潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

別墅

金田媽 發表於 18-6-20 18:43
都已經踢爆曬啦
仲講咩識法文同買cushion? Outdated嘞, 人哋個黑色K一返到HK已經賣咗俾朋友, 個 ...

jm們真係好 ,樣樣也逃不過你們的法眼 但仲有好多忠實粉絲在鼓內

大宅

koreababy 發表於 18-6-20 19:02
jm們真係好 ,樣樣也逃不過你們的法眼 但仲有好多忠實粉絲在鼓內
...

唔好講咩法眼啦
果位事主, 以為神不知鬼不覺, 可惜現實世界俾人知道曬, 如果係人品好應該冇人爆響口, 不過佢唔係囉

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

回覆樓主

借樓主post一問有經驗jm,要幾多spending 才可有SO??

之前在外地間中買吓入門既H 袋。幾個月前開始在港spending,最近有C offer,下個我想要kelly,第一個是否冇可能有SO??

大宅

gzilla 發表於 18-6-20 01:05
3件都係首飾,買最後一件嗰陣,問清楚SA話夠數for我target嘅色/皮/扣先買

我有諗過可以買啲咩嘢儲spending, 但除咗鞋,其他真係唔係我杯茶,有諗過首飾,但好少睇啱......九月可能去歐洲,到時再試,有朋友託我買wallet,我都會睇下有咩鞋啱可以博offer機會大啲

大宅

gzilla 發表於 18-6-19 22:24
我啲BKC有喺外國shop買亦有同reseller買,後者我只會買啲古怪色(嗰dA貨都唔會做嘅色)或者只賣一段好短時間 ...

8掛問吓,你最近等緊咩靚色?

水晶宮

回覆樓主

講下我自己,我既B/K/C 全部係比炒價買的。
吾想同SA玩呢個遊戲,可能我性格比較一就一,二就二果隻。比得錢就要想買自己想要既野,顏色,皮,無了期等待係絕對吾岩我的. Reseller 我會去實體店度買, 人地有正貨保證logo. 所以我從來吾會擔心的。

伯爵府

Carriegerrard 發表於 18-6-20 01:32
要排幾耐架?
同埋你介唔介意講下你spend咗幾多錢呀

等幾耐我都未知,但我問SA 3個月內會唔會wait 到,佢話應該ok

Spend 咗 1:1 多dd

子爵府

Kittymummy 發表於 18-6-21 00:25
吾想同SA玩呢個遊戲,可能我性格比較一就一,二就二果隻。比得 ...

如果真係出去買
我都只會去實體店買架咋
唔會俾生意reseller做
只不過我又諗嗰啲實體店會唔會都係真假貨撈埋一齊嚟賣咁囉
可能我性格太多疑
所以我諗我多數都會繼續專心喺shop spending

子爵府

gzilla 發表於 18-6-21 00:40
等幾耐我都未知,但我問SA 3個月內會唔會wait 到,佢話應該ok

Spend 咗 1:1 多dd

咁都okay喎

伯爵府

TaboRelex 發表於 18-6-20 23:42
8掛問吓,你最近等緊咩靚色?

M8 or etain,次選就etoupe or Black,金扣 sellier K28

SA 問我如果有 magnolia and rose pourpre sellier phw 要唔要,我話應該唔會考慮

大宅

回覆樓主

我覺得有時d規距都係睇SA。
有d SA唔比帶spending到下一年,但我今年買B25 9I時,spending 1:1.5(SA話隻色要多d,一般都係1:1)其實有帶上年年尾的spending(我原本以為佢唔會計,但我照問下佢,最後佢又計埋)

有鑽item應該係最快使命必達,買黑金K時,SA仲有黑銀K,咁啱撞到個friend,佢不嬲同reseller買,結果佢即曰買左隻全鑽錶就攞埋個K28回家。

H d衫係比較成熟,不過今季個d 有返d young款,同埋鞋都幾好,有時無RV同C鞋咁易同人撞!

同埋一定要清楚自己想要乜,例如有時我好空泛咁話某一類色K或B,SA會冇乜回覆,但當我指定要嗰個spec,佢就會快好多搵到比我,集中香港買的原因係方便同有時間搵你想要的spec ,呢個唔啱可以要下個。

子爵府

QBM 發表於 18-6-21 01:01
我覺得有時d規距都係睇SA。
有d SA唔比帶spending到下一年,但我今年買B25 9I時,spending 1:1.5(SA話隻色 ...

好詳細呀
多謝你嘅分享

Btw
我又無話想要咩指定顏色
因為我真係好多色都覺得靚
唯一堅持嘅係要ghw同唔要swift咁囉

大宅

Kittymummy 發表於 18-6-21 00:25
吾想同SA玩呢個遊戲,可能我性格比較一就一,二就二果隻。比得 ...

Kitty Ma 咁跟據你經驗,你都係在xx站 個d 舖頭買?thanks

大宅

gzilla 發表於 18-6-21 00:48
M8 or etain,次選就etoupe or Black,金扣 sellier K28

SA 問我如果有 magnolia and rose pourpre selli ...

oic

水晶宮

agnesogg 發表於 18-6-21 08:40
Kitty Ma 咁跟據你經驗,你都係在xx站 個d 舖頭買?thanks

我係呀。

公爵府

cookiegg 發表於 18-6-20 19:41
借樓主post一問有經驗jm,要幾多spending 才可有SO??

之前在外地間中買吓入門既H 袋。幾個月前開始在港spen ...

SO喎!!! 如果你one off使$50萬應該可以問下~

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

starz~ 發表於 18-6-21 10:06

謝謝回覆,咁我要再努力下

大宅

LOBO1128 發表於 18-6-19 16:07
直接講自己想要咩咪得囉,幫襯佢仲要傷神諗對白………

所以我放棄⋯勁中2都好,唔想甘煩。

伯爵府

starz~ 發表於 18-6-21 10:06

我啱啱有朋友落咗SO order

只係佢第二個袋... envying

男爵府

gzilla 發表於 18-6-21 19:46
我啱啱有朋友落咗SO order

只係佢第二個袋... envying

嘩~第二個袋已經有SO, 咁佢一定係平時spend 好多

首頁

尾頁