自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你會唔會唔開心

話說姨生,好似我,我貼左合照上fb, 仲好多人話似我.,話似我生佢添
..去到婆婆(我阿媽)都咁講

咁bb媽媽會唔會唔開心呢..
我會叫佢唔好當面咁講

公爵府

回覆樓主:

外娚/姨娚似舅或姨好正常,親戚嚟,話似冇血緣的人就介意。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

我同你一樣,但唔係 PO FB,而係偶然見到 bb 媽咪的家人,係佢自己家人十萬個震驚地大聲講

:「嘩!咩阿X咁似姑媽既!!!一直都唔知你女似邊個,又唔似你又唔似你老公,原來似足姑媽!真係似得緊要!blah blah blah」

還要連續幾個佢既家人咁講,bb 媽咪黑臉無奈,我冇覺得特別高興,事實擺在眼前

前夫阿媽死都話個孫似佢 或 似佢仔,總之一啲都唔似我,我有嬲但後來我知道有啲人就係心地唔好鍾意講呢啲嚟刺激人,我唔再理,反正佢每逢咁同人講都有佢啲 fd 呀,親戚話佢錯,bb 似足媽咪,佢次次都自取其辱,我都幾鍾意睇佢被人反駁話返一啲都唔似佢,哈哈哈,睇住佢臉一陣黑,一陣綠

男爵府

回覆樓主

我家姐個女超似我

樣、動作、性格、食嘢偏好都似我,我家姐成日都話佢個女似我

btw,我同家姐似樣嘅好多人成日認錯我同我家姐

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Honey 發表於 18-6-21 21:11
外娚/姨娚似舅或姨好正常,親戚嚟,話似冇血緣的人就介意。

咁都好D

寶石宮

greenpea 發表於 18-6-21 21:12
我同你一樣,但唔係 PO FB,而係偶然見到 bb 媽咪的家人,係佢自己家人十萬個震驚地大聲講

:「嘩!咩 ...

其實我細個都比人話似姑姐........

但我同老豆係勁似的, 佢兩兄妹都勁似的

而我兩姐妹, 自己睇又唔覺得似, 但係外人睇就覺..........

而BB 就下半面似佢媽, 眼就似我D.....其實我地3個都似...HAHA

水晶宮

回覆樓主:

我女都似我哥

寶石宮

朱古力妹妹 發表於 18-6-21 21:15
我家姐個女超似我

樣、動作、性格、食嘢偏好都似我,我家姐成日都話佢個 ...

其實我2姐妹都似..不過我高佢好多, 所以其他人第一眼就覺得我地唔似

不過五官都似咁....所以我地3個都似樣

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我自己就冇所謂....
我仔初生果時...比人話似爺爺...
跟住幾歲開始就似4叔...

都有人話仔似老豆既...
亦偶然都有人話仔仔似我....

寶石宮

月希 發表於 18-6-21 21:26
我自己就冇所謂....
我仔初生果時...比人話似爺爺...
跟住幾歲開始就似4叔...

似阿爺..好似直系D

冇似阿姨咁樣嘛....

珍珠宮

good_pig 發表於 18-6-21 21:20
其實我細個都比人話似姑姐........

但我同老豆係勁似的, 佢兩兄妹都勁似的

咁你地本身係姐妹嘛

珍珠宮

回覆樓主:

外甥多似舅 ,有血緣關係而又有相似好正常遮

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主

初頭聽到會唔高興,尤其坐月嗰陣,我10月懷胎生左幾十個鐘痛到嘔,唔該無句當你生嘅,仲不斷講唔似媽媽你無野呀!

之後再聽到當佢發牙痕揾野講,當係平時响街邊遇到d厚多士c9講廢話囉!

寶石宮

終極熊貓 發表於 18-6-21 21:29
咁你地本身係姐妹嘛

都係....

但我估媽媽..鐘意話...BB似自己..
最爆係我阿媽話似我多D...........手指長D

珍珠宮

回覆樓主:

咁就要睇bb媽媽會唔會覺得佢本人靚過你好多 如果會就點都有少少唔開心。但如果你靚過佢好多,即似老公,又會無野

寶石宮

竇漪房 發表於 18-6-21 21:32
初頭聽到會唔高興,尤其坐月嗰陣,我10月懷胎生左幾十個鐘痛到嘔,唔該無句當你生嘅,仲不斷講唔似媽媽你無 ...

但我係阿姨....我是無辜的..........

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

good_pig 發表於 18-6-21 21:28
似阿爺..好似直系D

冇似阿姨咁樣嘛....
阿姨..係媽媽個妹...如果2姐妹似婆婆...
咁似阿姨有乜奇?

其實有向緣的話...似邊個都正常啦....

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

似兄弟姐妹應該唔介意

公爵府

回覆樓主:

係㗎,細個成日聽老人家話外甥多似舅,老人家智慧應該有一定道理。
至於似其他人,睇下邊個啦,話我仔似劉華我唔介意,如果話似八兩金,我一定絕交!!

寶石宮

月希 發表於 18-6-21 21:35
阿姨..係媽媽個妹...如果2姐妹似婆婆...
咁似阿姨有乜奇?

我地又似老豆多D....

到BB 就係幾個人的MIX了...

首頁

尾頁

跳至