自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主

點講呢。。。馬明好好戲又真係講唔上,但衰過他都仲有好幾位比大台吹捧中。 最少我認同他好仔、形象好、有觀眾緣,同埋覺得他不是偽人。 公平一點。。。近呢幾年大台有咩好角色比佢做過? 可以有發揮角色都冇乜,上次降魔的只係無心插柳。 今次任三恕角色更唔掂,比起何離同唐玄宗發揮、討好度差好遠。 馬明起心宮計主要作用係將新/舊女友比監制擺上枱做新聞,唔明點解呢個閒角要揾馬明去做。

大宅

回覆樓主

淨講宮心計入面...佢成日都係一個表情,木口木面又呆滯...

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

林峰好有錢仔feel咩?睇下以前既佢,完全唔覺有錢仔feel囉!

[img=600,530]https://tse4.mm.bing.net/th?id=OIP._zmV2we4S64WB0UTZ0XFhQHaFl&pid=15.1&=0&w=233&h=176[/img]

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

太醫仲好戲過佢

比上不足 ,比下有餘           願我們身體健康 ,闔家平安

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

其實林峯初出道個樣雖然好薯好老土,但當時係電視睇佢都唔覺得真係好醜怪!

但唔知點解後來無啦啦流傳佢好多整容前既相片,真係好核突醜怪,我懷疑啲相都俾人做過手腳。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

子爵府

goat 發表於 18-6-23 10:11
藝人外表都係佢地asset之一,唔明點解佢唔執下,唔係話要有腹肌,但起碼唔好咁durlina
...

佢做一間,好似專做男士,美容院代言好多年,剩係啲廣告相P過哂都無用呢,上電視現哂形拆招牌

子爵府

ChingYee123 發表於 18-6-23 15:50
其實林峯初出道個樣雖然好薯好老土,但當時係電視睇佢都唔覺得真係好醜怪!

但唔知點解後來無啦啦流傳佢好 ...

其實醜唔醜要睇動態比較準, 我阿媽十幾年前一睇美味情緣,已經話林峯做得好好, 同楊千fa拍拖好得意, 好陽光大男孩,唔算好靚但一定唔係醜。

子爵府

sinchui 發表於 18-6-23 16:10
佢做一間,好似專做男士,美容院代言好多年,剩係啲廣告相P過哂都無用呢,上電視現哂形拆招牌
...

馬明皮膚已經改善左,但四十幾歲,點都會差D, 少少老態,佢可能又唔會護膚。

馬明本身個五官好,一定靚仔過林峯好多,又高大, 但又唔會覺得佢有星味。

寶石宮

2023年兔年勳章

村姑 發表於 18-6-22 19:22
原來,馬國明冇視帝攞,唔係無原因

宮心計,睇到我丫

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

allin 發表於 18-6-23 13:15
回覆 村姑 的帖子

同意,尤其是心穎表白嗰段,簡直不堪入目,換轉比李天翔做都會好過佢,TVB 真係唔夠人, ...

我諗係佢鍾情皇后,但有人同佢表白時心情煩複,未至於係兩情相悅,所以佢冇乜表情

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

yaumuimui 發表於 18-6-23 14:45
點講呢。。。馬明好好戲又真係講唔上,但衰過他都仲有好幾位比大台吹捧中。 最少我認同他好仔、形象好、有 ...

講得冇錯,近幾年大台俾佢d角色十之八九都係膠劇膠角色,tvb對蕭正楠王浩信呢d後輩仲好過對佢,都唔明點解佢仲留係tvb,同佢同期個班差唔多都離開哂大台出去發展

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

成日都話佢無好角色,難道佢做馬俊偉或者蕭正楠個角色又駕御到?

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

其實馬明五官係靚仔,我覺得有少少似梁朝偉,但佢真係老態盡現,keep得好差。

寶石宮

2024年龍年勳章

ilikethis2005 發表於 18-6-22 19:53
佢做戲係差架⋯
情深,唔開心,迷網都係同一個樣,天然呆。

total agree
幸福可以好簡單

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

回覆樓主:

內心戲唔掂
主 賜 平 安

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

馬真係完全唔掂

子爵府

jtw_ki 發表於 18-6-23 21:30
講得冇錯,近幾年大台俾佢d角色十之八九都係膠劇膠角色,tvb對蕭正楠王浩信呢d後輩仲好過對佢, ...

大台想谷邊個就比好籌邊個,蕭政楠都係呢套角色較深情討好啫,事實他做小品喜劇做得唔錯。 另外有兩個先至捧到出曬臉,吹到神級演技但做套溏心3膠劇咪一樣原形畢露。 之前陳豪連接幾套膠劇,我都以為他演技回塘,點知一齣「誇世代」我對他另眼相看,上年視帝應該是陳豪。 劇本、角色有冇發揮真係好影響演員表現。馬明、煎pang 應該學陳豪、祥哥離開大台,等D高層繼續盲捧自己的愛將,默默耕耘起大台註定冇運行。

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主

我係馬粉, 但我都覺得佢唔識做戲
我覺得佢係適合做d勁正經,黑口黑面果d角色,好似衣套,以前on call36咁,啱佢!都做得好..... 但千祈唔好做d 懶跳皮果d角色,好唔得(例如降魔的)
大事化小, 小事化毛.........

伯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

馬明之前係飛虎做過一個通天大賊,意外地覺得他做得幾好,做奸角都可以的。其實他不是大家講到咁差,只係角色冇發揮,天然呆又太深入民心。正如視帝柴九,點都係做小人物角色才突出,做專業人士,有錢人,哥倫布就真係好一般了,三屆視帝都唔掂啦!
利申:不是馬明粉絲

首頁

尾頁

跳至