意見反饋
義工

湊B百科 今日: 2|主題: 3153

其實嬰幼兒可唔可以飲用電解水

民房

國民生產總值:11

想買濾水器,之前睇過電解水機但係唔知初生BB可唔可以飲用電解水又唔知電解水可唔可以用黎開奶
有冇好嘅濾水器介紹

王國熱話
唔標價魚蛋價任意浮動,45蚊18粒仲想打記...
扶手電梯影裙底春 鹹濕青年斷到正
國泰洩940萬客私隱
豪宅女何文田寓所遭夫打傷額,挽GUCCI手袋...

翡翠宮

國民生產總值:89395

BB防敏心得分享勳章

我之前都想買,但考慮到安裝都幾麻煩。

複式洋房

國民生產總值:114

rubychung526 發表於 18-6-22 20:03
想買濾水器,之前睇過電解水機但係唔知初生BB可唔可以飲用電解水又唔知電解水可唔可以用黎開奶
有冇好嘅濾 ...

我個囡出世前幾個月,因為啱啱要搬屋(怕舊樓d街喉會生銹),所以想買部電解水機响屋企用安心本來想打算買d日本品牌嘅電解水機....但有次行BB展見到有個韓國品牌,被佢哋嘅過濾(花灑頭)水質測試示範吸引,原來呢個品牌主力係賣電解水機!!經了解及考慮後最終都買咗呢個韓國品牌嘅電解水機&過濾花灑頭
囡囡依家都差唔多兩歲,佢有個「淨水」功能係專俾兩歲以下BB開奶及飲水用,而且水係可以直接飲用(最初初都有d唔係咁放心用未煲過d水就直接飲用),不過依家都用咗呢個品牌嘅電解水機差唔多2年,個人及家人都感覺唔錯可以考慮吓呢個品牌!!

男爵府

國民生產總值:8107

回覆樓主

其實自來水沖奶先係最好,礦泉水,蒸餾水都唔可以⋯⋯電解水,電解之後會唔會缺少咩物質?

珍珠宮

國民生產總值:41581

bchuma 發表於 18-7-4 15:50
其實自來水沖奶先係最好,礦泉水,蒸餾水都唔可以⋯⋯電解水,電解之後會唔會缺少咩物質?
...

係亞,自來水最好,我都聽講過

男爵府

國民生產總值:8107

GCHK 發表於 18-7-5 17:19
係亞,自來水最好,我都聽講過

其实自来水都安全,世界上大部分人都系甘饮用……唔使太紧张……

洋房

國民生產總值:80

曾爸爸 發表於 18-6-24 02:54
rubychung526 發表於 18-6-22 20:03
想買濾水器,之前睇過電解水機但係唔知初生BB可唔可以飲用電解水又唔 ...

我都係用呢隻 不過我(emoji)暫時都係飲中性水

珍珠宮

國民生產總值:41581

bchuma 發表於 18-7-5 17:50
其实自来水都安全,世界上大部分人都系甘饮用……唔使太紧张……

講得非常有道理,

民房

國民生產總值:16

感謝各位的分享

大宅

國民生產總值:2572

曾爸爸 發表於 18-6-24 02:54
想買濾水器,之前睇過電解水機但係唔知初生BB可唔可以飲用電解水又唔 ...

係啦!唔煲過D水好似唔係好過到自己關口,感覺怪怪的

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.