論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

pohivy2004 發表於 18-11-18 23:29
唔錯!我都係沙田呢間請!都係店長幫我!
海外菲姐姐9月到,都幾好肯學肯做,都好乖。
...

可以PM agent嗎?

大宅

pohivy2004 發表於 18-11-18 23:29
唔錯!我都係沙田呢間請!都係店長幫我!
海外菲姐姐9月到,都幾好肯學肯做,都好乖。
...

複式洋房

大宅

sassyqueen 發表於 18-9-9 10:29
佢冇行自己interview ...... 只可睇片
我冇搵佢,又要特登出去中環,又帶住個細
之前我好急要搵,佢地員工 ...

無視象會議咁奇?我十幾年前果間都用netmeeting啦!

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

ilovebb2019 發表於 19-3-24 22:13
無視象會議咁奇?我十幾年前果間都用netmeeting啦!

冇架,好串架,只有video , 仲要去office先可以睇video, 大佬,我湊住個細,又要特登出去,只為睇video , 唔優做架

大宅

sassyqueen 發表於 19-3-24 22:54
冇架,好串架,只有video , 仲要去office先可以睇video, 大佬,我湊住個細,又要特登出去,只為睇video , ...

咁做生意真係唔得喎。Video可以NG再拍,又可唸台詞,完全睇唔到個工人反應。

複式洋房

回覆 mrslo0619 的帖子

can you please pm me the agent name?
Thanks a lot

大宅

2019新春慶豚圓

ilovebb2019 發表於 19-3-24 23:27
咁做生意真係唔得喎。Video可以NG再拍,又可唸台詞,完全睇唔到個工人反應。
...

佢地個video 唔係一般背台詞video, 係長達30分鐘的面試片段,睇到工人對答和反應,睇過你就明。

大宅

fmf903 發表於 19-3-28 05:11
佢地個video 唔係一般背台詞video, 係長達30分鐘的面試片段,睇到工人對答和反應,睇過你就明。
...

問答題目,內容可以預先排練咖。

大宅

2019新春慶豚圓

ilovebb2019 發表於 19-3-28 10:49
問答題目,內容可以預先排練咖。

So far 我請過2個 都係睇佢地video 請,同video 對答一樣,到香港後都合乎初時期望。初時我都有你疑惑,但當你睇過幾個工人video 就會明唔係練過。

男爵府

我上次在這個post 提過在這間僱傭公司簽了工人,結果如期到港,工人亦對我説agent 每一個星期都有致電問她工作如何,太太惡吾惡,又問細路曳吾曳,膳食如何等等,但agent 從來沒有致電問我有關工作表現,至十一月工人比左辭職信我,只做了四個月,我們待她很好,工作量也不多,只是後來她説因私人理由而辭職,遞信前一天我知道她是去見工,因為她問我兒子某某屋苑及某某屋苑如何坐車去,放假回家後不停傾電話,最後和平分開,這時agent 此時才致電問我要不要再請工人,結果這種又冇得phone interview 又冇跟進售後服務的公司,當然不會有take two!

大宅

2019勳章

我覺得呢間唔錯 起碼跟我果位agent態度好同跟得足 平時有嘢問都會解答。請到個完約工人都OK 比到80分。之前係海外XX中心 個agent態度差 又幫唔到手 乜都話係咁㗎啦。

複式洋房

回覆 hetiebaby 的帖子

Hello, 麻煩你可以pm agent姓名嗎? thanks

複式洋房

fmf903 發表於 19-3-28 11:49
So far 我請過2個 都係睇佢地video 請,同video 對答一樣,到香港後都合乎初時期望。初時我都有你疑惑,但 ...

同感!我開頭都好疑惑!之前第二間請過,大把簡,仲有得interview,最後咪又係衰到貼地!
宜家呢個係安樂窩請,不過唔睇過比較下真係會吾明!我請果個都差唔多做左半年

洋房

回覆 hetiebaby 的帖子

Hello, can you pm the agent detail to me, many thanks

洋房

請問有人試過銅鑼灣分店嗎? 有冇agent介紹?

複式洋房

babemom 發表於 19-4-6 23:24
我上次在這個post 提過在這間僱傭公司簽了工人,結果如期到港,工人亦對我説agent 每一個星期都有致電問她 ...

請問你係邊間分店請架? 會唔會每一間分店做法都唔同呢?

洋房

Can you pls pm me yr agent? Thx

洋房

可否pm我

民房

can you please pm me the agent name?
Thanks a lot

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊