親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 lalau88 的帖子

呢個好笑,身為議員唔返工去旅行仲大大聲大返人同狡辯

我睇完網上討論都笑到收唔到聲

複式洋房

回覆 Angelmme 的帖子

其實傳媒都係選擇性報導,呢件事都無咩報紙報,
有時反而網絡世界仲有公信力,你話死唔死

不過佢係尊貴的立法會議員,點都要比面既..........

複式洋房

其實近呢兩三年海洋王國真係變左好多,做得有聲有色,所以佢先直接去賺消費者錢.........

但始終香港人個消費模式對直接比人仔同資料大陸會抗拒所以先搞咁既優惠

複式洋房

回覆 Vin828 的帖子

其實你經香港agent報agent都係會比資料大陸酒店做check in,其實係完全無分別

複式洋房

不過心理上會好少少咁.......同埋始終直接用人仔比錢都係煩既

別墅

係,所以我都係交比偉大既爸爸去處理電腦上既麻煩事

複式洋房

男人既其中一個主要作用

別墅

緊係隻佬搞啦,同埋佢地會順手比埋錢,唔洗煩

別墅

想請教埋全能既BK JM大家去旅行時多數帶咩日用品?酒店既野夠唔夠用?

洋房

jipjipjip 發表於 18-6-21 10:49
剛剛睇到BK推介,長隆海洋王國做緊優惠,包動物主題酒店住宿同遊樂場門票,好似幾抵玩
因為睇佢介紹有得睇北極 ...

早兩年經旅行社買套票
澳門來回船票,旅遊巴去珠海,企鵝酒店一晚&入場券
好似係一千一個人左右
性格比高,都多人,但唔係逼
酒店自助晚餐抵食,百幾人仔,可以食5個鐘
早去仲可以坐係啲企鵝旁邊望住佢地食
不過我5月去已經好熱!又突然大雨(emoji)

別墅

Momo0425 發表於 18-6-25 18:12
早兩年經旅行社買套票
澳門來回船票,旅遊巴去珠海,企鵝酒店一晚&入場券
好似係一千一個人左右
扑左鎚啦,希望到時天公造美! 基本上消暑真係除左去游水,係冷氣酒店睇住企鵝搖下搖下又仆底先係最得意

洋房

jipjipjip 發表於 18-6-26 09:14
扑左鎚啦,希望到時天公造美! 基本上消暑真係除左去游水,係冷氣酒店睇住企鵝搖下搖下又仆底先係最 ...

呢個係自助餐既餐廳影架
小朋友見到一定好開心

jipjipjip    發表於 18-6-26 10:15

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

jipjipjip 發表於 18-6-26 09:14
扑左鎚啦,希望到時天公造美! 基本上消暑真係除左去游水,係冷氣酒店睇住企鵝搖下搖下又仆底先係最 ...

請問怎樣買船票由香港去企鵝酒店? 是否要轉巴士才到達企鵝酒店? many thanks (emoji)

別墅

CH007 發表於 18-6-26 10:17
請問怎樣買船票由香港去企鵝酒店? 是否要轉巴士才到達企鵝酒店? many thanks (emoji)
...
正常唔經澳門就先去拱北口岸坐廣珠城軌到廣州南站(番禺) 再轉地鐵到廣州市其實都有大巴套票賣,但我都prefer當日早些經澳門再去會可以食多少少野

經澳門詳解

https://blog.ulifestyle.com.hk/blogger/hkvivv/2017/06/blog-2/

直接係香港坐大巴
https://www.hopetrip.com.hk/news/201408/102774_all.html

基本上JM你真係怕既就可以BOOK定白牌車,除非你真係得母子無男人陪,唔係我覺得玩還玩,安全至上會好好多

Vin828    發表於 18-6-28 09:44

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆 jipjipjip 的帖子

many thanks

子爵府

jipjipjip 發表於 18-6-26 10:27
正常唔經澳門就先去拱北口岸坐廣珠城軌到廣州南站(番禺) 再轉地鐵到廣州市其實都有大巴套票賣,但我都prefer ...
長知識了

子爵府

咁照咁睇如果買香港大巴飛都要幾百蚊,不如去上環買賭場半價$260左右飛經澳門仲抵啦.....仲可以打下卡睇下野先施施然上珠海...........

子爵府

依家優惠過左其實仲有無後補?其實7.1係香港人放假者,內地人都係要返工,應該大把位要做宣傳

別墅

Vin828 發表於 18-6-28 11:29
依家優惠過左其實仲有無後補?其實7.1係香港人放假者,內地人都係要返工,應該大把位要做宣傳 ...
正路就無,不過你真係有興趣可以去香港旅行社問,會貴少少,要平真係得返淘寶買飛

別墅

今年7.1香港都應該靜局同唔會點亂掛......睇新聞佢地好似人數太少同警方爭辯想作數,真係好鬼失禮

首頁

尾頁

跳至