自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Supertalkative 發表於 18-6-21 22:50
不會!似啫又如何

唔知呀,我唔知係咪個個阿媽都mind

琥珀宮

嗱嗱嗱,一般人話BB似女家人係無問題,BB媽媽應該唔嬲既,但話似男家人BB媽媽都會唔多LIKE甚至嬲到陣,BK時不時都見依D POST

伯爵府

good_pig 發表於 18-6-21 22:51
唔知呀,我唔知係咪個個阿媽都mind

可能會mind 視乎佢同你關係如何!
遠離癲狗Ling.W+小人ssss

珍珠宮

回覆樓主:

如果話似我妹或者女家人,點講我都無所謂

話似男家,真係似無所謂,亦都無得否認

但男家夾硬搵無聊嘢話似就唔 ok。阿仔到而家都同我一個餅印,但仔 bb 時 99 死都話似大伯。ok 咁邊方面似呢?似佢個大仔細個咁鍾意砌積木喎 大佬,男仔唔玩積木唔通玩 barbie

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

回覆樓主

有句說話叫「外甥多似舅」嘛,所以仔女似父母既兄弟姊妹,係好平常既事
我細個d親戚都話我似姑姐架

子爵府

回覆樓主:

我姨甥女都有d似我,不過,我們全家好識做,唔會講。反而我弟婦都忍唔住講過幾次,話個女嘅眼睛,尤其眼神好似姑媽 。而我仔又幾似我細佬,外娚多似舅
即係咁,如果d人喺咁話我仔似佢男家邊個邊個,我都麻麻哋喜歡,好彩唔似咋

侯爵府

2018復活節勳章

good_pig 發表於 18-6-21 20:50
你會唔會唔開心

話說姨生,好似我,我貼左合照上fb, 仲好多人話似我.,話似我生佢添

我覺得我姨甥真係幾似我架,唔只我一個咁講,咁佢係我家姐個仔,又似我家姐,我又似家姐

同一血緣,無問題丫。

good_pig    發表於 18-6-21 23:26

侯爵府

2018復活節勳章

tansyneko 發表於 18-6-21 22:52
嗱嗱嗱,一般人話BB似女家人係無問題,BB媽媽應該唔嬲既,但話似男家人BB媽媽都會唔多LIKE甚至嬲到陣,BK時不時 ...

一針見血。

子爵府

zitzai 發表於 18-6-21 22:56
如果話似我妹或者女家人,點講我都無所謂

話似男家,真係似無所謂,亦都無得否認

子爵府

嗱嗱嗱,一般人話BB似女家人係無問題,BB媽媽應該唔嬲既,但話似男家人BB媽媽都會唔多LIKE甚至嬲到陣,BK時不時 ...

侯爵府

你會唔會唔開心

話說姨生,好似我,我貼左合照上fb, 仲好多人話似我.,話似我生佢添

唔會呀

好多人都覺得我個女唔似我似我姑仔(連我老公果邊果d親戚、街外人都係咁講),我仲叫我姑仔拎我個女返去養

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Supertalkative 發表於 18-6-21 22:55
可能會mind 視乎佢同你關係如何!

我又冇刻意問佢MIND 唔MIND
雖然平時大家都冇野, 我又唔SURE 剛生完BB會唔會好敏感...所以我都冇提丫

子爵府

如果男家人生得靚過我哋女家,我啲仔似佢哋我真心冇所謂嫁可惜唔係囉我細佬出名美男子,以前真係勁多女仔追佢嫁

男爵府

回覆樓主:

有朋友好憎個奶奶,生個女出黎同奶奶餅印,似得好緊要,好慘 好彩個女係好乖好錫媽咪

子爵府

你會唔會唔開心

如果bb媽媽同你關係唔好嘅就一定唔鍾意囉

寶石宮

Happybabyhbb 發表於 18-6-21 23:51
如果bb媽媽同你關係唔好嘅就一定唔鍾意囉

咁又唔係

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

要睇你同呀媽咩交情
再睇你靚唔靚

講下笑

珍珠宮

回覆樓主:

總之好嘢就係佢地男家血統優良,明顯阿媽俾嘅好嘢就隻字不提

大宅

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

似有血緣嘅近親有乜好介意?

伯爵府

其實我真係唔明有乜好嬲?有時係似就似㗎啦!有D阿媽又會嬲人話bb唔似自己,咁事實你生出來不一定似你㗎喎!咁都嬲真係好無聊!
我仔一D都唔似我,勁似我99,邊個講講幾多次都唔會嬲。

不過呢個世界係有好多人唔接受客觀嘅事實。乜鬼都嬲餐飽。事實根本係無論你點辛苦十月懷胎,痛幾十個鐘生出來,個bb都可以一D都唔似你!要生就要預咗有咁嘅可能。

首頁

尾頁

跳至