自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

傲雪BB 發表於 18-6-19 01:04
梗係唔好!我叔仔就賴咗野,買樓喺佢老母隔離座,同一條屋村,佢老母日日走上佢屋企話幫佢執屋,好彩我同 ...

你講嘅情況我都有諗過,其實我都唔想佢日日上嚟同我執屋好有壓力,出門口前啲嘢都唔敢亂擺,驚放工返屋企俾佢話我亂擺啲嘢,或者唔夠勤力做家務

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

太平公主 發表於 18-6-19 01:03

其實佢係啱啱同現任老公離婚,「前老爺」啱啱搬走冇幾耐, ...

都係住遠少少,對大家好
總有離別的時候

大宅

回覆樓主:

睇你99係唔係會無lala走上去你屋企嗰種人!

我同6299係住同一屋苑隔離座,有我哋key,不過62淨係會上嚟幫我地落雨close window,等整cable d 人,etc 先上嚟。99鍾意叫c6去佢度食飯,吾鍾意上嚟,我有時整左d餸會叫c6拎過去。我哋d online order 基本上全部送去佢哋屋企! 所以我就覺得冇問題!

子爵府

回覆樓主

我地奶奶本身住得近,遲d 搬仲近

奶奶本身有我地屋匙。上次帶佢d 朋友上黎參觀我同c6 屋企囉唔止一次,講完又係甘

C6 話有咩所謂姐。我頂 示範單位咩

珍珠宮

回覆樓主

未生小朋友前我哋住港島綫隔成10個站所以1個月都係見1、2次依家就住對面樓,99有鎖鑰日日都過嚟我又覺得冇乜嘢wor…所以真係好睇99會否多事、同新抱是否嫌棄(覺得私隱被侵犯)多啲

子爵府

回覆樓主:

真係睇下你奶奶係咩人,老公係未第一代港男,因為我老公係,例如星期六日想落街食個饭,佢就會话不如叫埋姑仔奶奶,我冇藉口推。另一樣是好似未介奶咁,時時刻刻上去hea,我出街就更加啦,本身不是問题,但奶奶變左乜都知,我幾多餐冇煮饭呀,出去街呀佢都知,知我當然觉得吾緊要啦,我都有自己生活的,但奶奶口中係有怪责我冇煮饭冇好好照顧佢宝貝仔,有左小朋友更惨(我是自己湊的,跟埋我返工,基本上24hr 我凑),有時我都要去整下頭呀帶吾到佢去,我老公咁自然就一大一小又去奶奶到,咁我又千古罪人拋父棄子了 ,至今我小朋友7歲我老公還未能單獨凑仔

大宅

回覆樓主

我住得近奶奶,成日都要我上去陪佢,我ftm ,但其實成日上去好攰,佢又會教壞我個女,生左女之後,已經受好多氣,依家仲要成日見,直情開始覺得討厭

男爵府

畀面勳章

太平公主 發表於 18-6-19 01:13
你講嘅情況我都有諗過,其實我都唔想佢日日上嚟同我執屋好有壓力,出門口前啲嘢都唔敢 ...

我同我99住得都近,我經歷緊你講嘅野,已經叫左佢唔洗上黎又唔聽,同我執屋又要聽佢ee哦哦呢樣果樣。。。好煩又忟

子爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

搬近左之後,遲d有可能會搬入你屋企
人與人之間有d距離系好d,香港又吾系好大
你奶奶真系好孤獨
幫奶奶報興趣班,學下野,充實生活仲好

男爵府

太平公主 發表於 18-6-19 01:13
你講嘅情況我都有諗過,其實我都唔想佢日日上嚟同我執屋好有壓力,出門口前啲嘢都唔敢 ...

你點知架?個女人真係會成日話人唔執屋架!叔仔離咗婚,兩個百厭仔俾佢老豆老母湊,教到pat屎咁,無家教,所以我一定唔會俾個仔佢地湊!個女人成日教兩個孫佢地媽咪係衰媽咪,又話衰媽咪已經死咗,個大孫同媽咪感情較好,個女人就唔抵得,話咁辛苦湊大個孫但養唔熟,成日掛住媽咪,佢地媽咪一話帶佢地去玩,大孫開心到成晚瞓唔著!叔仔離婚後不停換女友,又帶啲女友返去同居,人地自己住,接受到間屋亂就得,又關個女人事,話叔仔啲女友懶過鬼,唔執屋唔做家務,佢都黐嘅,人地都未嫁,點解要做你個仔工人?就算嫁咗都唔一定要服侍個老公!佢都有話我屋企多雜物,不過應該係我個衰佬趁我返咗工帶個女人上黎,喺度指指點點,佢試下喺我面前講?我一定爆佢!佢個仔都係結婚後先搬黎同我住,佢老母憑咩話我間屋喺度指生曬個女人仲犯賤到俾叔仔爆粗鬧都照上去做老工人,水都要幫叔仔煲埋,話佢幾日都唔煲水,隔夜水飲死叔仔喎佢都洗我衰佬腦叫衰佬要防我,話我惡毒,會害衰佬!又成日邀功話我個仔似曬佢地男家,又話有佢地男家優良傳統,又話想我個仔返佢果區讀書,又話想湊我個仔,但大早一味叫我唔好生,又話我唔適合生小朋友,又話唔恨湊孫佢真係精神分裂,佢再嘰嘰吉吉我肯定爆佢一鑊金嘅你想有以上情節發生嘅話,你就同男家住近啲啦!希望到時你唔洗做怨婦日日上BK開舖呻

男爵府

ch_mama 發表於 18-6-19 01:43
我同我99住得都近,我經歷緊你講嘅野,已經叫左佢唔洗上黎又唔聽,同我執屋又要聽佢ee哦哦呢樣果樣。。。 ...

最慘個衰佬永遠扮孝子,乜都幫住佢屋企啲人,幫住佢老豆老母,果下先氣頂呀

男爵府

alohaaaa 發表於 18-6-19 01:49
你奶奶真系好孤獨:quest ...

樓主不如同佢老公講,都怕外父外母孤獨,不如搬埋一齊住睇下會點

男爵府

KE_Lam 發表於 18-6-19 01:35
我住得近奶奶,成日都要我上去陪佢,我ftm ,但其實成日上去好攰,佢又會教壞我個女,生左女之後,已經受好 ...

咁點解你要上去

男爵府

fghjkl 發表於 18-6-19 01:30
真係睇下你奶奶係咩人,老公係未第一代港男,因為我老公係,例如星期六日想落街食個饭,佢就會话不如叫埋姑 ...

你老公係咪特登上去男家講你是非

男爵府

tommyxsarah 發表於 18-6-19 01:20
我地奶奶本身住得近,遲d 搬仲近

奶奶本身有我地屋匙。上次帶佢d 朋友上黎參觀我同c6 屋企囉:bad ...

你奶奶好討厭

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

如果99 獨居, 搬近都ok, 將心比己,但一齊住就唔好了,亦唔好晚晚一齊食, 最多一星期2晚, 但我唔會阻止c6返自己阿媽度食, 我樂得清静亦可約fd去街

sklui    發表於 18-6-19 11:53

男爵府

太平公主 發表於 18-6-19 01:03

其實佢係啱啱同現任老公離婚,「前老爺」啱啱搬走冇幾耐, ...

即係你奶奶有兩個老公?點解第一個又無咗第二個又無埋呢?

男爵府

alohaaaa 發表於 18-6-19 01:49
你奶奶真系好孤獨:quest ...

講起孤獨呢個問題,我都有認真諗過,奶奶搬近左我哋真係會不再孤獨?

我同老公工時都好長,有永遠做不完的野

每日返到屋企都9-10 點,我哋而家嘅生活就係每日放工各自買飯返屋企食 / 約埋喺尖沙咀一齊食消夜當晩餐,星期一至星期五大摡只有一餐可以一齊同枱食飯(無辦法啦,我哋要搵錢供樓),星期六都要返工,收4-5 點左右,通常就星期六晚返去陪奶奶食飯,星期日乜都唔做喺屋企瞓覺

我就喺度諗,就算搬近左我哋,我哋工時都唔會變短,冇辦法抽多啲時間陪奶奶,奶奶已退休,無朋友,每日主要嘅節目都係係屋企睇my tv super, 住近啲真係會不再孤獨?

男爵府

傲雪BB 發表於 18-6-19 02:05
即係你奶奶有兩個老公?點解第一個又無咗第二個又無埋呢?

我寫得唔好,改返先,奶奶同親生老爺一早已經分開左,大家已經2x年冇聯絡,亦都唔知佢去咗邊,繼老爺係6-7 年前結婚,最近搞緊離婚,已搬走

子爵府

回覆樓主

其實睇樓主你自己咩心態,我以前就係住近99,佢會失驚無神就話買左嘢要攞上嚟,一係就餐餐問去唔去佢度食飯,有人會覺得買埋俾你煮埋俾你食冇乜所謂仲好添,但我就絶對唔buy呢套仲覺得好x煩,所以之後搬到冇雷公咁遠!問心你自己係咩性格?
Hi

首頁
12345...10

尾頁

跳至