網購天地

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

13號落單到而家, 影都無

我係淘寶618落第一單都岩岩到屋企啦, 真係吐血

翡翠宮

回覆樓主:

直送同送内地係地獄與天堂,急件我用集運,唔急先用直送享免運費。有幾單琴晚10點幾落單,今日中午已經叫集運打包發貨啦!

水晶宮

lyh80115 發表於 18-6-19 23:10
直送同送内地係地獄與天堂,急件我用集運,唔急先用直送享免運費。有幾單琴晚10點幾落單,今日中午已經叫集 ...

甘我都知道京東咩玩法, 同埋見有京豆扣錢先會直送,諗住618少d直送掛, 點知又係甘衰
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

琥珀宮

小雄維尼 發表於 18-6-19 18:34

如以送香港黎講,天貓係做得最好,京東未用過,蘇寧簡直嘔血,近排仲要比唔到錢,真頂癮
京東同蘇寧送香港係外判,超級混亂

子爵府

小雄維尼 發表於 18-6-19 18:34

我13晚落单,琴日已收到。

水晶宮

mandy952 發表於 18-6-20 09:20

如以送香港黎講,天貓係做得最好,京東未用過,蘇寧簡直嘔 ...

京東我已經中過招架啦 , 上次雙十一用佢買洗衣液同米, 十日有多先到, 中間話我地址錯, 去睇下電腦紀錄又真係錯左, 改完又加幾日, 好彩我d生米未變熟飯, 真係頭都呎埋

連tb第2單都到左香港, 京東d野都未知係宇宙邊度

水晶宮

missparent 發表於 18-6-20 10:19
我13晚落单,琴日已收到。

京東?

如果係, 希望我呢一兩日都收到啦, 之後我吾得閒係甘等。 tb下次再送可以約, 京東再約就吾準時

子爵府

小雄維尼 發表於 18-6-20 10:30
京東?

如果係, 希望我呢一兩日都收到啦, 之後我吾得閒係甘等。 tb下次再送可以約, 京東再約就吾準時 ...

係京东呀!13晚10点落單!

水晶宮

missparent 發表於 18-6-20 10:32
係京东呀!13晚10点落單!

我13號中午落單

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

小雄維尼 發表於 18-6-20 10:34
我13號中午落單

到左HK未? 我15日拍, 見18日已在HK但未有更新.... 今早問左客服...佢俾埋電話+運單號我, 聯絡HK快遞....
剛送左來, 包埋一份....

京東...覺得好複雜, 搶卷都要分京享值先搶到.... 早知就日日睇住貓超搵可能簡單D....

Stay Hungry , stay foolish !!

水晶宮

hinhin_ma 發表於 18-6-20 13:40
到左HK未? 我15日拍, 見18日已在HK但未有更新.... 今早問左客服...佢俾埋電話+運單號我, 聯絡HK快遞.... ...

岩岩收到電話話30mins內到, 我幫你問下邊間公司再話你知好過啦

珍珠宮

小雄維尼 發表於 18-6-20 13:47
岩岩收到電話話30mins內到, 我幫你問下邊間公司再話你知好過啦

剛收左啦...

我張單..京東分左2個訂單出, 開初驚分開送要收2次20元, 問左客服話5會...會包番埋....

水晶宮

到左HK未? 我15日拍, 見18日已在HK但未有更新.... 今早問左客服...佢俾埋電話+運單號我, 聯絡HK快遞....
...

甘講, 可能我係京東老鐵粉❨註冊幾年但無用過 ❩, 佢咩券實實際際無蠱惑,吾同tb甘.... 玩購物津貼, tb雙十一有千幾+ 618 差不多700津貼, 不過一毫子都用吾到, 京東我有京豆同e卡幫補下, 無甘大鑊

翡翠宮

...

京享值高即係老客户,優先攞到券都合理嘅,我差不多有4萬值。

佢618啲全品類券比平時大額,我都用咗幾張300減25、200減16、160減12、108減8、115減10、1200減50……等等,凑夠數就有得减,算易用。

子爵府

回覆樓主:

我呢單單一件貨細細件,算快啦,其他嗰啲仲喺廣州遊花園。同埋可能唔同超市貨品,呢啲貨品要等返供應商攞貨返來,我天貓全球嗰啲 單只收到其中一單內一件貨,有啲貨仲係供應商備貨中。

水晶宮

irhk 發表於 18-6-20 15:23
我呢單單一件貨細細件,算快啦,其他嗰啲仲喺廣州遊花園。同埋可能唔同超市貨品,呢啲貨品要等返供應商攞貨 ...

你正日先落, 都預左有排游

珍珠宮

mandy952 發表於 18-6-20 09:20

如以送香港黎講,天貓係做得最好,京東未用過,蘇寧簡直嘔 ...

我又分享一下....
講開直送效率....貓超第1... 最近次次都是拍單後40小時內送到....

蘇寧HK... 因為有優惠剛用左4次, 最近2次可以今拍明到, 愈來愈快...HK客服有禮貌,

京東...計埋今次4單, 大陸, 直送各2, 直送速度都要5日....今次送貨D人同貓超應該都是同一班, 因為佢個電話彈出來是淘寶....一開聲就話淘寶送貨....

天貓官方....E間就漂忽D..不過都OK..唔急GE... 剛又拍左張椅.....

以上幾間.... 都有電話先,送貨哥哥都好好人...

珍珠宮

回覆 lyh80115 的帖子

京享值要幾耐先到300... ?

琥珀宮

hinhin_ma 發表於 18-6-20 16:22
我又分享一下....
講開直送效率....貓超第1... 最近次次都是拍單後40小時內送到....

蘇寧呢期連錢都比唔到,放棄左佢

男爵府

mandy952 發表於 18-6-20 16:34
蘇寧呢期連錢都比唔到,放棄左佢
你係未講緊蘇寧易購?我呢轉用左3次蘇寧香港,佢地用順豐,都係1-2日到,比錢計港紙,VISA, master, 銀聯都收,非常方便

首頁

尾頁

跳至