自由講場

跳至

首頁
56789...12

尾頁

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

greenpea 發表於 18-6-20 18:28
請問,中間個字點讀

我語文唔好

你若盛開, 蝴蝶便來!

珍珠宮

tsung 發表於 18-6-19 21:28
最新有套叫"扶搖",暫時睇咗1集,無大驚喜,不過不失

睇花絮好似好好睇咁,我等佢做多幾集先,唔想近太貼,到時好睇就吊癮。

珍珠宮

ChingyanPang 發表於 18-6-20 02:05
秦時麗人明月心,因為我鐘意個男主角

佢做時裝都 ok 㗎

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

JoanC 發表於 18-6-20 22:29
佢做時裝都 ok 㗎

係呀,好似下個月會有套時裝劇推出。正呀

珍珠宮

greenpea 發表於 18-6-20 18:21
唔洗新的話「琅琊榜」好睇

故事主打唔係啲情情塔塔既戲,但拍得好,故事好,演員好,胡歌靚仔 ...

哩套無得輸,每個角色都做得非常正,劇本編排又正,值得翻煲之劇!

珍珠宮

Abbie_mimi 發表於 18-6-20 19:10
大唐榮耀,故事唔錯

哩套我準備睇,因為偶然見到萬茜個扮相幾有英姿,不過唔知佢確實講咩。

珍珠宮

tansyneko 發表於 18-6-20 19:54
古裝無咩推廌呀,反而剛睇完人生若如初相見,我覺得好睇呀

被催眠的催眠師好睇嗎?

琥珀宮

JoanC 發表於 18-6-20 22:50
被催眠的催眠師好睇嗎?

我覺好睇呀,講用催眠查案的,有少少愛情

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

ash_yehyeh 發表於 18-6-20 13:35
萌妻食神

呢套嘢情情愛愛為主,食嘢部分冇佔太多

你鍾唔鍾意睇書?呢套原著好睇過劇好多,劇入面好頂唔順女主最初不三不四嘅服裝造型,男角除男一外,小景同宋七都幾唔錯,裕王就差dd
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

tansyneko 發表於 18-6-20 14:10
係如果愛入面我覺得得過吳VAN

吳van得一個表情

水晶宮

rose-mag 發表於 18-6-20 22:56
你鍾唔鍾意睇書?呢套原著好睇過劇好多,劇入面好頂唔順女主最初不三不四嘅服裝造型,男角除男一外,小景 ...

書我鐘意睇呀不過鍾意重口味,肉文多

我同你一樣,覺得裕王明明唔太醜,但係見到佢唔多開胃

琥珀宮

rose-mag 發表於 18-6-20 22:57
吳van得一個表情

而且珠玉在前,當初韓版的演員演同一角色,有比較下更真係差太多了

伯爵府

JoanC 發表於 18-6-20 22:45
哩套我準備睇,因為偶然見到萬茜個扮相幾有英姿,不過唔知佢確實講咩。
...

萬茜第二輯先多戲,但第一輯好睇過第二輯,男主當時新人,靠呢套爆紅,不過我唔覺得佢好靚仔,鍾意故事多啲,不過各演員演技都好

王國長老

ash_yehyeh 發表於 18-6-20 23:02
書我鐘意睇呀不過鍾意重口味,肉文多

我同你一樣,覺得裕王明明唔太醜,但係見到佢唔多開胃

呢套原著都有d架
裕王其實唔錯,就算丁棄都唔太差,我覺得服裝造型有少少出事。靚女就長公主,琉璃,阿阮同夫人,女主係cute唔算靚,時裝麻麻,套劇結局就

王國長老

tansyneko 發表於 18-6-20 23:07
而且珠玉在前,當初韓版的演員演同一角色,有比較下更真係差太多了
...

所以冇可能唔揀徐志賢揀吳van囉,我睇咗幾集冇心機追。

伯爵府

回覆樓主

仲有套搞笑古裝「將軍在上」,幾好笑,輕輕鬆鬆,服裝設計特出!

琥珀宮

rose-mag 發表於 18-6-20 23:11
所以冇可能唔揀徐志賢揀吳van囉,我睇咗幾集冇心機追。

韓版係揀徐的角色的,吳個角色會死,陸版應該都一樣

王國長老

tansyneko 發表於 18-6-20 23:14
韓版係揀徐的角色的,吳個角色會死,陸版應該都一樣

希望啦,陸版有時莫名其妙改到阿媽都唔認得。

琥珀宮

rose-mag 發表於 18-6-20 23:16
希望啦,陸版有時莫名其妙改到阿媽都唔認得。

陸版頭幾集勁快,明明女一發現小三要有一段日子,同埋中間好多劇情同男女一又有好多內心戲,但無哂cut到無倫

同埋選角好敗筆,喬植媽,秘書小三同埋大嫂身邊個嗰隱藏有錢仔,再加上核突到爆的配音,一定要跳住睇,主要睇張同徐

王國長老

tansyneko 發表於 18-6-20 23:24

陸版頭幾集勁快,明明女一發現小三要有一段日子,同埋中 ...

所以就算原著有幾好,都要班編劇導演夠料到,唔好改到面目全非,經典如步步驚心係貼近原著超過九成,係改動等四爺第一集就出場,琅琊榜如冇加太多宮鬥會更好,但改編成郡主冇移情別戀將套劇變成經典,三生三世就少有改完好過原著。

如果愛冇徐志賢真係冇動力睇。。。

首頁
56789...12

尾頁

跳至