自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

有供先有求,咁日本都有問題啦,可以一年賣倒咁多過去。你叫佢試吓賣比香港,包佢好快執笠。

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主

鯨魚肉都食,食狗算什麼?

翡翠宮

MaryWong_FB 發表於 18-6-23 16:32
好係一直鬧緊日本喎盲丙

我知呀,同你一齊鬧囉

禁止訪問

侯爵府

701003 發表於 18-6-23 16:32
鯨魚肉都食,食狗算什麼?

仲要殺到成個海灣都係血紅色,都好恐怖。

greenpea    發表於 18-6-23 23:06
starrymama    發表於 18-6-23 17:13

珍珠宮

玩具勳章

回覆樓主:

想知點樣分啲注脂牛同狗肉,會唔會見你外國人,賣啲假肉俾你,有啲日本人好興好野留俾自己賣啲衰野俾人

禁止訪問

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

如果係大陸做呢D牛肉,就一早鬧左九世啦,日本人喎,佢地做咩都合情合理架,食狗食貓...日本人都同中國人一樣,擺得落口就可以食架啦,只係...中國D包裝冇咁細緻,肉肉酸酸咁...抵鬧,因為影響食慾,日本人就唔同啦,包裝得靚,食左都唔知啦....我好記得當年亞死鬼廚神仔間中菜廳,唔用牛肉,但用駱駝肉,果時都比人話嘔啦,點知而家話嘔果個,成日去親就菜心炒駱駝肉啦.
日本同中國點都係睇粉絲邊道多D架咋...日粉多架好快收左口,冇人鬧架啦.
<br><br>

禁止訪問

伯爵府

2018復活節勳章 王國教室勳章

回覆樓主:

莫講話日本甘多鐵粉,即使系韓國食狗肉都有人話當地文化,而中國食狗就系野蠻人。
利申:食牛羊肉嘅我,唔會遣責人食狗,偷返來另計

翡翠宮

chingnc 發表於 18-6-23 16:54
想知點樣分啲注脂牛同狗肉,會唔會見你外國人,賣啲假肉俾你,有啲日本人好興好野留俾自己賣啲衰野俾人
...

咩有啲?其實日本人一向都自私自己國家架啦!

禁止訪問

翡翠宮

momo06 發表於 18-6-23 17:18
莫講話日本甘多鐵粉,即使系韓國食狗肉都有人話當地文化,而中國食狗就系野蠻人。
利申:食牛羊肉 ...

咁都明嘅,其實每個國家係有自己文化,但同上面JM一樣意思,可能人地就係劏得人道啲,中國就唔人道,不過,我仍然覺得呢啲國家實有唔人道嘅劏狗場存在,有冇人影倒咁解。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

chinatea 發表於 18-6-23 17:08
如果係大陸做呢D牛肉,就一早鬧左九世啦,日本人喎,佢地做咩都合情合理架,食狗食貓...日本人都同中國人一樣, ...

大陸本身都好多鐵粉架,係大陸某地區係有「食狗節」,係到嘈的都是香港人/香港咩咩愛狗組織,不過件事發生係某尐香港人的「家鄉」都扮晒盲啦,對人唔對事穿從來都係某尐香港人的特質。

chinatea    發表於 18-6-23 20:31

侯爵府

回覆樓主:

咁衰架! 好彩我唔多食嗰d乜乜霜降牛! 太肥!

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 momo06 的帖子

真係不吐不快,5年前我契仔叫我租個房比佢個韓國書友,佢地係日本讀書,一齊派來香港做野,咁住合約果幾年咋,冇所謂啦.
唔記得係有人送定,係有人唔要隻狗仔,佢拎左返來養,一來冇同我講,二來佢仲養係房,我叫佢張隻狗養係花園出面狗屋,(我D狗跟我老公一齊移民哂),打算唔要架啦間狗屋我叫人用貨柜改架,佢唔肯放出去,好似好錫隻狗仔咁.

咁3年約完之前,有日帶左隻狗出去之後,冇帶返來,約2日佢返左韓國,過左一年我問契仔,叫佢問個韓國仔同隻狗都冇影D相返來呀,契仔同我講,韓國仔冇帶隻狗返去,拎左比佢D韓國朋友,食左啦....我以為講笑,契仔話真架,費事辦手續帶返去,佢D朋友又費事養,免得有感情,又唔想掉出街,咪食左佢....佢話韓國人都好鍾意食狗架.
<br><br>

翡翠宮

chinatea 發表於 18-6-23 21:12

真係不吐不快,5年前我契仔叫我租個房比佢個韓國書友,佢地係日本讀書,一齊派來香港做野 ...

痴線,養過有感情,點可以冷血到咁架。我細個呀爸買過隻雞仔比我養過,點知雞仔時好得意,開始大,真係一隻喺街市嘅雞,我爸劏咗黎食,但因為我養過,我食唔落,嗰時好細,我好似得6歲

chinatea    發表於 18-6-23 21:29

伯爵府

2018復活節勳章 王國教室勳章

chinatea 發表於 18-6-23 21:12

真係不吐不快,5年前我契仔叫我租個房比佢個韓國書友,佢地係日本讀書,一齊派來香港做野 ...

佢哋系香港食左隻狗?

首頁

尾頁

跳至