懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

而家我差唔多40週,早5日前見紅,但無陣痛,到左第4日又無左,今日第5日得一次血絲,量好少,但到而家都係無陣痛,連宮縮都無乜,係初初有d似谷m個隻感覺,有無媽媽試過咁樣?
預產期係6月22日

複式洋房

RicaYeung 發表於 18-6-17 23:32
而家我差唔多40週,早5日前見紅,但無陣痛,到左第4日又無左,今日第5日得一次血絲,量好少,但到而家都係 ...

更新:岩岩坐坐下以為係分泌物,點知有紅(淺紅色)都係無痛(emoji)(emoji)入唔入院好,因為聽人講無陣痛會俾人趕走

侯爵府

RicaYeung 發表於 18-6-17 23:53

更新:岩岩坐坐下以為係分泌物,點知有紅(淺紅色)都係 ...

如果無陣痛既有排等呀!可以等到有規律陣痛先入院
我都係見紅先 再15分鐘痛一次 之後痛左36小時先穿水 所以有見紅先唔使咁急去醫院

複式洋房

tpcmela 發表於 18-6-18 00:01
如果無陣痛既有排等呀!可以等到有規律陣痛先入院
我都係見紅先 再15分鐘痛一次 之後痛左36小時先穿水:not ...

已經見紅左5日都無反應我又怕入左院食詐糊

侯爵府

RicaYeung 發表於 18-6-18 00:02
已經見紅左5日都無反應我又怕入左院食詐糊

我預產係6月20 結果11號就出世

複式洋房

tpcmela 發表於 18-6-18 00:11
我預產係6月20 結果11號就出世

除左見紅,一d反應都無,不過bb係郁動少左,可能羊水少左,空間細左卦(利申:上網睇係咁講)

侯爵府

RicaYeung 發表於 18-6-18 00:13
除左見紅,一d反應都無,不過bb係郁動少左,可能羊水少左,空間細左卦(利申:上網睇係咁講)
...

郁少左就要留意,因為有危險架!你會唔會入院check下咩事呀?

複式洋房

tpcmela 發表於 18-6-18 00:14
郁少左就要留意,因為有危險架!你會唔會入院check下咩事呀?

佢又唔係唔郁,但好明顯係減少左,唔知關唔關就生事?

大宅

回覆樓主:

我係你 另願食炸糊 都想確定bb安全
呢到無人係醫生哦

複式洋房

RicaYeung 發表於 18-6-18 00:26
佢又唔係唔郁,但好明顯係減少左,唔知關唔關就生事?

醫生話郁少左都係唔正常。去醫院睇吓好喎

複式洋房

回覆樓主

快d入院啦!見紅可大可小!我有朋友就係小小見紅,入院差d check唔到心跳要緊急開刀生!

男爵府

最好入院check下先 冇陣痛冇穿水唔代表未生得

子爵府

回覆樓主:

樓主入咗院未?雖然22號先預產,不過我第一胎係早9日

男爵府

回覆樓主

我又係朝早見紅,咩動靜都冇,到夜晚醫生覆我,見紅其實要入院生得,吾入院要留意胎動,最後諗住第二日先去診所睇睇,結果俾我老豆即晚夾左去醫院,原來已經開左1度,冇感覺,所以醫生話開刀啦,我本身book左開刀~你自己真係睇睇,去下醫院好過係屋企,仲見紅咁多日添。

民房

回覆樓主:

我都係見紅先,之後入了醫院,等了兩日仍未有陣痛及見紅越來越少,點知第三日淩晨就穿水(我係上面穿水仍冇陣痛要立即進行引產),所以見紅最好都係入院安全D。

男爵府

而家我差唔多40週,早5日前見紅,但無陣痛,到左第4日又無左,今日第5日得一次血絲,量好少,但到而家都係 ...

我上胎見紅即去医院留医3日生咗

官方特派專員

FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 畀面勳章 BK Milk勳章

您好!

請查收PM,若國民同意轉載帖文,請回覆此留言,謝謝!

熱帖搜查員
******** 行船爭解纜,熱帖我報先!*********任何最hit資訊、高質分享、爆趣話題,有成為本月熱帖潛質,都歡迎向熱帖搜查員報料賺積分!等你PM!

複式洋房

熱帖搜查員 發表於 18-7-4 12:08
您好!

請查收PM,若國民同意轉載帖文,請回覆此留言,謝謝!

同意

熱帖搜查員  多謝!  發表於 18-7-4 12:32

別墅

回覆樓主:

去了check自己都會安心點

首頁

尾頁

跳至