自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我媽會wtp我

珍珠宮

amazing 發表於 18-6-20 19:04
都唔會先打個電話黎,又或者已經去到中途先通知你!
其實打個電話有幾難!
我媽媽爸爸同我老爺奶奶都係咁! ...

尤其結婚後,我媽直情最少早一日約,所以.....99都係呢個規矩。
如果忽然急事,佢最多叫我出去傾,好多時係我先生係去“撈”佢才上嚟。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

amazing 發表於 18-6-20 19:21
講左,我話未必係屋企,可否先打電話?但永遠不會,攪到有時要仆返去,今晚食飯時候奶奶無啦啦來又未食飯 ...

叫c6落樓下斬啲料咪得囉

子爵府

其實打個電話有幾難!

我呀媽又係,已經發過火好多次,好一排,無耐又重蹈覆轍,重要我有街去唔比佢上黎就唔開心又要嬲

公爵府

回覆樓主:

我無呢個煩惱喎!應該睇人唔係個個老人家都係咁

子爵府

回覆樓主:

無喎!嚟親實打電話,唔係我實核爆,或拒絕開門
我覺得要尊重囉
我都唔會就咁殺返娘家或上老公嗰邊屋企,都會講咗先

大宅

karen508hk 發表於 18-6-20 20:07
我懷疑我99同你99係好朋友

不過佢哋好好,大概三個月先揾我一次。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Angelice-BeBe 發表於 18-6-20 19:40
我爸媽從來不會

X2

伯爵府

Fishqqma 發表於 18-6-20 20:30
叫c6落樓下斬啲料咪得囉

煎隻蛋都得,但煮飯要時間。平日剛剛好,冇乜剩飯。

其實只想準備一下,大家方便,但打個電話都好困難!

男爵府

回覆樓主

我阿媽唔會,知我們在家,就盡量不上來打攪。就算上來,都先whatsapp問,值得一讚

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主

我屋企人無人會咁,一定會約好先,老人家都唔會咁。
所以我以前有個ex媽媽係咁,我好嬲我係你個仔女朋友,我home office ,你走上來做乜?仲要唔熟,佢媽好影響我地

子爵府

回覆樓主

我奶奶到我樓下先通知我

子爵府

回覆樓主

若果提多二次都係咁,你唯有制造一次你地唔係屋企,令佢地上來無門口入,我估下次佢地一定會打電話比你

大宅

amazing 發表於 18-6-20 19:21
講左,我話未必係屋企,可否先打電話?但永遠不會,攪到有時要仆返去,今晚食飯時候奶奶無啦啦來又未食飯 ...

你咁傻,仆返去....
最初我老爺都會無端端上黎,博屋企冇人
我又返輪班
有次佢下午無端端上黎,我嚮廁所,淨係著住件底衫,嚮廁所行出黎招呼佢(好在果期興長底衫。我平日嚮屋企著只係短底衫,露底褲)
之後佢終於都明唔方便......

大宅

是是但但 發表於 18-6-20 19:42
我奶奶就係咁,最慘c6俾了鎖匙佢,佢自己衝上黎 ,唔出聲的。就算黎到都唔會按門鐘,自己開.... 試過一家 ...

我仲慘,我99房門都唔敲直接開門,今朝新鮮滾熱辣發生!可能我慣左響娘家我家人都會敲門有人應先開門,我覺得佢好無禮貌好討厭!

珍珠宮

自己父母,我又吾介意突然上黎,不過佢地都試過摸門釘,之後會俾電話先

子爵府

回覆樓主:

我以為我奶奶先咁tim又學到野

別墅

回覆樓主:

阿媽來之前一定會打俾我,奶奶永遠唔會打電話,之前剛生完,餵人奶,臨天光先有得訓下,佢無拉拉上來,我聽唔到門鍾,打俾我問我而家幾點仲未醒,又講按左門鍾好耐,極嬲,我叫c6同佢講來之前打來,點知佢同c6講鍾意幾時上唔得咩,要等批准咩,吹脹!

寶石宮

2023年兔年勳章

其實打個電話有幾難!

因為當自己屋企

侯爵府

loved 發表於 18-6-20 22:40
自己父母,我又吾介意突然上黎,不過佢地都試過摸門釘,之後會俾電話先

我有比我屋企鎖匙娘家,都唔介意佢地自己走上嚟,如果冇通知我而我又出咗街佢咪坐下就走囉,唔會因為咁而要我趕返屋企。我都有娘家鎖匙,都試過冇通知就貢咗返去

首頁

尾頁

跳至