網購天地

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

趁而家免郵費直送香港第一次買貓超,寄屋企地址
請問有送開住宅既jm, 送貨前會打電話通知嗎?
送上門係咪唔使俾住宅附加費?
如果佢講個時間無人在家,咁可否約其他時間,定係佢只會求其擺喺門口就走?
謝謝

子爵府

瑤瑤~ 發表於 18-6-19 22:41
送上門係咪唔 ...

我618先後落咗三單天貓超市,今晚一次過收齊貨。
有預先打嚟問有冇人响屋企收件;
唔需要住宅附加費,但屬於偏遠地區就唔清楚;
以前試過打嚟,話冇人喺屋企,叫佢就咁幫我放門口一邊。

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

irhk 發表於 18-6-19 23:55
我618先後落咗三單天貓超市,今晚一次過收齊貨。
有預先打嚟問有冇人响屋企收件;
唔需要住宅附加費,但屬 ...
謝謝解答, 好清楚
我見618貓超話要3至5天(不計下單當日), 請問你大約等左幾多日收到貨?
同埋夜晚都會有人送貨嗎?

別墅

瑤瑤~ 發表於 18-6-20 00:28
謝謝解答, 好清楚
我見618貓超話要3至5天(不計下單當日), 請問你大約等左幾多日收到貨?
...

我琴日買,今日收到,會打電話比你先,我住村都冇收附加費

子爵府

瑤瑤~ 發表於 18-6-20 00:28
謝謝解答, 好清楚
...

我17號同日下午至黄昏落嘅單,18號發貨,19號晚8點左右送到, 送貨位師傅係7點半打俾我。 印像中天貓超市送我呢頭 好似都係七點~八點送嚟。同埋 天貓超市 送貨係快嘅。

珍珠宮

彩色 發表於 18-6-20 00:43
我琴日買,今日收到,會打電話比你先,我住村都冇收附加費
好快喎, thx

珍珠宮

irhk 發表於 18-6-20 01:29
我17號同日下午至黄昏落嘅單,18號發貨,19號晚8點左右送到, 送貨位師傅係7點半打俾我。 印像中天貓超市 ...
估唔到618咁多人買野都咁快送到, thx

琥珀宮

送上門係咪唔 ...

有電話通知,送上門冇另外收費,但只送一次,冇人收貨放大堂,呢樣唔係咁好,但都明嘅,快递一件賺得幾多?

伯爵府

mandy952 發表於 18-6-20 09:23

有電話通知,送上門冇另外收費,但只送一次,冇人收貨放大 ...

我諗,佢想搶網上市場。
例如HK Mall這對手。

而且可以向賣家取廣告費、上架費、折扣價,已經好好賺。

速遞有大客戶,有利聲譽,擴展業務。
順豐都係咁成為大公司。

琥珀宮

rello 發表於 18-6-20 09:59

我諗,佢想搶網上市場。

講真,hktvmall都唔夠天貓快

公爵府

mandy952 發表於 18-6-20 11:04
講真,hktvmall都唔夠天貓快

貓超直頭勁,有 D 人今日拍單聽日就收貨,今買明至

琥珀宮

MiuMiuLi 發表於 18-6-20 11:19
貓超直頭勁,有 D 人今日拍單聽日就收貨,今買明至

天貓財雄勢大喎,梗係勁啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

有咩抵買野? 你地買左D 咩?
Stay Hungry , stay foolish !!

侯爵府

回覆樓主:

天貓,HKTVMALL我2間都買過,講服務天貓冇得輸,送貨又企理又快

公爵府

mandy952 發表於 18-6-20 11:31
天貓財雄勢大喎,梗係勁啦

除左個大老細樣衰之外,貓超我絕大部份都好滿意

大宅

送上門係咪唔 ...
天猫包郵送住宅也不加收費用,但大家小心因為送貨員會問你收$20上門費,你們先問天猫你貨是否不用加住宅費,如果真係要比,你叫他們比收據你才比錢, 因為我囡唔知情下比了錢,他們不會寫在單上收了你$20,之後就唔認收左,死無對証,我有上門人員問我囡拿錢片段,他們都不接受我投訴,死都唔認有收錢,其實我收件後發現包裹上有寫不用任何附加費用,你們不要4px當

珍珠宮

mandy952 發表於 18-6-20 09:23

有電話通知,送上門冇另外收費,但只送一次,冇人收貨放大 ...

謝謝分享,其實平時用私集如果屋企無人,佢都係放低門口就走

珍珠宮

hinhin_ma 發表於 18-6-20 13:35
有咩抵買野? 你地買左D 咩?

我第一次買少少野試下咋,買左圖中m巾,3件5折好抵

珍珠宮

hahawin 發表於 18-6-20 16:43
天猫包郵送住宅也不加收費用,但大家小心因為送貨員會問你收$20上門費,你們先問天猫你貨是否不用加住宅 ...

謝謝提醒,估唔到咁陰濕,真係要小心

男爵府

瑤瑤~ 發表於 18-6-20 18:39
我第一次買少少野試下咋,買左圖中m巾,3件5折好抵

琴晚跟你買咗十包,用埋199-50,付款49.5

首頁

尾頁

跳至