自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

子爵府

heyou 發表於 18-6-20 11:18
如果樓主唔係想上興趣班學野但求比個小朋友玩一日既話,都有唔同選擇:
石門親子餐廳,缺點就遠少少有d吊腳
動 ...
多謝哂,google左board game意思係咪即係指大富翁果類遊戲?如果係都唔錯,可以train下佢理財概念,但收費貴唔貴同玩幾耐?

大宅

15週年勳章 親子王國15週年勳章

Vin828 發表於 18-6-20 11:23
多謝哂,google左board game意思係咪即係指大富翁果類遊戲?如果係都唔錯,可以train下佢理財概念,但收費貴唔 ...
大富翁只係其中一類來,大多係鬥智鬥力,如果小朋友太細過可能會覺得好大人世界,涉及暪騙對手同勾心鬥角,但就真係好好玩

至於收費就100以內玩2-3個鐘,但通常係無咩野食,包一件$4美心西餅咁款既物體加一杯飲品

大宅

saufongng 發表於 18-6-20 10:45
剛剛幫JM你inbox大樹之家facebook問左,原來佢地每隔一個星期的星期二係清潔日例休......暫時7月10號同7月24 ...
哈,反而唔開有唔開好,我反而怕佢唔肯走死lur拉住我要去入去玩

利申:今年暫時只報了足球,LEGO同甜品

子爵府

KatrinaYY 發表於 18-6-20 12:04
哈,反而唔開有唔開好,我反而怕佢唔肯走死lur拉住我要去入去玩

利申:今年暫時只報了足球,LEGO同甜品
係,小朋友扭起計上嚟真係叫救命所以我都叫佢自己睇下想報咩,又可以大人都一齊玩埋一份

子爵府

係公眾地方鬧佢又唔係,就佢就更加唔係,一旦屈服左就會再有下次.........

大宅

Vin828 發表於 18-6-20 12:11
係公眾地方鬧佢又唔係,就佢就更加唔係,一旦屈服左就會再有下次.........
所以教小朋友要預先約定同講道理,同樣地大人亦要以身作則

好似樓主咁,如果你答應左佢測驗考得好會帶佢去玩,但你到時用唔同借口推佢唔去佢亦唔會守信用同發脾氣

大宅

平時去刀要提早訂,更何況係臨近暑假?

大宅

甘我又無咁深入探究佢清潔日係幾時,上網預訂睇到果個日子無咪選過第日

子爵府

KatrinaYY 發表於 18-6-20 13:04
所以教小朋友要預先約定同講道理,同樣地大人亦要以身作則

好似樓主咁,如果你答應左佢測驗考得好會帶佢去玩 ...
係,但上網睇其他教仔經講又話唔好以物質去交換小朋友成果,我都好矛盾, D專家一時一樣都唔知邊樣先真
真係好似買樓果個阿太叫班專家食__

子爵府

cindy203 發表於 18-6-20 14:55
甘我又無咁深入探究佢清潔日係幾時,上網預訂睇到果個日子無咪選過第日
尋晚同C6再傾都唔知好嬲定好笑,佢話足球睇完世界杯先算,話好累.但我睇過世界杯係7月中先完,同埋佢個足球班唔係星期六日要拿閒日假陪個仔去,仲有如果要搵多日係訂埋餐廳食飯連玩要預早訂.........

真係激死,自己個仔都唔緊張,難得有節目可以一家大細玩都懶懶閒

大宅

Vin828 發表於 18-6-21 09:16
尋晚同C6再傾都唔知好嬲定好笑,佢話足球睇完世界杯先算,話好累.但我睇過世界杯係7月中先完,同埋佢個足球班 ...
咁又唔可以怪哂佢gei,始終男人在外搵錢養家,係佢眼中睇波先每4年一次,但小朋友放暑假就年年都有,只要佢肯配合下答下到底有無機會攞到假去我覺得都係合理可接受範圍之內

大宅

不過JM如果你真係想報7月頭餐廳的話就真係要快手,你會唔會考慮分開兩日?
一日你自己陪小朋友上興趣班另一日就一家人食飯兼玩?

咁樣就可以推遲佢睇波既所謂過勞唔想早起身?同埋你就都可以就佢訂下午茶時段啫

大宅

其實食下午茶仲抵,比我就特登BOOK無咩人去既時段,睇完上面篇文就知道家長會圍住仔女走,實會迫人,不如報個鬆動時段好過

又就到隻佬個生理時鐘訓到下午先慢慢去

大宅

回覆樓主

如果想宜家報仲會唔會有位丫那(emoji)(emoji)

子爵府

ysty1119 發表於 18-6-21 09:57
如果想宜家報仲會唔會有位丫那(emoji)(emoji)
琴日佢facebook覆左我,7月頭撞左清潔日個足球班仲有位,但係就餐廳唔開,佢服務都算OK,有再追問叫我可以酌情自己帶食物入佢餐廳食,但就12:00前要離開,.......我估佢誤會左我想搵地方食飯
但其實係想玩埋果一日同幫襯佢餐廳,不過算啦
我都仲未決定報邊日,始終要C6幫手夾假期,琴晚都係白撞問定佢拿料先

大宅

Vin828 發表於 18-6-21 10:10
琴日佢facebook覆左我,7月頭撞左清潔日個足球班仲有位,但係就餐廳唔開,佢服務都算OK,有再追問叫我可以酌情 ...
其實除左佢個電話難打通之外facebook回覆都算可以接受,同埋有左餐廳訂位系統可以自己查到唔洗下下問

不過暑期班就窄洗少少,佢唔可以網上查到仲有無位,一定要一來一回等佢網上覆 / 你好彩打得通電話,不如小朋友放假等佢親身去報名好過

子爵府

cindy203 發表於 18-6-21 10:19
其實除左佢個電話難打通之外facebook回覆都算可以接受,同埋有左餐廳訂位系統可以自己查到唔洗下下問

不過 ...
係,依家考完試只返上午,我估我都搵日放假食完晏下午帶佢去報名,本身想搵我阿媽(婆婆)幫手帶佢去報
但我又覺得近幾年自己有家庭比少左錢屋企又少左返去,同埋自己同仔女去玩又未必打算預埋佢,怕佢唔高興

即使佢本身都鍚我地無咩點出聲,但怕老人家個心想有野就搵佢幫手,但去玩就唔預佢

複式洋房

Vin828 發表於 18-6-21 10:32
係,依家考完試只返上午,我估我都搵日放假食完晏下午帶佢去報名,本身想搵我阿媽(婆婆)幫手帶佢去報
但我又覺 ...
剛剛入來再睇都忍唔住搭嘴,4大長老關係一向都係好微妙,大家都會見個孫但又好少4個一齊同桌開飯....但有時又會有野要佢地幫手

仲有E+老人家好多都識用智能手機,有時真係有去玩無預佢地都唔知擺唔擺相上facebook好,定係擺左再特登hide from 佢地好怕佢地有hard feeling

別墅

講起62真係訓左係度
成日同個孫玩得癲唔緊要,但老人家可能真係睇唔實同唔識保護小朋友,由得佢撞親都有,有時都唔怪得班怪獸家長

同埋99又係成日寵個仔,佢要食咩都比佢食,但個仔病左咳咪又係我辛苦

別墅

有時四大長老真係"柴台"多過幫手,我教緊仔要佢控制口腹之欲,話比佢聽唔好浪費正餐同唔比食雪糕,轉過頭99就買比佢食,真係激死

你錫佢還錫佢,唔係我想做醜人,而係你寵壞哂佢佢咪成日覺得99係好人,媽咪就係衰人?

首頁
23456...7

尾頁

跳至