自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

本身用緊 1000m 連 myTV super 交緊 $179/m,11月完約,上星期同今日都打黎係咁叫我續約,新約 $279/m...
貴左成 100蚊,仲要11月先約滿,洗唔洗咁咁早打黎呀?我叫佢10月尾先好再打黎,佢就話下個月可能會調整月費,可能咋?即係未實啦!

請問各位剛續約既月費幾多?

大宅

認識瑞士牛牛第二回

珊瑚宮

Zoezone 發表於 18-6-18 18:37
本身用緊 1000m 連 myTV super 交緊 $179/m,11月完約,上星期同今日都打黎係咁叫我續約,新約 $279/m...
...

唔係話同和記爭, 寬頻減價喎。

大宅

cbeyond 發表於 18-6-18 19:14
唔係話同和記爭, 寬頻減價喎。

我冇留意呀!咁我10月先再決定,佢可能想係減價前昆我續約先...

珊瑚宮

Zoezone 發表於 18-6-18 19:16
我冇留意呀!咁我10月先再決定,佢可能想係減價前昆我續約先...

https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/2095757/免費%201000M%20寬頻玩%2012%20個月!HKBN%20HGC%20互劈搶客%20HK$0%20埋單?

大宅

cbeyond 發表於 18-6-18 19:18
https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/2095757/免費%201000M%20寬頻玩%2012%20個月!HKBN%20HGC%20互 ...

Thanks! 但佢只係比和記客戶轉台優惠,舊客戶應該冇咁好 offer

珊瑚宮

Zoezone 發表於 18-6-18 19:22
Thanks! 但佢只係比和記客戶轉台優惠,舊客戶應該冇咁好 offer

咩台都係新客平過舊客。
唔介意, 咪走吓台

珍珠宮

...

我係168 剛續約架

大宅

小草王道 發表於 18-6-18 19:28
我係168 剛續約架

請問 $168 包左啲咩?都係1000m?

珍珠宮

...

唔記得 但我之前都係178元

第一次佢打來叫續約 都係加好多價 我推到好後先續約 才168

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

我100m+住宅電話+tv super收我$168x30個月,我8月先到期仲等緊囉!
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

珍珠宮

回覆樓主

一般續約係喺完約前半年開始打俾個客傾。而早半年續約嘅,公司一般係唔俾sales放平plan。而plan的確會變,至於變成點,sales係唔會咁早知。

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

我剛續約。。係最後10日至續約。。
我私樓。。無家居電話,用hkbn 1000m家居寬頻加mytv,最後續約價係$189×24,free一個月,無其他啦

大宅

回覆樓主

9月到期,4月已經開始追魂Call,由一開始22x+$78(MyTv獨立線)到而家198+38(MyTv獨立線)我都等緊佢有冇得再平

水晶宮

SARIDON 發表於 18-6-18 22:42
我剛續約。。係最後10日至續約。。
我私樓。。無家居電話,用hkbn 1000m家居寬頻加mytv,最後續約價係$189 ...

即到期前十日定一個月加十日?(如果cut要一個月通知)
佢開我$279呀

寶石宮

2023年兔年勳章

...

慣常技倆 開天殺價

伯爵府

回覆樓主:

我8月尾完約,用開$178,仲係得100mb包家居同my tv,4月開始打黎叫我續,點知打黎要收我$189,仲貴過之前,有啲火都黎,呢2個月前後打左十幾次黎,最後offer都係158,跟手我嬲嬲地打上台cut埋佢,第二日即打黎比118價錢,不過我最後都選擇左和記,98蚊1000mb光纖,包家居同my tv,呢間香港寬頻對舊客真麻麻,如果佢一早offer118我都或者會考慮。

珍珠宮

虎到金來勳章

bmuimami 發表於 18-6-18 23:27

即到期前十日定一個月加十日?(如果cut要一個月通知)

到期前10日續約,唔會有一個月加10日呢回事㗎,我6月24日開始新約,我無cut,只係一路唔聽佢電話,因為1000m私樓差唔多$200一個月係我底線,開頭佢offer $279 比我,你可以留意自己係my account裏面續約通知,之前問過1010轉過去價錢仲要貴DD同埋要幾佰蚊安裝費,我無考慮過3,值至見到佢個價跌到$189雖然無任何超市coupon,但free一個月呢個offer,咁啱佢又打嚟我咪續約囉。。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

回覆樓主

我最後139 同佢續了,因就生仔費事cut 完再禁佢價,200 mb 包 my tv super

男爵府

回覆樓主

我10月到期,佢4月已經開始搵我,原本我個plan已經比緊248,500mb+家居電話+mytv super,佢開頭一打嚟話續約要279,我立即cut佢線,之後隔兩星期再打嚟話比返舊價我248我都系話要考慮先 ⋯⋯
我見呢度jm個個都系交緊1xx⋯⋯點解我好似好貴咁嘅

首頁
12345...8

尾頁

跳至