論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 hetiebaby 的帖子

可否pm agent資料,謝謝

大宅

kkky123 發表於 19-5-26 10:56
回覆 hetiebaby 的帖子

可否pm agent資料,謝謝

中環安樂窩 Karly Leung

洋房

mrslo0619 發表於 18-8-21 22:21

幾好,我自己屋企係呢間請左個菲姐姐,我個agent好用心介 ...

複式洋房

hetiebaby 發表於 19-5-26 11:01
中環安樂窩 Karly Leung

我都係呢個agent(emoji)(emoji)

大宅

mrslo0619 發表於 19-5-29 00:32
我都係呢個agent(emoji)(emoji)

佢真係唔錯 平時都會答我好多問題

子爵府

hetiebaby 發表於 19-4-11 21:14
我覺得呢間唔錯 起碼跟我果位agent態度好同跟得足 平時有嘢問都會解答。請到個完約工人都OK 比到80分。之前 ...

Hello, 麻煩你可以pm agent姓名嗎? thanks

別墅

loveliness0131 發表於 18-6-22 12:48
你地有冇請過*安樂窩僱傭中心*嘅印傭姐姐呀?質素如何?有咩要注意呀?
因為第一次請工人,工人姐姐7月中黎 ...

我都係用呢間,工人做左一年多D,我個 agent 跟得幾好,我都係朋友介紹搵佢, 我都介紹左好多朋友,同事搵佢佢會同我傾完了解左再約我去公司睇資料, 我未搵佢之前去另外兩間所謂大公司睇過, 一堆比我睇,問佢乜都唔知, 好彩咁岩有朋友介紹比我咋,如果有興趣可以 PM 我

複式洋房

回覆 sassyqueen 的帖子

Agent 不錯,但工人麻麻。呢間公司供僱主選擇極少,好多時局你只有兩個選擇。收費亦不見得平。

別墅

fourierseries 發表於 19-6-7 14:36
回覆 sassyqueen 的帖子

Agent 不錯,但工人麻麻。呢間公司供僱主選擇極少,好多時局你只有兩個選擇。收費 ...

我同我D 朋友睇又唔止得兩個,另外好明顯有揀過
我未去呢間之前喺出面睇過兩間冇揀過又平既嚇死人

複式洋房

love_kari 發表於 19-6-7 10:55
我都係用呢間,工人做左一年多D,我個 agent 跟得幾好,我都係朋友介紹搵佢, 我都介紹左好多朋友,同事搵 ...

Could you pm the detail of the agent please? (emoji)(emoji)

別墅

catbbcat 發表於 19-6-14 20:33
Could you pm the detail of the agent please? (emoji)(emoji)

Pm already

複式洋房

回覆 KATECNY 的帖子

認同 幫姐姐多過雇主,打比A永遠唔聽電話 whatapp 又唔覆,真心唔會介紹比朋友

複式洋房

回覆 babemom 的帖子

仲話工人有問題冇得換 ,真心工人偷野都冇得換?幫住D工人 太差e間

洋房

PoonPoon88 發表於 19-6-23 15:22

仲話工人有問題冇得換 ,真心工人偷野都冇得換?幫住D工人 太差e間 ...

同佢地請了一個不夠三個月便要辭職,完全沒有幫忙說服工人留下,不幸地在此發生前介紹給親友到安樂窩請工人,誰不知到了剛過三個月又話要走,仲要發現個菲姐走去借財仔,兩家人共浪費了2萬六係這「安樂窩」,佢哋就袋袋平安,非常安樂!收到咁貴,總也有些水準吧!??!?!個web sites仲話專業搵工人(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)一啲也不專業!三思!!!

子爵府

呢間因為唔收工人錢(除10%人工外),只收僱主錢(中介費偏高),所以工人對呢間很滿意,覺得呢間對工人很友善。你工人入屋之後佢哋就唔會再跟進你,但反而會頻密聯絡工人,經常send信息問工人做成點、你僱主對你好唔好咁。

複式洋房

Projectlily2010 發表於 19-6-23 21:42
同佢地請了一個不夠三個月便要辭職,完全沒有幫忙說服工人留下,不幸地在此發生前介紹給親友到安樂窩請工 ...

真係好衰

複式洋房

PonyMom 發表於 19-6-23 22:03
呢間因為唔收工人錢(除10%人工外),只收僱主錢(中介費偏高),所以工人對呢間很滿意,覺得呢間對工人很 ...

可能私底下可能同個工人講你俾心機D做還晒錢之後幫你搵個第二個雇主再賺一筆

複式洋房

仲要頭半年工人唔好冇得換第七個月先七折,因為要保障返工人要還錢 ,我覺得太過幫工人囉!售後服務好差

公爵府

回覆樓主:

經呢間請過一個工人比老細,個工人o唔錯, 申請過程都順利。個agent既service就一般,唔算好好,唔會做多,你追問佢,佢都會follow up既。。

因為份工唔易做,可能我個女老細好難服侍,工人做左2個月後,agent 打去問情況,工人話好難做,agent就persuade佢繼續做,之後都無勸過佢轉工。不過就從無打比我follow up.

別墅

loveliness0131 發表於 18-6-22 12:48
你地有冇請過*安樂窩僱傭中心*嘅印傭姐姐呀?質素如何?有咩要注意呀?
因為第一次請工人,工人姐姐7月中黎 ...

我都係呢間公司
我係中環分店
也是7月中姐姐來哦

首頁

尾頁

跳至