論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 親子達人勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

印印姐姐成曰好無記性点好, 一時唔記得close雪櫃, 又煮緊野又入咗房唔記得close 煤氣, 都唔知工人想点....我問佢係咪掛住個仔.....佢話唔係, 有無 mummy 可以幫下我 !!

大宅

佢地係咁架喇~你要不停重覆又重覆, 講多幾次先得架~
原帖由 DammiMa 於 09-3-30 17:31 發表
印印姐姐成曰好無記性点好, 一時唔記得close雪櫃, 又煮緊野又入咗房唔記得close 煤氣, 都唔知工人想点....我問佢係咪掛住個仔.....佢話唔係, 有無 mummy 可以幫下我 !! ...

大宅

你個印印幾大年紀呀?

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我之前請親印印都係超無記性,但請兩個賓賓就2回事.年齡都係30幾歲,唔通國藉唔同眞係差咁遠.

男爵府

何止無記姓,又無sense...D衣服上身乾但下身仲係濕,
頂.佢照收照摺放入柜...激死我

男爵府

原帖由 翹翹咪咪 於 09-3-30 19:35 發表

她的民族特性是這樣的 - 不知泠熱. 不知乾濕. 還有不知死.

如開了火, 我要求較"鐘"和開抽油煙機, 和限定在什麼時間可以開火. 不可隨便開火. 和開了火就不可以離開廚房. 以保障我的安全.

她的手洗衫要掛24小時吹乾, 而我的衫是要放在指定位置給我檢查. 合格之後, 才可放入櫃.

有些事情是不可靠工人的, 免自己勞氣傷身.

禁止訪問

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 親子達人勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

38歲la.........

原帖由 snoopymom 於 09-3-30 18:59 發表
你個印印幾大年紀呀?

洋房

我個印印都超無記性,無手尾,又喺唔鐘話關櫃門,講咗兩個月都講緊同一樣嘢,湊bb又無危險意識,我就快忍無可忍炒咗佢

王國長老

月餅勳章 王國長老

我家剛走果位印姐仲厲害,做左成年但日日都要當佢day one kam remind 佢。

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

佢地印尼好嚴架, 個腦唔比帶出境架...

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我個賓賓公主廿幾歲, 咪又係冇sense冇記性

大宅

ha ha.... 咁攪笑...
嘆..我就話: 不論"bun or 印"都係咁冇記性既,呢d係佢地民族的特性......

原帖由 sakesakee 於 09-3-31 15:18 發表
佢地印尼好嚴架, 個腦唔比帶出境架...

洋房

我個印印都試過。呢輪嘅天氣,啲衫未乾透就收入柜。我要成日檢查。

原帖由 翹翹咪咪 於 09-3-30 19:35 發表

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係喎, 我隻工人又係, 佢真係好叻, d 衫可以朝早洗下午就可以收衫...
得閒得滯, 成日都想洗衫, 成日都想收衫....
原帖由 qingbb 於 09-3-31 15:41 發表
我個印印都試過。呢輪嘅天氣,啲衫未乾透就收入柜。我要成日檢查。

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

佢地做野係唔上心, 或者根本聽完你講, 應左你之後, 其實佢係唔明你講咩, 好多時我都會要姐姐重覆一次我講d咩, 重要的事情就提佢三數次, 不過佢都係會有唔記的時候, 所以有時我都投降......

大宅

試下要佢罰抄啦, 唔一定100%記得, 但起碼叫罰過, 要佢知做錯要罰, 唔係做咩都咁順灘.

大宅

All useless. The only way is to fire them. I have tried 2 bun bun like that. They are not forgetable, they just don't like to work for you. Find another one la. It's just my past experience.

原帖由 咕咕豬 於 09-3-31 17:55 發表
試下要佢罰抄啦, 唔一定100%記得, 但起碼叫罰過, 要佢知做錯要罰, 唔係做咩都咁順灘.

伯爵府

我奶奶話有佢啦, 叫我咪成日罵佢.....驚印印比漂白水個BB飲 !! 真係貼錢買爛受

原帖由 DammiMa 於 09-3-30 17:31 發表
印印姐姐成曰好無記性点好, 一時唔記得close雪櫃, 又煮緊野又入咗房唔記得close 煤氣, 都唔知工人想点....我問佢係咪掛住個仔.....佢話唔係, 有無 mummy 可以幫下我 !! ...

洋房

I think their memory can last only 3 days maximum lor!!!! or ithink they pretend to dont remember but actually just want to do less!!!

首頁

尾頁

跳至