美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

爬過文分別有幾隻抗老精華,大家又用過邊幾隻呢
1.Buffet
2.Euk 0.1%
3.Alpha Lipoic Acid 5%
4.Resveratrol 3%+ Ferulic Acid 3%
5.retinol各種精華
6.Matrixyl 10%

子爵府

1, 2, 3都好用,仲有Retinol都係抗老

而Euk 0.1% & Alpha Lipoic Acid 5%主要效果係抗氧化

大宅

回覆樓主:

甘你用落覺得有咩分別?邊隻效果最明顯?
係wo~加返retinol先

男爵府

用過1,3,5
最鍾意buffet 已經用咗第3支。性質溫和用後雖未至於後生幾年,但起碼皮膚有光澤,暫時無老化落去。抗衰老既野真係要長期用。。。。。
第3其實都好好用。每次用完第日都覺皮膚好有光彩,可惜濃度太高。原本我皮膚對護膚品係零過敏咩都用得。但用咗佢約一個月左右(加上嗰排又成日用剷皮機)搞到皮膚薄晒變咗敏感肌。所以依家唔太敢再搽佢
第5(我係用佢好似乳液嗰支)用同唔用好似無咩分別,所以唔會回購

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我啱啱開始用 l 同 5,未知成效如何,不過無過敏反應。

大宅

回覆樓主

用緊5
1買左未用, 其他都冇買到過

男爵府

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

tingting2200 發表於 18-6-19 16:31
1, 2, 3都好用,仲有Retinol都係抗老

而Euk 0.1% & Alpha Lipoic Acid 5%主要效果係抗氧化 ...

2 應該點用?

大宅

好媽媽勳章

回覆樓主

1可以係邊度買呀?thx

子爵府

Yaniexd 發表於 18-7-8 15:25
2 應該點用?
當精華用,每日一次

洋房

宜家用緊buffet + matrixyl ,去紋
私補*主要九龍區
代購Preorder*THE ORDINARY*HYLAMIDE*NIOD
          有想買但缺貨的可以PM我

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

omax 發表於 18-6-27 19:59
用過1,3,5
最鍾意buffet 已經用咗第3支。性質溫和用後雖未至於後生幾年,但起碼皮膚有光澤,暫時無老化落 ...

用buffet,仲使唔使加b5架?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

omax 發表於 18-6-27 19:59
用過1,3,5
最鍾意buffet 已經用咗第3支。性質溫和用後雖未至於後生幾年,但起碼皮膚有光澤,暫時無老化落 ...

buffet 仲要用補水如b5嗎?

首頁

尾頁

跳至