醫護健康

跳至

首頁

尾頁

洋房

如題 本來諗住係心臟病 因為成日keep 住心痛又頭暈,心跳好慢得五十幾
之後call 過白車入院,醫生又話心跳其實正常,反而係開咗d 胃藥比佢,有隻白色藥水google 過係醫胃酸例流胃潰瘍咁。

公立要排期睇報告真係唔知要排到幾時...
老豆唔係話好老,六十到。但我地仔女都好擔心。

想請教下應該去邊到做詳細body check 比較好?
有冇人屋企人都係胃有問題,去私家醫院要預計幾多醫療費?

問題係冇買開醫療保險,
如果依家先即刻幫佢買又有冇用呢?

希望各位有經驗分享,唔該晒!

大宅

回覆 dororoblue 的帖子

心臟痛會放射到左臂或左肩胛都痛,胃酸倒流就灼熱痛,問清楚爸爸係點痛?唔放心就做胃鏡睇下,私家做幾千蚊。保險好似有生效期,你可以打去d 保險公司hotline 問下,佢地應該好welcome

洋房

dororoblue 發表於 18-6-21 22:59
如題 本來諗住係心臟病 因為成日keep 住心痛又頭暈,心跳好慢得五十幾
之後call 過白車入院,醫生又話心跳 ...

push

男爵府

回覆樓主:

係呀,樓上講得岩,心血管塞有機會影響好似胃痛,我奶奶走前都成日胃痛,背痛,估吾到係心臟病,爆血管死的。

男爵府

Kristytracy 發表於 18-6-22 23:02
係呀,樓上講得岩,心血管塞有機會影響好似胃痛,我奶奶走前都成日胃痛,背痛,估吾到係心臟病,爆血管死的 ...

其實個病人都吾知係邊度有事,保驗啲就照一照心血管,睇下有冇塞。

首頁

尾頁

跳至