去識異性,其實有D人都好似你咁,諗住單身,就完全自己生活,如果突然想揾,又未必揾到。但如果想試下揾,又不會要費好多心力時間,係enjoy舒服咁揾,我支持你,加油!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

如果你有呢個想法,即係對2人生活尚有憧憬,咁就唔好否定身邊人和事,保持開放態度

唯一要否定係有婦之夫,小心太過專注於佢比到你嘅良好感覺

禁止訪問

2018復活節勳章

珍珠宮

回覆樓主:

好處:
有個伴無咁悶

不好處:
自己本來一間房
之後要同人些牙咯
家務要自己做
其實生活質素下降左

男爵府

其實單身定結婚,唔係自己一個人說了算
結婚都要人對象... 而家男朋友都未有...
凡事順其自然啦

侯爵府

wongls 發表於 18-6-17 22:45
我一心認為自己應該單身,因我都3x ,一路無拖拍,自己表達能力low, 常給公司的女同事鬧,不打扮,性格隨和 ...

單身定結婚,即是你未有拖拍,咁你不如揾到男朋友先,拍下拖先啦!有拖拍都唔代表有婚結架!

珍珠宮

齋諗無用, 搵個男仔拍下拖相處下先知自己真正需要係咩

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

順其自然,緣份要來都擋唔住

但你連對象,正式交往嘅人都無,何必唸咁長遠結或不結婚

伯爵府

回覆樓主:

單身想結婚,結左婚既想單身

公爵府

2023年兔年勳章

回覆 wongls 的帖子

結唔結婚,唔係用好處去衡量吧。咁計算嘅婚姻,唔會長久,幸福。

你無需要嘅,求其搵個人去結婚,都唔會開心。你有需要嘅,就應該主動去搵對象。

呢個年代,女人都好獨立,唔會坐係度等人追。 你睇 非誠勿擾 啲女仔,2X 已經好主動去搵對象。幾索嘅靚女,博士,都唔會等運到。

真係想結婚,就好執靚個樣,著靚啲去吸引人。3X 已經係尾班車,重左諗右諗,連尾班車都走埋就慘喇。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

我一心認為自己應該單身,因我都3x ,一路無拖拍,自己表達能力low, 常給公司的女同事鬧,不打扮,性格隨和 ...

我自己覺得,就算無仔無老公都應該打扮自己。

珍珠宮

hui_bb 發表於 18-6-17 23:20
單身想結婚,結左婚既想單身

人係茅盾既。隔離飯香既感覺啫!

侯爵府

回覆樓主

有咩可以二全其美?
講你個心想,但想法會變
你想咪去爭取、唔想咪拒絕
冇所謂...就隨與而安

珍珠宮

3X妹妹格,即使單身都唔太合理。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你睇下遇唔遇到一樣的男子吧

珍珠宮

回覆樓主:

你太天真了,你自己都覺得你係妹妹格, 而你的新同事又係新嚟,多多少少係對你客氣姐, 或者係佢對工作上有認識, 做野快手, 有個概念明白你想表達什麼. 如果真的2個人在一屋簷下一起生活, 男人通常就好難受到, 日子長了就會爆發了!

大宅

畀面勳章

有d 男人對朋友或同事或親人好好,
但對老婆又係另一回事,
好難單靠工作上夾,就表示生活上夾

首頁

尾頁

跳至