懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題!因為阿B唔配合,手仔遮住面仔,跟住醫生就係咁用超聲波個探頭篤我個肚,宜家唸番又好驚整親阿B,請問各位媽媽有無類似情況發生?

複式洋房

BabyCiu 發表於 18-6-19 23:31
如題!因為阿B唔配合,手仔遮住面仔,跟住醫生就係咁用超聲波個探頭篤我個肚,宜家唸番又好驚整親阿B,請問 ...

唔會整親亞B, 我個醫生直頭拍我個肚

大宅

如題!因為阿B唔配合,手仔遮住面仔,跟住醫生就係咁用超聲波個探頭篤我個肚,宜家唸番又好驚整親阿B,請問 ...

有大力用個探頭chok呀b,仲chok左幾次,感覺上確實係幾粗魯吓

大宅

回覆樓主:

好多時做產檢呀b唔聽話醫生都係咁chok,但入面有胎水保護,呀b其實無事架,反而係我個肚會痛囉

男爵府

邊有咁易整親 我又拍又篤 睇到b彈下彈下好興奮喎⋯⋯

子爵府

回覆樓主

有呀,睇到眼都突埋,不過要相信醫生咁做一定無問題。

等BB大d,佢踢返到你個肚突曬就知道佢地果層保護膜有幾強大

子爵府

回覆樓主

係好大力,我第二日仲痛緊,好似撞瘀痛咁
果時好擔心,但又冇事
應該胎水保護好嘅

大宅

回覆樓主

多謝大家回覆!咁我都安心D

複式洋房

上次我哋去威爾斯做唐氏嗰陣,我個女唔合作,醫生都有照篤我個肚,跟住我個女好得意,仲望住我地添所以我覺得應該問題嘅.....

大宅

照結構亞b唔合作,護士都係咁用力整我個肚,佢事前有話唔會整到bb 。我個肚整到痛,亞b都穩如泰山無郁過,所以我估應該只係媽媽痛,bb唔會有事。

侯爵府

Remda 發表於 18-6-20 12:39
照結構亞b唔合作,護士都係咁用力整我個肚,佢事前有話唔會整到bb 。我個肚整到痛,亞b都穩如泰山無郁過, ...

我都係,我仲要斷斷續續俾醫生打我肚兩個鐘,bb 係都唔肯轉身

男爵府

回覆樓主

唔會,醫生只會等一下再照,或者叫我行個圈再返黎照

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆 mocha20150323 的帖子

諗下覺得自己個肚強大,醫生專業,點搞都系佢專業範圍。

大宅

回覆樓主

謝謝各位媽媽回覆

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

我照果時醫生都有篤呀.... 用照果舊野篤左幾下, 唔算好大力, 我未去到痛, 但又唔係好細力咁啦 我 bb 係咁渣實拳頭, 哈哈, 佢想佢打開手睇下手指 d 關節, 篤左幾下 呀 b又真係有打開呀
大事化小, 小事化毛.........

首頁

尾頁

跳至