親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

難得今個SUMMER..唔駛理仔仔...
已確定BOOK好晒去沖繩的機票酒店同行程...

重有時間..又想去一轉台北...
不過往時都係同仔仔一齊的...活動點都係親子同SHOPPING.

今次想同老公去個4日3夜....
打算會去淡水,西門町,貓空等...
重有乜地方好去呢?
特別既餐廳??交通方便又靚既地區?

十分,九份,平溪,烏來果D早幾年都去過...
今次都未必想要咁要睇住時間黎行動(等火車,巴士)

重諗緊到底去4日3夜好..定3日2夜好...

3日2夜..好似有D趕...中午到...跟住一日係台北...第三日已經要去機場...
4日3夜就舒服D咁...但..又唔係諗到好多地方可以去...

其實3日同4日都只係差左幾百蚊...所以我係想4日的...只係怕老公最後話悶..又搞到去得唔開心

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

偷情嘛
去食養山房食私房菜(食景、食手工)
去玩DIY對戒(揀銀嘅玩下得架喇)
去北投浸溫泉玩水(我住倆人,房內有溫泉浴缸、sauna,steam,玩足一晚)

大宅

Charlotte_mom 發表於 18-6-22 19:04
偷情嘛

求詳細資料,謝謝

公爵府

回覆樓主:

去宜蘭訂間溫泉酒店再去羅東礁溪睇。

wcpcelia    發表於 18-6-23 18:51

我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

子爵府

月希 發表於 18-6-22 18:38

住motel

特色嘅餐廳........但係呢度交通唔算方便,要打的

珊瑚宮

Charlotte_mom 發表於 18-6-22 19:04
偷情嘛

之前都有去過北投溫泉...但果時係11月....

其實我都鍾意溫泉架...
只係我老公...去沖繩都唔比我揀溫泉...
話夏天喎...熱辣辣重溫泉....
我唔覺得去台灣佢會肯去溫泉囉

珊瑚宮

LCHF 發表於 18-6-22 19:44

好似好靚喎....係邊架?

MOTEL係汽車酒店???

子爵府

月希 發表於 18-6-22 19:57

好似好靚喎....係邊架?
陽明山光華路,文化大學後山,有幾間呢類觀景餐廳

MOTEL係汽車酒店???
Yes

珊瑚宮

LCHF 發表於 18-6-22 20:17
月希 發表於 18-6-22 19:57

THX...我再上網CHECK下先

公爵府

Honey 發表於 18-6-22 19:18
去宜蘭訂間溫泉酒店再去羅東礁溪睇。

宜蘭蘇澳有冷泉,我訂咗8月尾去呢間煙波大飯店蘇澳四季雙泉館 https://www.tripadvisor.com.hk/Hotel_Review-d10147208?m=19905

世界上得唔係好多地方有冷泉,夏天浸一定爽!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

maggiechu 發表於 18-6-22 19:07
求詳細資料,謝謝

食養山房
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21010040
銀戒
http://www.grasshill.net
(上網搵草山金工睇遊記,好多台灣人寫)
倆人
http://tw.leaderhotel.com/doubleone/mobile/
我住長久套房

大宅

偷情嘛

Diy對戒幾錢呀?

珊瑚宮

Charlotte_mom 發表於 18-6-22 21:57
食養山房
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21010040
銀戒

咦??你溫泉間酒店...我去過丫但係我冇住..只係去浸左2個鐘....
重有TEA(一杯茶一件蛋糕送)...係房浸完温泉就去CAFE食TEA...

首頁

尾頁

跳至