自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說我增值完, 查左月結單, 結果月結單收左二次錢, 再問佢地話我只授權一次, 不過PAYME 扣左二次,
佢地話要查, 我個下吹脹, 明顥吾係我的問題,
如果每間都話授權一次要扣2次數, 拎左$3000 無左$3000
咁仲死得........

琥珀宮

bonnienga 發表於 18-6-19 10:39
話說我增值完, 查左月結單, 結果月結單收左二次錢, 再問佢地話我只授權一次, 不過PAYME 扣左二次,
佢地話 ...

send email叫佢兩日內攪掂,否則向金管局投訴,佢會超速處理

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

吓 用邊間?
咁真係要對清楚

琥珀宮

佢地話 ...

其實payme系統唔夠支付寶及微信成熟,但香港人唔鍾意用大陸野冇計,試過增值後過返去銀行,但過左幾次都唔得,寫信話同金管局投訴佢先做野,佢應該當左我用黎賺積分block左我張信用咭同銀行戶口

禁止訪問

伯爵府

回覆樓主

咁好驚喎

水晶宮

mandy952 發表於 18-6-19 11:07
其實payme系統唔夠支付寶及微信成熟,但香港人唔鍾意用大陸野冇計,試過增值後過返去銀行,但過左幾次都唔 ...

支付寶同微信系統更係成熟啦,人地雙11嗰日 一日處理千幾億數據都冇出問題。
好多人冇用過支付寶同微信,冇比較之下咪覺得payme好用囉,我一個月用幾次payme,但唔知係咪用得梳,間唔中就要我重申登入 好鬼煩

水晶宮

回覆樓主

每次增值都扣我$1
大家係咪都係咁?

珍珠宮

BKsquare 發表於 18-6-19 11:36
每次增值都扣我$1
大家係咪都係咁?

增值冇扣$1,用過好多次都好順。
不過我估用唔同嘅卡可能有影響。我係匯豐戶口、匯豐visa、iPhone。一開始用已完全冇問題,增值、過數都即時ok兼有SMS提示。
反而有d朋友用android機話初用時驗證勁煩,而家有冇改善就唔清楚。

伯爵府

佢地話 ...

邊間信用卡呀?? 授權一次,但俾商戶扣兩次錢都得?

禁止訪問

琥珀宮

回覆樓主:

其實payme除左朋友間轉賬外都冇咩用,又唔可以係商店比錢

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Kathbbb 發表於 18-6-19 11:11
我都唔敢用.. 但身邊好多FD 用

X2

大宅

佢唯一方便係, 可以儲分, 我用花旗, 開頭試1000$, 無問題,
點知之後就出事, 我打去花旗, 但佢話吾關佢事, 係PAYME 自己返左一次單,
1次授權計2次....佢話就算係, VISA有個保障, 最後都應拎得返錢...
我找左PAYME 無人回應..............

禁止訪問

回覆樓主

珍珠宮

fupigpig 發表於 18-6-19 11:46
增值冇扣$1,用過好多次都好順。
不過我估用唔同嘅卡可能有影響。我係匯豐戶口、匯豐visa、iPhone。一開始 ...

Me too,用hsbc冇呢個問題

琥珀宮

bonnienga 發表於 18-6-19 12:27
佢唯一方便係, 可以儲分, 我用花旗, 開頭試1000$, 無問題,
點知之後就出事, 我打去花旗, 但佢話吾關佢事, ...

其實佢個系統都幾混亂,而且又冇熱線,只有email,試過d錢過唔到去銀行之後,就覺得幾危險,最後要過比朋友,朋友再比返錢我

大宅

我之前係用恒生VISA,,無問題, 係今次用左CITIBANK,
我看過PAYME, 佢都係比人咁去儲分架~
可能吾同銀行, 但係佢係HSBC,
諗住佢無呢種問題, 真好失望........

大宅

回覆 mandy952 的帖子

呢家SHOPPING買CLOTHES我有時都用PAYME~~

大宅

回覆 fupigpig 的帖子

無扣$1,
今次係第一次出事, 無諗到PAYME都會出問題.........

我有點驚驚地///

首頁

尾頁

跳至